(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

95. YILINI KUTLADI

ANKARA

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün, Lozan Antlaşması sürecinde kararlı, emin, eşitlik ve özgürlük taleplerinden hiç taviz vermeyen bir tavır içinde olduğunu bildirdi.

Demirtaş, Lozan Antlaşmasının 95. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, İnönü’nün bu tavrı ile rakipleri tarafından, “Türk tarihinde örneği olmayan siyasi zaferi kazanan kişi” olarak tanımlandığını savundu.

Lozan sayesinde büyük bir zaferle taçlanan Milli mücadelenin dünya tarafından da kabul edildiğini anlatan Demiraş, şunları kaydetti:

“Ulusal mücadeleden Cumhuriyete giden yolda en önemli antlaşma olan Lozan, her zaman onurla hatırlanacaktır. Lozan Antlaşması aynı zamanda kurulacak olan Cumhuriyetin de dış politikasının temel anlayışını ortaya koymuştur. Bu anlayış Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vurguladığı gibi ‘Yurtta barış, dünyada barış’tır. Lozan’ın ne kadar önemli olduğu bugün çevremizde yaşanan ateş çemberini görünce daha iyi anlaşılmaktadır. Yeni Türk Devleti, Lozan’da ortaya konan dış politika anlayışı ile İkinci Dünya Savaşı ve çevremizdeki birçok sorunu Türkiye’nin çıkarlarına uygun belirleyici ve karar verici olarak rol oynamasına neden olmuştur. Lozan Barış Antlaşması Türkiye Cumhuriyetinin tapusudur. Bu tapuya sahip çıkmak herkesin görevidir.

Bu duygularla Lozan Barış Antlaşmasının imzalanmasının 95’nci yıldönümünü kutlar, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve büyük bir diplomasi zaferi ile Lozan Antlaşmasını imzalayan İsmet İnönü olmak üzere, bize bu güzel vatanı bırakan Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi büyük bir saygı, şükran ve rahmetle anarım.”




Bu sayfayı yazdır

24.07.2018 14:40:26

Bu haber 1177 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
25.07.2018 15:29:29
Vatandaş diyor ki;

Hangi onur sayın vekil.sizin onurla hatırlanacak her şeyiniz de memleketin zararına iş var.sayenizde boğazdan geçen gemiler bedava geçiyor bununlada gururlanın.hangi ülke boğazdan bedava geçiriyor araştırın.




Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 76.123.405

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
244 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri