(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TÜRKİYE'DE ÇELİK AÇIĞI VAR!

 İSTANBUL

Prof. Dr Sencer İmer, Türkiye’nin yassı çelikte açığı olduğunu, 2 tane daha Ereğli Demirv e Çelik Fabrikaları’na (Erdemir) ihtiyaç bulunduğunu bildirdi.

Prof. Dr. İmer, Halk Televizyonu’ndaki “Gündem Özel Programında tartışılan ‘Türkiye - ABD İlişkileri ve Dövizdeki Hareketlilik” konusu üzerine yaptığı konuşmasında, Türkiye’de uzun vadede sanayi ve tarımın yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin Karma Ekonomiyi benimsemesi gerektiğini anlatan İmer, şöyle dedi:
“Uzun vade içerisinde sanayimizi, tarımımızı yenilememiz lazım, desteklememiz lazım. Karma ekonomi dediğimiz; özel sektörün yapamadığın devlet yapmalı veya birlikte girişimler yapmalılar. Hatta buna yabancı sermayeyi de davet etmemiz lazım. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) modelinde olduğu gibi. Bu başarılı bir çalışma tarzıdır. Şu anda Türkiye’nin demir-çelikte açığı var. Türkiye Yassı sacda 18 milyon ton/yıl tüketiyor, 9 milyon üretiyor. Demak ki 2 tane daha Erdemir’e ihtiyacı var. Bir Erdemir bugün aşağı yukarı 8 milyar dolar ediyor. Ben bu paraları kanala değil, oraya koyarım. Mesela bir tanesini İzmir’e, birini Mersin’e, belki bir tanesini de Marmara’ya kurmak lazım. O zaman Türkiye bir Kore olabilir. Neden Trump çelik ve aleminyum üzerinde bu kadar duruyor? Çünkü ileri teknoloji dediğiniz şey onun üzerine konan bir şey. Temeli olmadan, çeliğiniz olmadan, ham maddeniz olmadan bunu yapamazsınız. Dolayısıyla bizim yeni yatırımlara ihtiyacımız var, sunu yapmamız lazım.

Akademisyen İmer, geçmiş yıllarda aralarında Erdemir’in de bulunduğu çeşitli demir-çelik sektörlerinde yönetim kurulu üyeliği ile başkanlığı yapmıştı.




Bu sayfayı yazdır

12.08.2018 00:07:49

Bu haber 1712 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 19 kişi online
Toplam ziyaret : 76.127.634

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
247 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
560 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1476 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri