(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KİMLERE GÖZDAĞI VERDİ?

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçe belediyesindeki 197 memuru kapsayan Toplu Sözleşme’nin imzalandığı bildirildi.
Belediye basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, memurların yetkili sendikası Tüm-Bel-Sen ile varılan anlaşmanın belediye binasındaki imza töreninde yaptığı konuşmada, sözleşmede, ücret artışlarının, Devletin memurlara ön gördüğü en yüksek tavandan uygulandığını belirtti.
Sözleşmede, 2 dini bayram ikramiyelerinin de artırıldığını anlatan Posbıyık, şunları kaydetti:
“Ben personelime düşkünümdür, personelimi çok severim. Her ne kadar belediye içinde ‘ikramiyeyi kesecek, bilmem ne yapacak’ diye dedikodumu yapan çok olsa da -yapanları da biliyorum- acımasızca hakkımda konuşsalar da ben emekten yanayım. Memurun işçinin hakkını veririm, verilmesinden yanayım. Memur toplu sözleşmelerinde 2011 yılında ilk sözleşmeyi yapan da en yüksek ücreti veren de benim. Ramazan ve Kurban bayramlarında da ikramiyeleri 1250 liraya çıkarıyorum. Ramazan Bayramının ikramiyeleri önümüzdeki hafta arkadaşların hesaplarına yatırılsın.

İŞÇİ VE TAŞERONLARA DA…
Önümüzdeki aylarda işçilerimiz için toplu sözleşme görüşmelerimiz olacak. Onlara da en iyi hakları vereceğim. Taşeron işçilerimize, şirket çalışanlarımızın hepsine gıda kolisi dağıtılacak. Onlar için de inşallah önümüzdeki günlerde toplu sözleşmeye oturursak onları da elimden geldiği kadar koruyacağım.”

“BELEDİYE PER-PERİŞAN!”
Posbıyık, 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde devraldığı Ereğli belediyesinin ‘Kötü Durumda’ olduğunu ileri sürerek, şöyle dedi:
“Belediye per-perişan, tahminlerimden daha da kötü vaziyette. İçeride hırsızlık yapılmış, bazı arkadaşlarımız onlara yardımcı olmuş, bazıları aslanlar gibi direnmiş. Çok adi hırsızlıklar yapılmış. Bu belediyeye yazık olmuş. Belediyenin durumu iyi değil; beklediğimden daha da kötü manzarayla karşılaştım. Hiç beklemediğim ve gizlenen bir şey ile de karşılaştım. 12’nci aydan itibaren Anayasa Mahkemesi Erdemir’den alınan ve 400 ile 600 bin lira arasında değişen nakit para alımını iptal etmiş. Ocak ayından itibaren 2 milyon lira kasamıza girmedi. Bu kadar sıkıntının içinde imkansızlıklar içinde burada benim dedikodumu yapanlara kapak olsun. Belediyeyi yeniden şaha kaldıracağız. İnşallah her şey çok güzel olacak. Ereğli yine Türkiye’nin en zengin belediyesi haline gelecek.”

“DEDİKODUCULAR”A GÖZDAĞI!
Belediye bünyesinde “dedikodu mekanizması”nın çok fazla işlediğini iddia eden Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık, şunları söyledi:
“Benim zamanımdan kalan dedikoducular da var. Onları da çok iyi tanıyorum, isim isim biliyorum. İşleri güçleri dedikodu yapmak. Buna müsaade etmeyeceğim; ister memur, ister işçi olsun, gerekli cezayı vereceğim. Hiç kimse ‘ben memurum bana belediye başkanı bir şey yapamaz’ demesin. Ben bu işleri çok iyi bilen bir adamım. Ben gerekli yerde gerekli cezayı vermesini bilirim.

BİLGİ SIZDIRAN İHANETÇİLER VAR!
İçeriden devamlı bilgi sızdıranlar oluyor, inanamıyorum. Benim ne yaptığımı biliyorlar. İhanetçiler var. Bu ihanetçileri yanımda bırakmam, tespitlerim de var. Belediyeye ihanet eden Ereğli’ye de ihanet eder, asla yapanın yanına bırakmam. Biz dedikodu yapmaya devam edersek, ihanet çeteleri dışarıda ihanetçiliğini sürdürürse, bilgi aktarımları devam ederse maaşları ödeyemeyecek duruma geliriz.

İKAZI SERT OLDU!
Belediyeye, ‘amcaoğlu, teyze oğlu, yenge oğlu’ ne varsa sülaleyi doldurmuşlar. Personel sayısı 850 olmalı ki, belediye yürüyebilsin. Başka türlü yürümesi mümkün değil. Bugün yaptığım ikaz konuşmam. Dedikodu yapanları bu belediyede bırakmayacağım.”
Açıklamada, Tüm Bel Sen Zonguldak Şube Başkanı İsmail Sefertaş ile Toplu Sözleşmeye imza atan Posbıyık’a, toplantıyı izleyen memurların teşekkür ettikleri, görevlerini ilçeye hizmet olarak en iyi şekilde yapacaklarını dile getirdikleri kaydedildi.




Bu sayfayı yazdır

25.05.2019 11:53:20

Bu haber 1605 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (4)
26.05.2019 12:03:37
papaz karası diyor ki;

İyide başkan senin yardımcıların yetmedi mi de E.K/M.Y/K.T/ hangi okulu bitirdiler ki bu adamları danışman aldın bu adamlar ne meziyetli insanlar acaba kaç yabancı dil biliyor lar ŞEHİR ,ÇEVRE ve BELEDİYE cilik üzerine mastır mı yaptılar da aldın üçü de 50 yaş üzeri belirli gelirleri var onların yerine üç tane pırıl pırıl genç ve yüksek eğitimli vatandaş alsaydın da senin emekten adaletten yana olduğuna inanırdım hepiniz siyaseti kirlettiniz, AVRUPA kenti AVRUPA başkan AVRUPA Danışmanları......
26.05.2019 01:07:58
Erman Küçük diyor ki;

Mavi denizin kenarında yeşıĺ temiź sahildé balık ekmek ayrı bir güzellikti yeşilin mavinin buluştuğu güzel Ereğlimizde bu halkı bu güzellikten mahrum etmeyın
25.05.2019 15:22:23
huzun diyor ki;

sahildeki mısırcı da balıkçı da sağlıklı değil. her akşam mısırcı topluyor arabasını koyuyorlar bir pikaba götürüyorlar. makinede deterjanla sıcak suyla temizlenmesi lazım tüm malzemelerin. mısırcıları toplanırken izleyin yeter. Günboyu mısır pişirdikleri kazanları eve vb bir yere götürüp sıcak suyla deterjanla yıkıyorlarmı!
25.05.2019 13:10:01
Hasan diyor ki;

Sayın Başkan siz emekten yanaysanız neden sahil bandında kendi verdiğiniz ekmek arası balık yapan arkadaşların ekmeğiyle emeğini çaldınız. Orada 7 yıldır ve bizlerin çok memnun olduğumuz güvendiğimiz temizlik ve lezzet ,'le yediğimiz yedi . Sizden ricamiz emeğe burada da saygı göstermemizi bekliyoruz.




Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 76.122.429

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
243 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri