(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KELEŞ: ÇÖZÜM YERLİ MALI...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş, “geçen yılın ortalarında başlayan ekonomik sıkıntılı dönem henüz son bulmuş değil” dedi.

Keleş, TSO binasında düzenlediği basın toplantısında, 2019’da Ereğli ve bölgenin daha iyi noktalara gelebilmesi için güçlü şekilde çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nce (TOBB) başlatılan “Enflasyonla Top Yekün Mücadele” sloganlı kampanyaya desteklerinin devam ettiğini anlatan Keleş, şunları kaydetti:

ÇÖZÜM YERLİ MALINDA!

“Bu bağlamda 2019’da ülkemizin, şehrimizin daima iyi noktalara gelebilmesi için var gücümüzle çalışacağımızı tekrarlamak istiyoruz. Bildiğiniz gibi geçen yılın ortalarında başlayan ekonomik sıkıntılı dönem henüz son bulmuş değil. Çözüm kaynaklarından biri de yerlidir. Yerelden alışveriş yapmak bizim için hayati önem taşıyor.Tersaneler Bölgesinde Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın katılımı ile düzenlenen toplantıda; Tersanelerin dolgu alanlarının tapulandırılarak, teminat gösterilir hale getirilmesi, Bölge içindeki limanın tahmil/tahliye işlemlere açılması Tersanelerde tamir bakım ve söküm işleri yapılması olarak 3 konu öne çıktı. Tarım ve Orman Bakanı ile Ticaret Bakanıyla Milletvekilleri aracılığı ile yapılan görüşmelerimizde Ereğli Gümrüğünün kapsamının genişletilmesi konusu ele alındı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Özbekistan Taşkent'te düzenlenen Ekonomik İşbirliği toplantısına, Türkiye'deki 9 odadan biri olarak, ilişkilerin ve ticaret hacminin güçlendirilme çalışmalarına katıldık. Ereğli'nin deniz şehri olduğunu hatırlatarak, salyangoz ticareti konusunda BAKKA (Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı)  nezdinde girişimde bulunduk ve fizibilite çalışmalarına başladık.

Ereğli TSO’nun yeni logosu ile birlikte internet sayfası tasarımını yeniledik. Üyelerimize yeni yıl takvimi dağıtımı yaptık. 'A' sınıfı akredite oda çalışmalarına başladık.”

İLÇENİN GENEL KONULARI

Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, ilçede önemsenen Üniversite Kampüsü konusunun, yerel seçimler sonrası göreve gelecek Belediye başkanı ile devam edeceğine dikkat çekerken, ilçede turizmi önemsediklerini, lobilicik faaliyetlerinin en önemli işleri olduğunu ve stratejik planlamada Turizmle ilgili projelerin önemli bir yet tuttuğunu belirtti. Kaydetti.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Keleş, 9 aylık icraatlarla ilgili soruya ekonomik sıkıntının devam ettiğini hatırlatarak, önceliğin mevcudu korumak ve devamını sağlamak olduğunu söyledi .  Keleş, bir Alman firmanın tersanelerle ilgili başvurusuna ise ‘tersanelerde ve Organize Sanayi Bölgesinde yer bulunamadığı’ gerekçesiyle  olumlu cevaplandıramadıklarını, konuyla ilgili görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

Ereğli TSO’da işlemlerinin şeffaf şekilde yürütüldüğünü vurgulayan Keleş, 5 Zonguldak milletvekilinin de ilçe çıkarları için çaba gösterdiğini savundu.

Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş’in toplantısında, Ereğli TSO Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu ile bazı yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.




Bu sayfayı yazdır

23.01.2019 15:59:35

Bu haber 1245 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (4)
24.01.2019 22:19:58
KAPTAN diyor ki;

Seçim çalışmalarınızda Ereğli’nin ekonomik yönden çok kötü durumda olduğunu,başkan seçildiğinizde sorunları çözeceğinizi vaat etmiştiniz,oysa siz şimdi önceliğin mevcudu yani kötü durumu korumak olduğunu söylüyorsunuz, bu açıklama size hiç yakışmadı sayın başkan,diğer başkan adaylarından Sn.Niyazi ÖZCAN TSO’yu sizden daha kötü yönetemezdi ve kendisine büyük haksızlık yapıldı diye düşünmeye başladık,
24.01.2019 22:02:49
KAPTAN diyor ki;

Ereğli TSO’nun yeni logosu güzel,bu yeni logo sizin çalışmalarınıza nasıl katkıda bulunacak,ya da eski logo sizin çalışmalarınıza köstek mi oluyordu? sadece merak ettiğimden soruyorum,
24.01.2019 21:57:28
KAPTAN diyor ki;

Sayın Keleş,ekonomik sorunların çözümü için tek çarenin üretmek olduğunu nihayet kabul ettik,bu bağlamda bir Alman firmasının başvurusuna Organize Sanayi Bölgesinde yer bulunamadığı’ gerekçesiyle olumlu cevap verilemediğini söylüyorsunuz,peki neden ikinci OSB için çalışmalara başladık diyemiyorsunuz?
24.01.2019 09:17:55
kamil usta oğlu diyor ki;

bizim tersanelerin nerede olduğunu bilmeyen vekiller var sallama başkan hepimiz din kardeşiyiz




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.126.011

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
246 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri