(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

CUMHURBAŞKANI SÖZÜ!

EREĞLİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlçede kurulu Ereğli demir ve çelik Fabrikaları’nın (Erdemir) bir milyar dolar yatırım kararı aldığını, bu sayede 1000 kişiye yeni istihdam sağlanacağını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde düzenlediği mitingde yaptığı konuşmasına, “Karadeniz’in İncisi Ereğli, emeğin, alın terini, helal kazancın, üretimin şehri Ereğli… Sizi gönülden selamlıyorum” diyerek başladı.
İlçenin, 24 Haziran Genel Seçimlerinde kendisine verdiği sözü tuttuğunu ve yüzde 56 oy ile Cumhurbaşkanı olmasına destek verdiğini hatırlatan Erdoğan, “bu vesileyle size teşekkürümü bizzat Ereğli’ye gelerek etmek istedim” dedi.

GELDİĞİ 4 İLÇEDEN BİRİ EREĞLİ
Gün içinde Sakarya, Kocaeli ve İstanbul’un Üsküdar ilçesinde 3 mitinge daha katılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul ve Ankara dışında ziyaret ettiğim 4 ilçeden biri Ereğli’dir. Yarimiz Ereğli’ye Zonguldak’ta söz vermiştik, sözümüzü tuttuk, çıktık, geldi” diye konuştu.

ŞEVVAL İLE ‘RABİA’ İŞARETİ
Konuşmasının arasında, bir süre önce kendisine mektup yazarak görüşme talebinde bulunan Şevval isimli genç kızı sahneye davet eden Erdoğan, “mektubuna cevap veremedim ama bizzat çıkıp geldim” diyerek birlikte ‘Rabia’ işareti yaptı.

CHP VE MİLLET İTTİFAKINA YÜKLENDİ.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler (Yerel) Seçimlerin de Ereğli’den güzel haberler beklediğini ifade ettiği konuşmasında, başta CHP olmak üzere Millet İttifakında yer alan ve ‘fiili destek verdiğini’ söylediği diğer partilere de çattı.
CHP’nin, 1960’da kurulmasına başlanan Erdemir’in kuruluşuna karşı çıktığını savunan AK parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ereğli üretim, yatırımı ve istihdamın kıymetini iyi bilir. Ereğli, yıllarca boş sözlerle bu şehri oyalayanları iyi bilir. Ereğli CHP’nin Erdemir’in kuruluşuna nasıl karşı çıktığını iyi bilir. Şimdi de hizmet ve yatırımın nereden geleceğini iyi bilir. AK Parti bu ülkeyi daha ileri taşımanın çabasındadır” diye konuştu.

EROL ŞAHİN’İ ADAY GÖSTERDİK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeye daha iyi hizmet için çalıştıklarını tekrarlayarak sürdürdüğü konuşmasında, AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol şahin için ise şu sözleri kullandı:
“Bizler, Karadeniz Ereğli’de bugüne kadar verdiğimiz hizmeti,bundan sonra daha da iyi verelim diyoruz. Onun için de Erol Şahin kardeşimizin daha iyi hizmet edeceğine inandığımız için adayımız olarak gösterdik.

ŞAHİN, EREĞLİ’DEKİ TEMSİLCİM
Şu anda bu kardeşiniz 4,5 yıl daha –ölüm olmazsa- bu ülkenin Cumhurbaşkan mı? (evet sesleri) dolayısıyla Erol Şahin kardeşim de burada İnşallah bu seçimi kazandıktan sonra 5 yıl sizin hizmetkarınız olacak. Ve yeni sistemde, benim buradaki elim, ayağım, her şeyim Erol Şahin’dir. Çünkü, partimin genel başkanıyım, aynı zamanda partimin buradaki belediye başkanı Erol Şahin olacak. İnanıyorum ki bizden de, bu millete hizmetkar olmaya geldiğimizi söylemeye devam edeceğiz. İnşallah Karadeniz Ereğli’de bu hizmetleri çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız.”

MÜJDESİNİ AÇIKLADI!
Erdoğan, Zonguldak’a gelişinde, bölgeye yapılan yatırımlardan bahsettiğini hatırlattığı sözlerinde Ereğli’ye ise ‘Müjde’ olarak şunları sıraladı:

KAMPÜS TAMAM GİBİ…
“İlçedeki Eski Hastane binası erine yapılması planlanan Fakülte Kampüsü ile ilgili Askeri Güvenlik Bölgesi sınırlamasını kısmen de olsa çözüyoruz. Ereğli’de sağlıklı yaşam merkezi yapma çalışmalarına başladık. Ayrıca, inşa edilecek 4 adet aile sağlık merkezi için de arsa tahsisi yapılıyor.

YOLLAR BİTECEK
Ulaşımda maliyeti bir buçuk katrilyon lira olan Ereğli-Zonguldak ve 750 milyon lira olan Ereğli-Devrek yolunda kalan kısımları 2 yıl içinde tamamlamış olacağız. Ülkemizin 150 yıllık projesi olan bölgenin kaderini değiştirecek Filyos Limanı alt yapı inşaatını da ihaleye verdik. LİMAN DEMİRYOLU EREĞLİ’DEN GEÇİYOR
Bunun yanında, Orta Asya ve Karadeniz kaynaklı dış ticaretin demiryolu ağı üzerinde Güneye ve Orta Doğuya ulaşmasını sağlayacağız. Filyos Limanı’nın üst yapı limanını inşallah 2023’e yetiştirerek hizmete sunacağız. Bölgede gerçekleştirmeyi planladığımız bir diğer proje ise; Adapazarı, Karasu, Akçakoca, Ereğli, Bartın Liman Demiryolu Projesidir. Yapımı devam eden Adapazarı-Karasu demiryolu projesinin hattı etüt çalışmaları devam ediyor.

TERSANELER ESKİ GÜNLERE DÖNECEK
Ereğli’nin tersaneler bölgesinde mendirek ve limanı inşa ettik. Tersaneleri yeniden ülkenin ve bölgenin önemli gemi üretim merkezlerinden biri haline getirmek için her türlü desteği sağlayacağız.

BİR MİLYAR YATIRIM, 1000 YENİ İSTİHDAM!
Erdemir’in, ülkemizde önemli bir yeri olduğu kadar, Ereğlimizin de en güçlü markasıdır. Şimdi buradan bir müjde veriyorum; Fabrikamız bir milyar dolarlık yeni bir yatırım kararı aldı. Bu yatırımla, fabrikamızla üretim kapasitesi artacak, Ereğlimizden bin kardeşimize ilave istihdam imkanı ortaya çıkacak. Kendi demir-çelik ürünlerimizin araştırma geliştirme (ARGE)çalışmaları için burada önemli bir merkez kuruldu. Kendi zırh çeliğimizin levhalarını kendi formüllerimizle uluslar arası standartlarla burada üretmeye başladık. Böylece savunma sanayimizin önemli bir ihtiyacını karşılamış oluyoruz. Fabrikamızda yeni bir galvanizleme tesisi inşa ediliyor, deneme üretimine başladı, önümüzdeki ay da açılışı yapılıyor. Tüm bu yatırımların ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.

MERKEZİ-YEREL HÜKÜMET ÇALIŞMASI
Her halde bunları belediye yapmayacak, biz yapacağız. Ama belediyemiz de elbette burada alt yapı noktasında destekçi olacak. Önümüzdeki dönemde fabrikamızın şehrimize yapacağız ekonomik ve sosyal katkıların arttırarak sürdüreceğine inanıyorum.
İçme Suyu İsale Hattı sorununu çözdüklerini, doğalgazı getirdiklerini, yerli kömür üretiminde rekor kırdık, Önümüzdeki dönemde inşallah bakanlıklarımızla belediyemizle birlikte Ereğli’yi daha büyük yatırımlara, daha büyük hizmetlere kavuşturacağız. Türkiye’ye size emanet size…”

KADINLARA 200’ER GRAM ÇAY…
Cumhurbaşkanı ve AK parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, diğer mitinglerinde olduğu gibi konuşmasının sonunda kadınlara 200’er gramlık bez torbalarda çay dağıtımı yapmasının ardından, partisinin ilçe ve belde belediye başkan adayları ile birlikte halkı selamladı.




Bu sayfayı yazdır

19.03.2019 14:28:26

Bu haber 3871 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (3)
19.03.2019 18:14:20
delihakkılı hakkı diyor ki;

martın sonu bahar,eregli tomurcuga durdu..boş vaad ve hayallere karnımız tok.
19.03.2019 17:19:44
kepezli diyor ki;

yahu erdemir özel sektör..senmi belirleyecen kaç işçi alınacagını? işsiz,umutsuz vatandaşlara hayal satıyorsunuz.
19.03.2019 14:45:38
Ahmet Çakıroğlu diyor ki;

Etraf diğer şehirlerden gelen otobüsler ve arabalar kaynıyordu.Diğer şehirlerden insanları hep taşımışlar.Bu iş bitmiş,Halil Posbıyık'a şimdiden hayırlı olsun.Sadece rehavete kapılmasın Halil bey Ereğli'yi farkla alacak.




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.118.016

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
239 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri