(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇAKIR, KAPAN'A AÇIK AÇIK...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, “Ben hizmetten kaçmam ama genel merkez bana dinlen derse, ‘Allah Razı olsun’ derim” dedi.
Çakır, 91.7 frekansından yayın yapan Ereğli FM’de “Fikri Kapan’la Burada konuşalım” programına atılarak, 31 Mart mahalli idareler seçimlerine yönelik yaşadıklarını ve iktidarın ilçeye verdiği hizmetleri anlattı.

UYSAL’I “BAŞARISIZ” GÖSTERDİ
Seçimleri kaybetmelerinin ana etkeni olarak, eski Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın “Başarısızlığı” üzerinde yoğunlaştıran Çakır, şunları söyledi:
“5 yıl yönetimde yapamadıklarımızdan dolayı halkın bize kestiği fatura var. İkincisi de karşımızda 20 yıl belediye başkanlığı yapmış bir isim var. Bizin en zorlandığımız şu oldu; adayımızla beraber gittik, ‘AK belediyeciliği getireceğiz’ dedik. Vatandaşımız ise 5 yılda niye getirmediğimizi sorguladı. Hükümetimizle beraber yapacaklarımızı söyledik, ‘sizde değilmiydi niye yapmadınız’ dediler. Erol Bey’i (Şahin) yeni tanıtıyoruz. Yani Halil Bey ile (Posbıyık) kıyasladığımız zaman tanınırlık oların çok daha düşük Hüseyin Bey ile geçtiğimiz 5 yıl çok iyi işler yapabilseydik, hiçbir sıkıntımız olmayacaktı. Bu durumda Halil Bey belki de yeniden aday olmayacaktı. Mesela Gülüç’te Gökhan Başkan (Demirtaş) çalıştı, Aydın Bey (Güngör) kenarda durdu. Burada Halil Beyi aratan nedenlere bakmak lazım.

YAPMA DEDİK YAPTI, YIKMA DEDİK YIKTI!
Öncelikle koltuktaki belediye başkanının bekleneni verememesinin izahatI yok. Kamuoyunda, ‘Teşkilat Uysal’ı çalıştırmadı’ şeklinde duyumlar alıyorum. Koltukta Belediye Başkanı Halil bey var, teşkilat istediğim kadar çalıştırmıyor’ dese ne olur?
Belediye 400 alım yapılmış teşkilatın haberi yok. Eski belediye binasını yıkma demişiz yıkmış, eski terminal binasını son gün yıkalım demişsiniz yıkmış, İstediğiniz belediye başkanını, istediğiniz müdürleri istediğiniz zaman değiştirmişsiniz. Hangi teşkilat, sizin hangi çalışmanıza mani oldu? Ne yapmak istediniz de yapamadınız. Yani bunları söyleyip de milletin zihnini bulandırmak, başarısızlıklarına gölge aramak doğru bir şey değil. Partimizde ilçe başkanlarının, belediye başkanlarını çalıştırmama gibi bir şey yapmaları söz konusu değildir. Çünkü yapı, tamamen belediye başkanı ve belediye meclis üyesi üzerinedir.

CANDAN MI, UYSAL MI ALGISI!
Mesela, belediye başkan yardımcılığı konusunda bir sıkıntı yaşandı. Eski milletvekilinin danışmanı (İbrahim Cöbek) belediye Başkan Yardımcısı olarak atandı. Bunun üzerine şehirde Belediye Başkanı Ercan Be’mi (Candan) Hüseyin bey mi algısı yaşandı. Ama hiç kimse Ereğli’de belediye başkanı Fatih bey demedi. Çünkü biz, belediyede bir çöp kovasını şuraya koyun dediysek bile koyduramadık. Bu gibi konuları İl Başkanımız dahil birçok bakanımıza bizzat ilettim, hepsi konuyu biliyor. Bir başka şehirden tecrübeli bir başkan yardımcısı getirilmesi talebim oldu.

OLUŞAN ALGIYI DÜZELTEMEZSİNİZ
Toplum insana ilk 6 ayda bir isim verir. İlk 6 ayda millet size çalışkan dese, ölene kadar çalışkansınız. İlk 6 ayda size ‘bu belediye başkanı şu mu, bu mu? baskı altında mı, çekingen mi, geri mi duruyor?’ derse, bu algını bir daha düzeltemezsiniz. Onda sonra ne yapıyorsanız yapın.
Bakın bugün görüyorsunuz; ayrı personel ama başkan değişti, hal ve hareketler, disiplin; hepsi değişiyor.

UYSAL İLE BERABER YIPRANDIM!
Benim en büyük talihsizliğim, Sayın Hüseyin Uysal döneminde İlçe başkanı olmamdı. Çünkü onunla beraber yıprandım. Onun yapmadıklarından dolayı biz de yargılandık. Yoksa ben çalışkanlıksa Vallahi iyi çalışmışım, dosyalarımı takip etmişim, Sayın Milletvekillerimizle gerekli diyalogları kurmuşum. Ama şimdi nasıl görünüyorsunuz?

BİRİLERİ ARAMIZA DUVAR ÖRDÜ!
Belediye Başkanlığı iyi işler yapsaydı da, bugün yine herkesten iyi izlenimler alsaydık. Ben bunları Hüseyin Bey’e defaten söyledim ama aramıza birileri tarafından duvarlar örüldü. Bugüne kadar belediye başkanı tarafından bir tane dosya, bir proje dahi takip etmemiz açısından ilçe başkanlığına verilmiş değil. Çünkü partimizde teşkilat ayağı da önemli. İki ayağı birleştirirseniz, şehre alacağınız faydalar daha hızlı olur.

GEÇMİŞE SÜNGÖR ÇEKMEK..!
Ercan Bey döneminde sonra da Hüseyin Bey’e, geçmişin geçmişte kaldığını, siyasette yeni sayfalar açmak gerektiğini, şehrin bizden hizmet beklediğini’ söyledim. Bir sonuç alamadım.
Hüseyin bey, beklenen hizmeti yapamadı. İktidar partisinden gelen bir belediye başkanından sadece sakindere’deki çalışma beklenmez. Kaldı ki Sakindere’deki çalışmayı sen yapacağına DSİ’ye yaptırırsın, Oraya kullandığın bütçeyi de başka yerde değerlendirirsin. Hüseyin beyin en büyük eksiklikleri, sürekli kadro ile oynamasıdır. Çünkü yerine gelenler de size güvenemiyor, imza atmakta tereddüt ediyor.

YOL SORUN UÇÖZÜLDÜ AMA..!
Güzel şeyler var ama yeterli değil. Örneğin Gülüç’ten Kepez’e kadar yol sorunu çözüldü. Ama cepler konusunda müteahhitin söylemesine rağmen yapılmadı. Su gibi büyük bir proje uyguluyorsunuz. Su çamurlu akıyor. Eğer su böyle akıyorsa faturasını biri ödemesi lazımdı.”

SORUMLULUĞU ŞAHİN’E BIRAKTIM
Program yapımcısı Gazeteci Fikri Kapan’ın, seçim sonuçlarından kendisinin ne kadar sorumlu olduğuna yönelik soruyu yanıtlayan Çakır, şöyle dedi:
“(AK Parti Ereğli belediye Başkan Adayı) Erol Şahin’in 5 yıl ilçe başkanlığı, 5 yıl da ilçe yönetim kurulu üyeliği yapmasıyla aday olması nedeniyle bütün sorumluluğu kendisine bıraktım. Belediye Meclisi listesini de Sayın Şahin başkanım yapmıştır. Strateji belirlemede, çalışma temposunda biz sadece destek olduk.

ÇOK TANINIR OLMAK İYİ DEĞİL
Bizim eksikliğimiz ne? Bazen çok tanınır olmak da iyi değil. Biz bunları zaman zaman yaşadık. Belediye başkan adayımızla beraber gittiğimizde 7 yıllık görevimizde fazla tanındığımızdan, adayımızı arka planda bırakmamak adına geri çekilmeye başladım. Bizim bu geri çekilmişliğimizi yada adayımızın basına verdiği resimlerde algıyı adayımız üzerin yoğunlaştırmak için yan yana oturduğumuzda bile sadece aday gösterildi. Ben bunları yaşıyorum.

ŞAHİN KOLTUKTA DEĞİLDİ Kİ!
Erol Şahin tempo olarak iyi çalıştı. 26.500 yüzde 37.41 oy az bir oy değil. Çünkü biz bir başarısızlığın üzerine geliyoruz. Geçen seçimi yüzde 43 ile almışız, bu seçimi yüzde 37.41 ile kaybetmişiz. Halil Posbıyık koltuktayken kaybetti, Erol Şahin koltuktayken kaybetse başarısız derim.

UYSAL İLE UZLAŞMAMIZ GEREKİYORDU
Ben çalışma olarak, katkı sunmak olarak her şeyi yaptım. Seçimi aldığımızdan bugüne kadarki 5 yıl içinde eksiklerimiz; bir şekilde Hüseyin bey ile uzlaşmamız gerekiyordu. Ama ben uzlaşmak için her adımı attım. Ama Hüseyin Bey ile teşkilatı bir araya getirmeyen yanındakileri söylemleri etkili oldu.
Ben Sayın Mehmet Özhaseki’ye de söyledim. Teşkilatla zaman zaman farklılıklar yaşar ama milletle bunu yaşamasın. Siz millet gözünde büyük bir değeriniz olduğunda, BBP’den aday olduğunuzda 15 bin oy almalısınız. Eğer 15 bin oy almıyorsanız, demek ki toplumla bu ilişkiyi, gönül bağını kuramamışsınız, algıyı yönetememişsiniz. İcraatlarda da böyle İnşallah Hüseyin Bey ile bir kahvaltı yapma imkanımız olur da …

ŞAHİN’İN EKSİKLERİNİ SÖYLEDİ
Sayın Cumhurbaşkanımızın gelmesiyle yüzde 37 olan aradaki fark kapandı.
Erol Şahin’in bence 2 eksiği var. Aday olacağını bir iki yıl önceden hissettirip, sahada daha fazla gözükse, tanınırlık oranını artırsa iyi olurdu. İkincisi de, her seçmene ikna edeyim diye 3-4 dakika zaman ayırdı. Tabi doğru ama 85 bin seçmene ulaşamıyorsunuz.”

ÇAKIR İSTİFA EDER Mİ?
Kapan’ın, seçim sonuçları ve gelinen noktada AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, görevden alınması yada istifasına yönelik sorusunu ise şu şekilde yanıtladı.
“seçim süresince Fatih olmasın, sahada gezmesin, adayın yanında olmasın diyenler var. Parti içi muhalefet var. Ben bu davanın adayı olduğu için buradayım. Genel Merkez bana, ‘senin askerlik görevin bitti, yerine A,B,C arkadaş var’ dediğinde 10 saniye düşünmem. Bakın dava için yetişmişiz, nerede hazımsam orada değerlendirsin. Belediye başkanlığı, için, milletvekilliği için değerlendirsin, Git evinde otur desin otururuz. Ama ben ‘davasından kaçtı’ adam olmam. Bu davaya ihanet eden adam olmam, bırakıp kaçmam. Benim hayata bakışım bu.

BU SEFER ALEYHTE ÇALIŞTILAR
Yoksa başkaları gibi, adam o seçimde ayrı partiye çalışıyor, bu seçimde ayrı partiye çalışıyor. Bu ihanetlerin hepsi bu seçimde ortaya çıktı. Bu kadar ihanetin olduğu başka bir seçim hatırlamıyorum. 17 yıllık AK Parti içerisinde, eskiden aday olamayan insanlar belki küser, kenara çekilirdi. Bu sefer ise aleyhte çalıştılar. İsim vermeye gerek yok, aleyhte çalışan bizim belediye başkan aday adaylarımızdan, bu partide görev yapmış milletvekilleri var. Ne yaptıkları açıklamalarıyla belli. Biz bunu söylediğimiz zaman, ‘fatih bey, Ercan bey ile şöyleydi, Hüseyin Bey ile böyleydi’ deniyor.

BENİM DE HAKKIMDI!
Peki, bugün dediğimize geldik mi? AK Parti Hüseyin Bey’i aday yapmadıysa kal partide kardeşim. Beni aday yapmadılar. Bana sorsan, benim de hakkımdı. Ama biz kaldık, çağırdı genel merkez, ‘gideceksin ilçe başkanlığı yapacaksın’ dedi, biz de yaptık. Hüseyin Bey veya Ercan Bey bunu yapsaydı. Adayımız Erol Şahin olarak açıklanmış, siz gazeteye demeç vererek, ‘Halil Bey aday değilse ben adayım’ diyorsunuz. Nereden aday olacaksınız? Saadet Partisi’nden yada başka partiden aday… Bunlar, Ak Parti’ye zarar vermek için planlı yapılan işler. Erol Şahin kazanırsa 2-3 dönem kalır, Halil Bey kazanırsa yaşlı, bir dönem sonra olmaz diyen, AK parti’den aday adayı olmasına rağmen aleyhte çalışanları gördüm. Bu kadar ihanetin olduğu yerde yüzde 37.41 ile çıkmış AK Parti, Allah’a şükürler olsun.

ALLAH RAZI OLSUN DERİM!
Genel Merkezimizden bize Ereğli’nin başarısızlığı ile ilgili ilçe başkanı bundan sorumludur dememiştir. Genel Merkezimiz böyle bir şeyi ima dahi etse, ben çıkar istifa ederim. Öyle bir derdimiz yok. Ama şu anki 7 yıllık tecrübemizle ulaşabileceğimiz makamlarla birlikte Ereğli’ye hizmet etme şansımız var. Ben hizmetten kaçmam ama genel merkez bana dinlen derse, ‘Allah Razı olsun’ derim.

İSTİFA EDECEKSEM GÖREV ALMAZDIM!
Ereğlimizde çok değerli isimler var AK Parti genellikle bunları kongre dönemlerinde değerlendiriyor. Şu anda da kongreye yaklaşık bir buçuk yıl var. O süreç bir gelsin, algıya, değerlendirmelere bakılır, yapılan istişareler sonucunda uygun görülen başka bir isim varsa ona verilir yada parti olarak Fatih bey’den biz memnunuz devam etsin derlerse devam ederiz. 6 ay önce göreve gönderilmiş biri olarak istifa edeceksem, o zaman görev almazdım.

İCRAATLARI ANLATTI
AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, programın son bölümünde ise aralarında Üniversite kampüsü ve fakülteler, turizm, sanayi, karayolu, okul ve bazı kamu binaların yapılmasına yönelik çalışmaları anlattı.

İZLEMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN

https://www.facebook.com/fikri.kapan/videos/2654966424518581/




Bu sayfayı yazdır

9.05.2019 16:11:22

Bu haber 1827 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (3)
13.05.2019 11:32:16
ereğli diyor ki;

beledıyecılık sızın ısınız degil bosu bosuna konusmana gerek yok teskılatınızda memleketcılık yapan çok su ropartaj yaptıgın gazetecınınde sıze zararı oldu anlamıyomusun
11.05.2019 12:47:43
ahmet kara diyor ki;

sevilmiyorsun ereğlide artık kendine iyilik yapda almalarını bekleme
09.05.2019 19:24:02
mehmet şahin diyor ki;

SAYIN FATİH,BEY ERCAN CANDANI ADAY YAPSALARDI KAZANIRMIYDINIZ. BİRDE OSB.AŞIRI SORUN YAŞATILIYORUM. İKTİDAR PARTİSİ İLÇE BAŞKANI OLARAK HAKLI OLDUĞUM DAVAMDA YANIMDA OLURMUSUN.HAYIRLI RAMAZANLAR.




Şu anda 38 kişi online
Toplam ziyaret : 76.120.061

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
240 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri