(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DEMİRTAŞ BÖYLE SESLENDİ

EREĞLİ

CHP Zonguldak Milletvekili ve Zonguldak Milletvekili 1. sıra adayı Ünal Demirtaş, “2011'de tersaneleri konuşuyorduk. 2015'te yine tersaneleri konuştuk. 2018'de yine tersaneleri konuşuyoruz” dedi.

Demirtaş, Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde sürdürdüğü 24 Haziran Erken Genel Seçim çalışmaları sırasında yaptığı konuşmalarda, Ereğli ve Zonguldak’ın genel sorunlarını bildiklerin söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin, de bölgenin sorunlarını çok iyi bildiklerini anlatan Demirtaş, şunları kaydetti:

Muharrem İnce sık sık buraya gelir gider, Sayın Genel Başkanımız da bütün sorunları biliyor. Buraya geldiğinde 1 yılda Ereğli-Devrek yolunun tamamlanacağı sözünü verdi.

ŞARTLAR DAHA DA ZORLAŞIYOR

Türkiye 3 yılda 4 seçim geçirdi. Zor günlerden geçiyor. Günden güne daha da zorlaşıyor. Ereğli, Alaplı, Zonguldak çifte kriz yaşıyor. Hem Türkiye'deki krizden etkileniyor, hem de bölgesel kriz nedeniyle çifte kriz yaşıyoruz. Bunun etkilerini ağır olarak hissediyoruz. İşsizlik çok büyük sorun.

HER KÖYDEN 20 İŞÇİ

Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) kan kaybettikçe Zonguldak da kan kaybediyor.Günden güne işçi açıkları artıyor.  2011'den bu yana TTK'yı konuşuyoruz. TTK'yı kapatma noktasına getirdiler. Biz 24 Haziran'da iktidara geldiğimizde TTK'yı yeniden yapılandıracağız, ayağa kaldıracağız. 6 bin 500 işçiyi alıp üretime geçtiğimizde, yerli kömüre dönüldüğünde Zonguldak'ın köylerinden belki köy başına 20 işçi alınacak.

Yine tersaneleri konuşuyoruz!

"2009'daki kriz sonrasında tersanelerde 5 bin kişi işsiz kaldı. 2011'de tersaneleri konuşuyorduk. 2015'te yine tersaneleri konuştuk. 2018'de yine tersaneleri konuşuyoruz. Tersaneleri yeniden yapılandırıp, özel teşviklerle ayağa kaldırmadan Ereğli ve Alaplı'nın istihdam sorunu çözülmez."

TURİZM VE ÜNİVERSİTE KENTİ

Eski hastanenin olduğu yere üniversite binası yapılacak dendi, sonra buranın askeri alan olarak ilan edildiğini ilk bizim ilçe başkanımız açıkladı. Ne kadar yalanladılarsa da, bizim doğru söylediğimiz ortaya çıktı. Biz Ereğli'yi, Zonguldak'ı üniversite kenti, bilim kenti yapacağız. Şimdiye kadar turizm potansiyelini ortaya çıkaracak hiçbir şey yapılmadı.Bu iktidar devam ettiği sürece biz hep aynı şeyleri konuşacağız. Çünkü çözmüyorlar. Bu sefer bize güvenin. Biz Zonguldak'ın,Ereğli'nin sorunlarını çözeceğiz."

EREĞLİ, EVLADINA SAHİP ÇIKACAKTIR!

Beraberinde ilçedeki muhtarlar derneklerini CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, Zonguldak 4.sıra Milletvekili adayı Merve Kır, eski Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eski CHP İlçe Başkanlarından Yaşar Balcı, partinin 2004 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı Emin Semih Özkök, ilçe yönetimi ve ilçe kadın kolları üyeleri ile birlikte ziyaret ettikten sonra esnafı gezen, sahil bandında vatandaşlarla görüşen Ünal Demirtaş, İnanıyorum ki Ereğli kendi evladına sahip çıkacaktır" dedi.




Bu sayfayı yazdır

5.06.2018 21:31:27

Bu haber 2080 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
06.06.2018 15:03:23
vatandaş diyor ki;

chp için demiyorum kafa yapım degişti çünkü artık yapanlara sölüyorum
06.06.2018 10:28:50
burak diyor ki;

biz sahip cıkarız da makama ulasınca tbmm den geri cevrilmeyecegımız ne malum




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.128.390

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
247 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
560 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1476 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri