(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

O BÜYÜK MÜCADELE İÇİN...

EREĞLİ

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasının 100. Yılı dolayısıyla İstanbul’dan yola çıkan yelkenli grubu, Zonguldak’ın Ereğli İlçesine geldiler.

"Deniz Kuvvetleri Atatürk Rallisi" etkinliği kapsamında gelen yelkenli yatlar, Karadeniz Bölge komutanlığı Limanı’nda, karşılandılar.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Saymanı Emin Semih Özkök, Ereğli Yelken İhtisas Kulübü yöneticilerinin çiçek verdiği grup, daha sonra Cehennemağzı mağaralarına geçerek, buradaki etkinliğe katıldılar.

Cehennemağzı Mağaraları'nda Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bandosu ve öğrencileri tarafından karşılanan grup, mağaralarda gerçekleştirilen ve Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinin hazırladığı müzik dinletisini izledi.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, burada yaptığı konuşmada, grubun ilçeye gelmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek, şunları kaydetti:

Onlara özenmemek elde değil. Bu seyrin bir tekrarı ancak 100 yıl sonra gerçekleşebilir. Tarihe iz bırakıyorlar. Başta Ereğli İlçe Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Belediye Başkanımız Halil Posbıyık ve şehrin tüm ileri gelenleri olmak üzere Ereğli’mizde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Yolları, bahtları açık olsun. 19 Mayıs sabahı bizimde kalplerimizi o teknelerinde götürsünler, Samsun’a ayak basarken bizi de oraya taşısınlar istiyorum. Denizcilerin de dediği gibi, 'Rüzgarınız kolayına, rüzgarınız sakin olsun'.  Şuan da burada 15 teknemiz var, 2 tekne daha gelecek. İlk grup olarak 17 tekne Samsun’a ilerlemekte ama 19’u sabahı Samsun’da 50’nin üzerinde tekne faaliyete katılacak."

Yelkenli grubu, Sahil Bandındaki tarihi Alemdar Gemisi Müzesi’ni de gezdiler.




Bu sayfayı yazdır

7.05.2019 19:26:25

Bu haber 1013 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 83 kişi online
Toplam ziyaret : 76.116.002

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
237 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1474 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri