(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KOMİSYON KURULSUN DEDİ

ANKARA

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ereğli İlçesindeki tersanelerde yapılabileceklere yönelik TBMM’de araştırma komisyonu kurulması isteminde bulunduğunu bildirdi.

Demirtaş, yazılı açıklamasında, Zonguldak bölgesindeki 12 tersaneden sadece 2’sinin aktif olduğunu belirtti.

Ereğli’deki tersanelerde 2008’e kadar 7 bin kişinin istihdam ettiğini hatırlatan Demirtaş, şunları kaydetti:

“Tersaneler bölgesi, yarattığı istihdam, sağladığı milyonlarca döviz girdisi ile Zonguldak için olduğu kadar ülkemiz açısından da stratejik öneme sahiptir. Doğru bir planlama ve yeni bir model ile tersaneler canlandırılarak, Ereğli’nin deniz yolu hattında ithalat ve ihracatın önemli duraklarından biri haline gelme şansı yüksektir. Yapılan açıklamalarda; hemen, ekstra bir yatırıma ihtiyaç duyulmadan bölgede gemi söküm işi yapılabileceği, Ereğli demirv e Çelik Fabrikaları’nın her yıl yurtdışından karşıladığı 250 bin tonluk hurdanın buradan temin edilerek, bin kişiye istihdam sağlayacağı belirtilmektedir. Bunun yanında Rusya’da nehir taşımacılığı yapan binlerce gemi söküm için beklemektedir. Karadeniz’de bu söküm işinin yapılabileceği bir başka yer yoktur. Ayrıca Zonguldak'ın 456 bin DWT saç işleme kapasitesinin de sadece yüzde 5'i kullanılmaktadır. Saç işleme kapasitesinin arttırılması için teşvik verilmesi, gemi yapım faaliyetlerini dolayısıyla istihdamı arttıracaktır. Bugün devletin, milyonlarca ihracat geliri elde edilen, binlerce vatandaşımıza iş ve istihdam olanağı sağlayan, bölge ekonomisine büyük katkı sunan tersanecilik sektörünü canlandırması için yeni bir model ve doğru bir planlama ile sektöre acil ve ivedi olarak özel destek ve teşvikler vermesi gerekmektedir.

2008 yılında yaşanan krizden bu yana herhangi bir teşvik uygulaması kapsamına alınmayan, çürümeye terk edilmiş tersaneler bölgesinin yeniden canlandırılabilmesi için acil olarak yapılabilecekler, teşvik ve destekler ile kısa ve uzun vadede yapılacakların tespit edilmesi ve bu doğrultuda yapılacak yasal düzenlemelerin belirlenerek, gerekli önlemlerin alınabilmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmalıdır.”




Bu sayfayı yazdır

27.01.2019 12:15:58

Bu haber 1132 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
28.01.2019 15:49:39
Kadir diyor ki;

bırak bu boş muhalefeti demirtaş, bizde biliyoruz ereğlide neydi ne olduyu ? sen bu işi nası çözeceksin, projen planın ne, önerin ne ? Ereğli de ki yetişmiş genç nüfus göçünü nasıl durduracaksın bunlardan bahset, şikayet şikayet şikayet, durum tespiti boş laf, bak ben sana bi öneride bulunayım vekilim, . bölge m.vekilisin, erdemir ereğliye tam teşekküllü kampüsü ile bir vakıf üniversitesi kursun, kendi çalışanlarını çoğunlukla bu üniversitede yetişen insanlardan seçsin, ereğlinin lise mezunları bu üniye gitmeyi tercih edecektir, istihdam oluşup, şehir ekonomisi canlanacaktır, bunu yapmakta erdemirin kurumsal sosyal sorumluluklarından biridir ve genç nüfus göçünü de azaltacak yegane çözümdür.




Şu anda 27 kişi online
Toplam ziyaret : 76.117.308

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
237 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1474 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri