(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ANCAK BU KADAR OLURDU!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, ilk kez bayan şef yönetiminde Türk Sanat Müziği Konseri düzenlendi.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Musıki ve Folklor Gençlik Spor Kulübü Derneği’nin kuruluşunun 46, yılı anısına Erdemir Kültür Merkezi’nde verilen konserde aynı zamanda dernek başkan yardımcısı Zuhal Yükselen Şefliğinde, “Bir Makam; Hicaz” başlığı altında Bestekar Avni Anıl’ın eserleri seslendirildi.

Zaman zaman Anıl’ın televizyon ekranlarına yansıyan belgesellerinden kesitlerin de izletildiği konserde, saz ekibindeki bazı üstatların taksimleri ile ilk kez ‘şef’ olarak sahneye çıkmasına rağmen, iyi bir yönetim gösteren Yükselen büyük alkış aldılar.

BİRLİKTE SÖYLENEN ŞARKILAR…

Mustafa Gür, Nalan Ender, Hakan Kaya, Tuğçe Baş Çiçek, Selma Şahin, Sevim Öztürk, Selçuk Pazvant, Vural Şahin, Fatma Engin, Zuhal Yükselen’in solo eserler seslendirdiği konserde salonu dolduran davetliler adeta sanat müziğine doydu.

Koronun, Hicaz Fasıl geçtiği, Solo eserlerde de ise Rast, Nihavent, Kürdilihicazkar, Hüzzam ve Hicaz eserler yer aldığı konserde, bir çok esere davetliler de oturdukları yerden eşlik ettiler.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, programın sonlarına doğru, dernek plaketini Şef Yükselen’e takdim etmek üzere sahneye davet edildi.

ÇORUMLUOĞLU: BENİM İŞİM ZOR SANIYORDUM!

Çorumluoğlu, burada yaptığı konuşmada, eşi ile birlikte konsere katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Saz ekibi ve sanatçılara teşekkür eden Çorumluoğlu, şunları kaydetti:

“Buraya gelinceye kadar yaptığım işin çok zor olduğunu düşünüyordum. Ama sahnede değerli sanatçılarımızı gördükten sonra işleri bizlerden daha zormuş. Tabi ki müzik Allah’ın bir hikmeti. Ama ben, bu konuda ne yazık ki yetenekli değilim. Hayran kaldığım bir hususu da burada paylaşmak istiyorum; hem saz sanatçılarımız, hem de söz sanatçılarımız, hakikaten bu işi özümseyerek, benimseyerek yaptılar. Gönülden yapılan ne iş olursa olsun güzeldir. Bu duygularla tüm ekibe, değerli yöneticilerine ve destekçilerine teşekkür ediyorum. Şefimize de çıktığı bu yolda başarılar diliyorum. İlk programını gayet başarılı geçirdi diye düşünüyorum. Her şey gönlünüzce olsun.”

Çorumluoğlu’nun, Şef Yükselen’e plaketini verdiği konserde, 15 yılını tamamlamış İki Türk Sanat Müziği üyesi Nalan Ender ve Fatma Engin hizmet yılı plaketi; Türk Sanat Müziğinden Vural Şahin ve Türk Halk Müziğinden İlyas Turan’a da hizmet ve tebrik plaketleri sunuldu.

FİNALDE DİNLEYENLER SAHNEYE!..

Konserin final bölümü ise önceki dönemlerde yapılan gibi fasıllarla noktalandı. Şef Yükselen’in daveti üzerine çok sayıda dinleyicinin de çıktığı sahnede çalan eserler koro ile birlikte seslendirildi.

Yükselen’in adeta çiçike yağmuruna tutulduğu gecede, bazı sanatçılara da plaket ve hediyeler takdim edildi.

YÜKSELEN’DEN HERKESE TEŞÜKKÜR

Yükselen, programın ardından Hakimiyet’e yaptığı açıklamada, ilk kez şef olarak çıktığı konserde çok heyecanlandığını ifade ederek, şöyle dedi:

“Çok mutlu oldum. Böyle bir koro yönetmek herkese nasip olur mu gerçekten bilmiyorum. Çok özel insanlar var burada. Birlik ruhu, bana yaşattığı enerji ile birlikte gecenin oluşumunda hepsinin katkısı büyük. Salona gelen tüm dostlarımız konserin duyulması için adeta can attılar. Gelen herkesin ayaklarına, gönüllerine sağlık. Hakimiyet, Haber hayat, Değişim, Önder ve tüm basınımıza sonsuz teşekkürler ediyorum. Çok sağolun. İyi ki varsınız.”

SALON ALMADI!

Erdemir Bütçe ve Planlama Müdürü Ramazan Çelik, aynı zamanda Erdemir Musıki ve Folklor Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanlığını yürüten, Erdemir Kurumsal İletişim Yöneticisi Cevat Bozkurt ile bazı protokol üyelerinin izlediği konseri, salonun tamamen dolması nedeniyle bazı davetliler ayakta takip ettiler.




Bu sayfayı yazdır

18.01.2019 15:24:33

Bu haber 2005 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 63 kişi online
Toplam ziyaret : 76.259.622

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
658 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
924 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2050 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri