(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

15 TEMMUZ'UN İKİNCİ YILINDA...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
İlçe Kaymakamlığınca gerçekleştirilen organizasyonlar kapsamında, Ereğli Belediyesi’nce Atatürk Anıtı önündeki alanda gerçekleştirilen Demokrasi Nöbetinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Ereğli kaymakam Vekili, Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, burada yaptığı konuşmada, 2 yıl önce yaşanan darbeye kalkışmaya karşı başlatılan ruh ve heyecanla yola devam edeceklerini söyledi.
Eskioğlu, buna engel olmaya ise kimsenin gücünün yetmeyeceğini savunarak, şöyle dedi:
“15 Temmuz’un adına bayram demedik ama kutladığımız bayramlar kadar, Milli günlerimiz içerisinde, demokrasi dediğimiz ve uğruna şehitler verdiğimiz özel bir gün. Tarih boyunca bu necip millet çok savaşlar gördü. Yüzlerce, belki milyonlarca savaşa girdik ama hep karşımızda dilini bilmediğimiz, belki dinimizden olmayan düşmanlar vardı. Şehitlerimiz için tabi ki gözyaşı döktük, ağıtlar yaktık, dualar ettik. Şehitlerle dolu, kanla sulanmış topraklar üstünde yaşıyoruz. Ama hiç birimizin aklına gelmezdi ki, kendi içimizden çıkmış çocuklarımız, evlatlarımız böyle hain bir teşebbüsün içinde olsun, halkına silah sıksın, meclisi bombalasın ve bunu ne yazık ki sanki dini ve milli duyguları kullanarak yapıyorlar. Bu bizim en hassas noktamız. Biz Mustafa Kemal Atatürk ile bu Cumhuriyeti kurarken yine aynı cenderenin içerisindeydik. Aynı belalarla mücadele ettik savaştık. Yine 15 Temmuz 2016’da başlayan ruh ve heyecanla yolumuza devam edeceğiz. Buna engel olmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.
Burada güzel bir ortam hazırlanmış, Sayın Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.”

UYSAL: ÇANAKKALE RUHUYLA…
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, 251 Şehit’e Allah’tan Rahmet, 2195 Gaziye ise hayırlı ömür dileğinde bulunduğu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi aslında Türk milletini ve İslam coğrafyasını kapital güçlere vermenin bir yoluydu. O gece bizler Çanakkale’de olduğu gibi, Çanakkale ruhuyla sokaklara döküldük, millet olarak tankın, topun, tüfeğin önüne silahlı darbe girişimini silahsız güçlerle durduran millet olduk. O zaman bizler ordu millettik. 15 Temmuz darbe girişimi ikinci bir Sevr dayatmasıydı. İşte Aziz Türk Milleti o darbe girişimini kabul etmedi ve bir tarih yazdı. Aziz Türk halkına şükranlarımı arz ediyorum. Rabbim inşallah bizlerin birliğini ve kardeşliğini daim eyler diyorum. Rabbim inşallah dışarıdan ve içeriden fitne odaklarına karşı ülkemizi korur diyorum. Karadeniz Ereğli’de sizlerle birlikte 15 Temmuz Darbe girişimi gecesi sabahlara kadar bu gördüğünüz cadde ve civarlarda kamyonlarla, otobüslerle, taksilerle, ellerimizde bayraklarla yürüyerek sabahın yedisine kadar yürüdük. Ertesi günü burada yeniden yürüyüşler yapmadan evvel tüm siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla Karadeniz Ereğli’de toplanarak, darbe girişimini kabul etmediğimizi tüm kamuoyuna duyurduk. Buradan tüm siyasi parti ilçe başkanlarına teşekkürü borç bilirim. Bizler 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız.”

SABAH NAMAZINA KADAR…
15 Temmuz gecesi çekilen fotoğrafların sergilendiği, yaşananların video gösterimi sunulduğu gecede, İlçe Müftülüğünce görevlendirilen imam-hatipler Sela okundu, Kur’an-ı Kerim tilaveti seslendirildi. Ereğli belediyesince, alandaki vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunulan etkinlik, sabah saatlerine kadar devam etti.
Programa, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Vekili Deniz Albay Özgür Kildirli, karadenizEreğli Cumhuriyet Başsavcısı Ali Burak Uğur, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Cihangir Cihan, Ereğli Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, İlçe Müftüsü Recai Albayrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Kumaş, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve bazı il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ile vatandaşlar katıldı.




Bu sayfayı yazdır

16.07.2018 12:04:24

Bu haber 1518 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 23 kişi online
Toplam ziyaret : 76.115.015

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
237 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1474 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri