(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MÜZELER HAFTASI'NDA...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, “Müzeler Haftası” dolayısıyla bir okulun öğrencilerine tarihi ve turistik yerler gezdirildi.

Ören Ortaokul müdürü Sebahattin Durgut, okul öğrencilerinin Cehennem ağzı mağaralarının tanıtımı sırasında yaptığı konuşmada, etkinliklerin İlçe Kaymakamlığı organizatörlüğünde, Müzeler Müdürlüğü ve okullar arasında yapıldığını söyledi.

Toplumların geçmişlerini ve tarihlerini iyi bilmeleri gerektiğini belirten Durgut, şöyle dedi:

“Her şeyden önce geçmişi, gelecekle bağlayabilmek, geçmiş yaşantıları, insan kültürünü, müzik sanat, yiyecek, içecek, iklim, akrabalık, gelenek ve görenekler gibi birçok şeyi kültürün içine koyduğumuzda; geçmişi anlayamamış, özümseyememiş, onunla bağlarını doğru kuramamış nesiller, milletler, toplumlar kalıcı olamazlar.

Biz, özellikle geçmişteki yaşantıları birçok tarihi eserlerle, bunlarla beraber tanıyıp geleceğe ve bugünkü yaşantımızdan geleceğe aktarmak istiyoruz. Çocuklarımız bu şekilde hem geçmişi tanıyorlar, hem de geleceğe yönelik yapacakları yenilikleri de uygulama imkanı buluyorlar.”

Okulun sınıf öğretmeni Selma Yücel de, okul olarak Müzeler Haftasını kutladıklarını ifade ederek, “Okulumuzun Halk Oyunları ekibi olarak da etkinliğe destek verdik. Müzelerin ne kadar önemli olduğunu, geçmişten günümüze köprü kurduğunu katılımcılara ve herkese göstermek istedik” dedi.

Müzik Öğretmeni Cihangir Bilgin ise çocuklarda müze bilincinin oluşturulması, tarihi değerlerine sahip çıkmalarını aşılamak için böyle bir etkinlik düzenlendiğine dikkat çekerek, “Çocukların özellikle Türkiye’deki müzeleri tanımasını müze etkinliklerini takip etmeleri sağlamak amacındayız. Zengin bir etkinlik prograımı düzenledik. İlçemizdeki müze ve tarihi zenginliklerin yanı sıra ülke genelindeki tarihi yerleri slayt eşliğinde çocuklarımıza sunacağız” diye konuştu.

İlçedeki çeşitli tarihi ve turistik yerler gezdirilen çocuklarla, ellerinde, Müzeler Haftası’na ilişkin dövizlerle sahil bandında yürüyüş gerçekleştirdiler.




Bu sayfayı yazdır

23.05.2018 12:34:08

Bu haber 1248 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.114.778

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
237 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1474 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri