(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ZONGULDAK SANAYİ ŞEHRİ

EREĞLİ

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Ereğli ve Alaplı ilçelerini kast ederek,  “Zonguldak’ın Batısı, sorunlarını, doğusundan daha önce çözmüş durumda” dedi.

Vali Bektaş, Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetimi ile bazı gazetecilerin kendisini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Zonguldak’ın birinci önceliğinin sanayi ve sanayileşme olduğunu söyledi.

Gazetecilerin kendilerini ve kuruluşlarını tanıtmalarının ardından yapılan sohbet sonrası soruları yanıtlayan Vali Bektaş, şöyle konuştu:

KÖMÜR VE SANAYİ

“Erken konuşmak istemiyorum. Daha okuyup, inceleyeceğim çok şey var. Zonguldak hemen olacağı öğrenip, söz üretilebilecek bir yer değil, çalışmak lazım. Zonguldak’ın varlık sebebi kömürdür. Kömür ile birlikte bölgeye girmiş olan sanayidir. Gerek Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir), gerek Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (Kardemir), şimdi de Filyos diyoruz. Yani Filyos’un arkasından ciddi bir sanayi yükü üreten bir sistem inşa etmezseniz Filyos ne işe yarayacak? Dolayısıyla Zonguldak’ta birinci öncelik sanayidir. Ondan sonra tarım, turizm, eğitim sağlık gibi konular gündeme gelmesi lazım. Elbette bunları konuşmak için çok erken. Kömür ve sanayi üzerinde daha da durarak belki, ülkelerin yaptığı; sanayinin yükünden kurtulup, nimetlerinden yararlanmak gibi bazı inceltme işleri yapılabilir.  Kaba işçilikten çıkıp, ince işçiliğe geçiş sürecini kısaltıp daha katma değeri, getirisi yüksek, yükte hafif, parada ağır işlerle uğraşmanın yollarını arayacağız.”

MADEN KAZALARI

Gazetecilerin, bölgede son yıllarda yaşanan ölümlü maden kazalarının hemen hemen tamamının özel yada kaçak ocaklarda meydana geldiğine ilişkin soruyu yanıtlayan Vali Bektaş, şöyle dedi:

“Geçtiğimiz Mart Ayında, maden kanuna ‘Kaçak Maden Ocağı Açmak 3 yıl ile 5 yıl Arasında Hapis ve belli bir para cezasını içeren’ bir madde eklenmiş. Burada, geçtiğimiz günlerde ocakta yaşadığımız kazayı da dikkate alarak, sanki bu işin çok farkında değilmişiz gibi geliyor. Sanki bu madde daha duyulmamış yada iyi anlaşılmamış. Bu konuda çalışacağız.

KADER DENİYOR; HAYIR !

Kaçak ocaklar, neyin kaçağı? ruhsatı yok. Neden? ruhsat alması için ihtiyacı olan şartları yerine getiremiyor. Örneğin iş sağlığı ve güvenliğini yerine getireceksiniz. Ocağa bir yerden giren hava, diğer yerden çıkacak. Bu yapılmamış. Ölüm olduktan sonra da, ‘takdiri ilahi. kader’ deniyor. Hayır, böyle bir şey yok. Neyin kaçağı? Tedbirin kaçağı.”

EREĞLİ’DE GÖRDÜKLERİMDEN MUTLUYUM.

İlk ziyaretini gerçekleştirdiği Ereğli ile ilgili soruyu da yanıtlayan Vali Bektaş, “Zonguldak’ın batısı sorunlarını doğusundan daha önce çözmüş gözüküyor. Ereğli ve Alaplı yöresi bence güzel bir yer. Özellikle ulaşım yolları epeyce tamamlanmış. Bu çok önemli bir iş. Bence sanayisi ve yan sanayisi, Organize Sanayi Bölgeleri içinde ve dışındaki sanayi kuruluşları Ereğli’ye çok önemli bir misyon yüklüyor. Ereğli yüzde 100 bir sanayi şehri. Ben Ereğli’de gördüklerimden mutluyum” diye konuştu.

Ziyarette, Dernek yöneticileri ile bazı üyeler ve Ereğli’den gazeteciler Fikri Kapan ile Doğan Gönüllü yer aldı.




Bu sayfayı yazdır

29.11.2018 15:54:16

Bu haber 1101 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.117.856

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
239 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri