(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TED'DE ANLATTI...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki, Türk Eğitim Derneği (TED) Karadeniz Ereğli Koleji Vakfı Özel Okullarında, Everest Dağı’na tırmanan ilk Türk olan Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Kurucusu ve Onursal Başkanı Nasuh Mahruki’nin öğrencilerle bir araya geldiği bildirildi.

Okul idaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Kultür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Mahruki, slayt eşliğinde dağcılıkla ilgili sunum yaptı.

Mahruki, dağcılık sporunun özelliklerini içeren anlatımının ardından, Everest’e tırmanışı ile ilgili de detaylı bilgiler verdi.

Herkesin Everest’e tırmanamayabileceğini, ancak, herkesin tırmanabileceği bir ‘E verest’ olduğuna dikkat çeken Mahruki, öğrencilere hitaben şunları kaydetti:

“Hangi disiplin ya da hangi mesleği ele alırsak alalım başarının temel kuralı doğru yaklaşım ve yöntemlerin kullanılmasıdır. Herkes gibi olan sıradan olur, kendi gibi olan değerli olur. Sizin kendiniz gibi olmayı ve değerli olmayı hedeflemeniz en doğrusudur. Başarılı olmak tutku ve inanç meselesidir. Cesaret korkunun olmaması değil kontrol edilememesidir. Sadece hedefleri olan insanlar ne zaman, nasıl, ne şekilde, nereye gideceklerini bilirler. Yanlış hedef bizi başarıya değil, mutsuzluğa götürecektir. Akıllı insanın hedefleyeceği en iyi şey, içindeki ‘en iyi ben’i bulmak olmalı, farkındalık ve fark yaratmaktır. Bu bir inşa etme eylemidir. Tanrı insanı yaratır ama insan da kendisini yaratır.

Kararlı olun. Kararlılığın gücü sürekliliğinden gelir. Hayatta gerçek başarının tek sırrı çok ve etkili, verimli çalışmaktır. Hayatın içinde kendi yerinizi bulun. Hayatın içindeki yerini bulmak demek, hayata kendinden bir şey katmaktır, kendi gücünce yön vermektir.Sağduyulu olun. Sağduyu hayatın gözleriyle görebilmektir.”

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Kurucusu ve Onursal Başkanı Nasuh Mahruki’ye, okul idaresi tarafından çiçek ile okulu tanıtıcı çeşitli hediyeler takdim edildi.




Bu sayfayı yazdır

27.02.2019 10:42:22

Bu haber 1074 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
01.03.2019 10:02:39
Hakan Mert diyor ki;

Nasuh MAHRUKİ gibi bir şahsiyetin değerini bilmeyen, bir basın haberi yapıp gelişini Ereğli halkına duyuramayan, basiretsiz TED yöneticileri sayın Mahruki ye okul öğretmenleri ve Aile birliği üyeleri ile boş salona sunum yaptırdılar. Şahsen o salonda bulunmaktan ben onların adına utandım. Yazık yazık şehrimizden bir efsane geldi geçti kendilerinden başka kimsenin haberi yok. Adamı geldiğine de pişman ettiniz.




Şu anda 1 kişi online
Toplam ziyaret : 76.127.069

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
247 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
560 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1476 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri