(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KONU DEMİR-ÇELİK OLUNCA ..!

EREĞLİ

Zonguldak’ta, “Çelik Sektörü Kümelenme Analiz Çalışması Başlangıç Toplantısı” yapıldığı bildirildi.

Valilik basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından başlatılan çalışma, Vali Erdoğan Bektaş Başkanlığında BAKKA’da yapıldı.

Açıklamada, 2014-2023 Bölge planında öncelikler arasında yer alan  “Mevcut Sanayi Faaliyetlerinin Rekabet Güçlerinin Arttırılması”, demir çelik sektörü ile buna bağlı yan sanayinin güçlendirilmesi ve kümelenme endüstriyel simbiyoz ve markalaşma çalışmaları” planlanan toplantıya ilişkin şunlar kaydedildi:

 “Projenin amacı, ülkemizin büyük  entegre demir çelik üreticilerinden Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları gibi yassı çelik, Karabük Demir ve çelik Fabrikaları gibi uzun mamul demir çelik kuruluşları ile bunlara bağlı gelişen sanayi işletmelerinin yoğunlukla yer aldığı Bat Karadeniz Bölgesinde bu kurum ve kuruluşların rekabet avantajını güçlendirmektir. Bir arada olmanın getirdiği faydalardan en üst düzeyde yararlanmak, kümelenme konusunda farkındalığı arttırmak, yeni pazarlara erişimi sağlamak, katma değeri yüksek ve nitelikli ürünlerin üretimine yöneltmek ve bu kapsamda yatırım, kapasite ve istihdam olanaklarının arttırılmasını sağlamak amaçlanmıştır.”

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Zonguldak-Karabük ve Bartın İllerindeki demir çelik sektörü ile bağlantılı sektör temsilcilerinin kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü yetkililerinin katıldığı toplantıda, ayrıntılı sunum yapıldı, yapılacak çalışmalar, faaliyetler ve hedeflere ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.




Bu sayfayı yazdır

13.02.2019 15:06:18

Bu haber 1070 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.116.883

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
237 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1474 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri