(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

POSBIYIK'A 'SOĞUK' DUŞ!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan, geçmişte yaşanmışlar var ama unutulmaması gerekir ki kurumsal hafıza vardır” dedi.
CHP’nin Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, partisinin İlçe Başkanı Sevdekar Aras ve Belediye Meclis üyeleri ile tam kadro ziyaret ettiği Türk Metal Sendikası’nda, Şube başkanı Ercan, Şube Sekreteri Yakup Yılmaz ve Şube Mali Sekreteri Hakan Eskibina tarafından karşılandı.
Posbıyık, burada yaptığı konuşmada, 31 Mart Mahalli İdareler seçim çalışmaları sürdürdüklerini, bu kapsamda ziyaretler bulunduklarını söyledi.
Türk Metal Sendikası’nın, ülkenin ve Ereğli’nin en güçlü sivil toplum örgütü olduğunu belirten Posbıyık, şunları kaydetti:
“İlçe, Ereğli Demir Çelik Fabrikaları’nın (Erdemir) kurulması ile büyük bir aşama kaydetti. Dolayısıyla Erdemir bizim için bir nimet. Onunla birlikte işçilerin temsilcisi olan Türk Metal sendikası ile de iyi ilişkiler ve uyum içerisinde çalışarak Ereğli’ ye yararlı olmak istiyoruz. Geçmişte bir takım hatalar olmuştur. Benim Türk Metal Sendikası ile hiçbir kavgam olmamıştır. Dolayısıyla yöneticiler arasında bireysel kavgalar olmuştur, olabilir, çok doğaldır. Bugünden itibaren geleceğe bakıyoruz. Bu bağlamda hiç kimse ile bir kırgınlığımız dargınlığımız yok. Geçmişte yapılan ufak tefek hadiselerden dolayı herkes birbiri ile münakaşa edebilir. Onlar benim için geçmişte kaldı. Bu yolda birlikte yürümek için yola çıktık. Sizlerden de destek bekliyoruz.”

ERCAN’DAN SOĞUK TAVIR!
Türk Metal Şube Başkanı Ercan ise ziyaretlerinden dolayı ‘şahsı adına’ teşekkür ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türk Metal sendikası için Erdemir işçisi ve Erdemir önceliklidir. Ereğli’de öncelik, istihdamın sağlanması adına kazanacak olan Belediye Başkanı her kim olursa olsun, öncelikle buna dikkat ederse, düşüncelerimiz arasında birinci öncelik verdiğimiz budur. Ereğli elbette küçük bir yer, çok çabuk olaylar gelişebiliyor. Çabuk gelişen olaylar, çok çabuk da büyüyebiliyor. Keza geçmişte yaşanmışlar var. Ama unutulmaması gerekir ki, bir ‘Kurumsal Hafıza’ vardır. Kurumsal hafızayı silmek tabi ki iki tarafa düşer. Siz bir adım attınız ancak, geçmişte yaşanmışlar arasında sendikamıza da söylenmişler vardır. Kurumsal hafızayı o yüzden söylüyorum. Hepimiz için hayırlısı olur inşallah.

BİZİM ARSLANIMIZ ERDEMİR'DİR
Siz destek istediniz. Biz, tüm siyasi partilere ve belediye başkan adaylarına eşit mesafedeyiz. Burada takdir Erdemir işçisi ve Ereğli halkınındır. Türkiye’de 215 bin üyesi bulunan Türk Metal’in her partiye mensup gönüldaşı olmuş üyelerimiz var. Şunu açıklıkla söylüyorum ki; üyelerimiz, yapılacak olan seçimlerde elbette zaman zaman bize de soruyorlar, herkes demokratik olarak fikrini söylüyor. Ben de, ‘herkesin gönlünde bir aslan yatar’ diyorum, Bizim ‘Aslan’ımız Erdemir’dir. Erdemir’e bir zeval gelmesini istemeyiz. Keza, başta teşkilatımız, üyelerimiz ve Erdemir önceliğimizdir.”
Ercan, Türk Metal Sendikası’nın ilçede örgütlenmesinden, günümüze kadar süreçte emeği geçenlere teşekkür etti.

ARAS: SENDİKA ÜYESİNE DESTEK OLDU
CHP İlçe Başkanı Sevdekar Aras da, Erdemir’in, çalışanı yada çalışmayanı, şehrin ner noktasına dokunduğunu hatırlatarak, kendisinin de Erdemir Spor Kulübü’nün futbol okulunda yetiştiğini, şirketin kültü ve sanat anlamında da şehre katkıları olduğunu ifade ederek, “Ereğli’nin Kent Kültürüne çok ciddi katkıları olan bir kuruluştur. Sendikanızın da daha önce yaptığı çalışmaları, işçilere verdiği desteği biliyoruz. Bu bağlamda Erdemir ile şehrin bir bütün olarak tekrar sportif ve kültürel faaliyetleri arttıracaklarını düşünüyorum” dedi.
Kendilerini tanıtan Meclis üyeleri arasında, Erdemir’den emekli olan yada halen çalışanlar da, Türk Metal’in gücünden bahsettiklerini ve her birinin Türk Metal üyesi olmaktan gurur duyduklarını dile getirdiler.

                                               -HABERİN İÇİNDEN-

-Genelde bu tür ziyaretlerde Başkan, yönetim ve iş yeri temsilcileri, hatta işçilerle konuklarını daha lokal girişinde karşılayan Türk Metal’de, Posbıyık ve ekibini Başkan’ın iki yönetici ile karşılaması dikkatlerden kaçmadı.

-İki yöneticinin, kendi oda kapılarında karşıladıkları ziyarette Metin Ercan’ın ise elini sıktığı Posbıyık’a soğuk yüz ifadesi ile baktığı görüldü.

-Posbıyık’ın, geçmişte yaşananları unuttuğuna yönelik söylemine karşı Ercan’ın ise “Kurumsal Hafıza vardır, unutmaz!” sözü ise dikkat çekiciydi. Ardından ifade ettiği ‘Kurumsal hafızayı silmek tabi ki iki tarafa düşer. Siz bir adım attınız ama sendikamıza da söylenmiş sözler vardır, bu yüzden söyledim” demesi, “biz henüz böyle bir adım atmadık” demek istediği anlaşıldı.

-Bu sözler sırasında Posbıyık’ın yüz ifadesinin yine asıldığı görüldü.

-Meclis üyeleri arasında 8 kadar Erdemir’de çalışan yada emekli olanların, Sendikaya bağlılıklarını sürdürdükleri ve gücünden bahsetmeleri ise bir başak dikkat çeken konuştu.

-Soğuk bir ortamda başlayan ve süren ziyaretin aynı soğuklukla bittiği de gözlerden kaçmadı.




Bu sayfayı yazdır

26.02.2019 15:14:06

Bu haber 3830 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (10)
28.02.2019 10:55:26
köylü diyor ki;

Posbıyık etrafında birikenler geçmişte de başkan % 70 oyla kazanacağız diyerek adama ayar vererek herkesle kavga ettirdi sonra millet vekilini, Erol ÇİVİCİ yi Turgut TANYILDIZ ı kulağından tutup attı seçim kaybedince o ETRAFINI saran lar terk ederek her yerde bunak, yaşlı, bundan artık bir şey olmaz Partiyi CHP yi üçe böldü diyenler, başta Y. BALCI olmak üzere hepsi yine yanında ne particilik ve dava hapsi KOLTUK PEŞİNDE ,Bir sözüm de BALCI ya hani ekip hani beraber yürüdüğün kıymetli arkadaş ların hepsine İHANET ettin başta ENDER bozhane den olmak üzere tüm gerçek CHP li leri satışa getirdin.
27.02.2019 12:44:43
HAKİMİYET diyor ki;

Değerli okurlar; zaman zaman habere ilişkin taraflara yönelik yapılan yorumlarda, kişi veya kuruma hakaret, aşağılayıcı ve dava konusu olabilecek ifadelerde bulunanlara, yönetimimiz tarafından onay verilmediğini bildirmiştik. Bu karar, kişi değil 'kuruluş' tarafından alındığını bir kez daha hatırlatırken; (bazı) okurlarımızın, tamamen kendi sevgi, ve öfkelerini içeren yorumlarını, söz konusu durumlara mahal vermeden yapmalarını rica ediyoruz. Hakimiyet Yayın Grubu, içeriğinde; aşağılayıcı, hakarete varan, aşırı reklam içeren, öç almaya yönelik ifadelere yer verilen yorumları yayınlamamakta kararlıdır.
27.02.2019 12:33:02
Oypalı diyor ki;

Sayın fikri bey sendikaya karşı yaptığımız öz eleştirileri neden yayınlamıyorsunuz tarafsız olmanız gerekmiyor mu
27.02.2019 10:19:51
Erdemir diyor ki;

Ercan başkan vurdu ve gol oldu.Başkanim herzaman yanindayiz sevgiler saygilar
27.02.2019 10:01:58
murat sucu diyor ki;

tecrübe ve yöneticilik vasfı olan adaya daha yakınız o da sayın Halil başkandır.Ereğlimizin kaybedecek bir 5 yılı daha yoktur.
27.02.2019 01:31:29
hususi diyor ki;

1989 da sıfır (0) yaşında olan biri şuan 30 yaşında.halil posbıyık 1989 da siyasete başladı kaybetti yılmadı 94 te kazandı sonra hiç bırakmadı.sene oldu 2019 hala halil posbıyık var.chp gelişime açık bir parti olmadığını yerel bazdaki aday seçimlerindede gayet güzel gösteriyor.sonra çıkıyor laiklik demokrasi beka diye biz sosyal demokratlardan oy istiyor.ama aynı halil posbıyık belediyeyi aldığı 2019 da sosyal demokrat bir partinin asla yapmaması gereken bir hareket yapıyor onca insanı işinden gücünden ediyor.neymiş sebep eski belediye başkanı almış. sonra bir haber ajanslarda zabıtalar erdemir ve erdemire bağlı yerlerde mühürleme yaptı,cezalar kesti odur budur.sonra bir haber daha sendika önünde kavga oda nesidir diyoruz.bir ay sonra seçim var ve halil posbıyık bizden oy istiyor.seçimi boykot ediyorum yada dsp ye oyumu çakıyorum .finish
26.02.2019 23:40:09
yorgun demokrat diyor ki;

sayın posbıyık kimi ziyaret edersen et ben senin bu seçimleride kaybedeceğini öngörüyorum.sen etrafındakilerin söylediği gibi şuan açık ara önde olsaydın sendikayı falan ziyaret etmezdin.ikincisi başkanlığın döneminde sendika önüne giden grubun başında bulunan şahıslardan birini kontenjanına koymazdın.açıklama yeterlimi.inan senin yaptığın siyaseti tüm ereğli halkı öğrendi.geçte olsa
26.02.2019 19:13:24
EREĞLİ CHP'li diyor ki;

Hayrettin Kartal, Fikret Aydeniz, Yıldıray Arslan, Sevdekar Aras, Naciye Tozkoparan,Gönül Çelik, Yaşare Aydın, Yılmaz Partlak sizler değilmiydiniz Halil Posbıyık için "bunak, yaşlı" diyenler. Ne oldu da şimdi bir anda Posbıyıkçı oldunuz. Erkan Mutlu bey senin yaptığın zaten terbiyesizlik. Önce Erol Çivici'nin bürosundan çıkmıyordun. Olmayınca Posbıyık'a koştun. Halil Posbıyık söylemediği şeyleri bırakmayanlar şimdi el etek öpüp, koltuk sevdasına yalakalık peşindeler. 2014 yılında CHP ye ihanet edenler şimdi meclis üyesi adayı olmuş.
26.02.2019 18:57:20
Yuhhh diyor ki;

vah vah belediye meclis üyesi adaylarına bak. iki kelam edemeyecek adamlar, iki seveni olmayan bayan adaylar. Chp Ereğli'de seçimi kaybetmiş anlaşıldı. Geçmiş olsun.
26.02.2019 15:43:11
Duzceden nurdan diyor ki;

Bende eregli vatandasi olarak gecmiste yapilan dedinizya Kurumsal hatalar hafizalardan silinmez diye bizi yonetenlerin feto ile isbirligi sonrasinda millete karsi kandirildik diyerek hala hazirda bizi yonetmesine nasil bir yorumunuz olur acaba cok merak ettim




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.125.794

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
246 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri