(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SAADET ADAYLARI EREĞLİ'DEN...

EREĞLİ

Saadet Partisi (SP) Zonguldak Milletvekili Adayı Gökhan Göktaş, “ilk icraatım, tersaneler ile ilgili ‘teşvik’ ve ‘kredi’ için bir Yasa Önergesi vermek olacak” dedi.
SP Zonguldak birinci ve ikinci sıra milletvekili adayları Burak Erol ve Gökan Göktaş, tarihi erkene alınarak 24 Haziran’da yapılması kararı alınan Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento Seçim’ine ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştirdiler.

AK PARTİ YÖNETİCİLERİNİ SEVİYORUZ
Partinin ilk sıra Milletvekili Adayı Burak Erol, Uzunkum Caddesi’ndeki Nazar Kebap restoranda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, milleti sevdiğini söyledi. Devlet’i ve AK Parti yöneticilerini de sevdiğini ifade eden Erol, “biz, bu milleti seviyoruz. Biz, bu Devlet’i seviyoruz. Biz, AK Parti iktidarı yöneticilerini de seviyoruz. Onların kişilikleri ile bizim bir işim yok. Ama biz Devlet’imizi daha çok seviyoruz” dedi.

DİĞER ADAYLARI ELEŞTİRDİ, ‘BİTPAZARI’ DEDİ!
AK Parti ve CHP’nin Zonguldak adaylarını eleştirerek, “eskiye rağbet olsaydı bitpazarına nur yağardı” diyen Erol, şunları kaydetti:
Zonguldak kenti 3 AKP, 2 CHP milletvekili gönderiyor. Halihazırda yatırımlar sonlandırılmadı. Zonguldak, Ereğli, Kozlu, Kilimli, Çaycuma ve Gökçebey’in alması gereken yatırımları yapmadı. Siz bu işi yapabilecek donanımlı, ehliyetli, liyakatli, bu işlerden anlayan insanları iş başına getirmeniz geriyor.
Şu andaki milletvekili adaylarına bakıldığında; AK Parti 2002 ve 2007’de milletvekilliği yapmış birinci sıradan bir aday gösterdi. CHP’nin birinci sıra adayı geçen dönemde milletvekiliydi. Burada yine eskiye dönüş var. Eskiye rağbet olsaydı bitpazarına nur yağardı.
Hükümetin elle tutulacak, gözle görülecek bir başarı karnesi yok. Bütçe açığı, cari açık devam ediyor. Faiz oranları yüzde 18 ve 22 bantlarında. Enflasyonda ‘sepet hesaplamasına’ temel tüketim maddelerini koyarsan oran yüzde 25 çıkar.”

ÜÇ ÖNEMLİ SORUN
Burak Erol, Karadeniz Ereğli’deki ana sorunları üç başlıkta toplayarak şu ifadeleri kullandı:
Ereğli’deki tersaneleri gittiğim yer yerde bahsediyorum. Diyorum ki birinci sorun TTK, ikinci sorun yol ve üçüncü sorun Ereğli tersanelerdir. Çünkü en üretimciyim, endüstri mühendisiyim. Bu arkadaşlar rant ekonomisinden üretim ekonomisine dönmüyorlar. Siz, Ereğli’de gemi yapımından anlayan bin kişiye yakın gemi ustası var. Türkiye’nin gemiye ihtiyacı var. Siz, tersanelerde ki gemi yapım işini durduğunuz zaman yeni kalfalar, ustalar, mühendisler yetişmesinin önünü kesiyorsunuz. Bu, Türk sanayisine çok büyük bir darbedir.

GÖKTAŞ: İLK İCRAATIM
SP Zonguldak 2. sıra Milletvekili Adayı Gökhan Göktaş da, projelerini aktardığı konuşmasında şunları söyledi:
Ereğli ve Alaplı bölgesini temsilen inşallah Meclis’te olacağım. Kazanırsak ilk icraatım, tersaneler ile ilgili ‘teşvik’ ve ‘kredi’ için bir Yasa Önergesi vermek olacak. Partimiz, üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede denizcilik bakanlığı olmamasını garipsediği için bu bakanlığı hemen kuracaktır.
İkinci icraat ise Kandilli Armutçuk’ta, onlarca milyon ton görüne bir rezerv var, fakat ulaşması çok zor. Yeni bir baca açılması gerekiyor. Kaldı ki TTK’nın mevcut bacası tektir ve işçi de malzemede oradan giriyor. Bu, sıkıntılı bir durumda faciaya sebep olabilir.

KÖMÜR SAHASI… ÜNİVERSİTE…
Dün yapılan ise hayırlı oldu. (Erdemir’in atıl durumdaki kömür üretim alanını alması) TTK’nın Kandilli’de son zamanlarda ürettiği kömürün büyük çoğunluğunu zaten Erdemir kullanıyordu. Bu duruma sevindik. Ama bunu daha da ileri getirmek lazım.
Bunların dışında üniversite konusunda da (Karadeniz Ereğli’ye yapılması gündemde olan BEÜ uhdesindeki yerleşke) elimden geleni yapacağım. Sadece, ‘güvenlik bölgesi’ ile ilgili Savunma Bakanlığı’ndan yazı alacağız ve üniversiteyi oraya (eski devlet hastanesi arazisi) yaptıracağız.
SP İl Başkanı Sadettin Kar ise seçimin sürpriz partisi olarak 25 Haziran’da milletin karşısında olacaklarını söyledi.




Bu sayfayı yazdır

20.06.2018 14:06:44

Bu haber 975 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.127.935

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
247 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
560 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1476 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri