(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DEMİRTAŞ KESİN!

ANKARA

CHP ‘de,  İYİ Parti’ye’ geçişleri dolayısıyla “Demokrasi Kahramanları” ilan edilen 15 Milletvekilinin, 24 Haziran Erken Genel Seçimlerinde, “seçilebilecekleri yer ve sıralardan aday gösterilmesinde ‘Prensip Kararı’ alındığı ileri sürüldü.

Düzgün Haber’de yer alan habere göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinden milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunanlarla mülakat yapan ve CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl, Faik Öztrak, Seyit Torun, Muharrem Erkek ve Çetin Osman Budak’tan oluşan 5’li komisyon üyeleriyle bir araya gelerek, ülke genelinde başvuruda bulunan 2 bin 319 aday adayını masaya yatırdı.

Genel Başkan Yardımcılarından, sorumlu oldukları bölgelerle ilgili raporları alan Kılıçdaroğlu, yapılan değerlendirmenin ardından hemen hemen adayların belirlenmesi izlenecek yolu belirledi.

15 VEKİLE AÇIK YOL..

Yapılan toplantıda, kamuoyunda en çok tartışılan ve merak edilen konular arasında yer alan “İYİ  Parti’ye geçtikten sonra tekrar CHP’ye dönen Milletvekillerinin durumu” da netlik kazandı.

Aralarında Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın da bulunduğu 15 vekilin, tekrar seçilebilecekleri yer ve sıralardan aday gösterilmesinde prensip kararına varıldı.

Buna göre, Zonguldak Milletvekili’nin, ‘seçilebilecek yerden’ aday gösterilmesi de kesinleşmiş oldu.

60-70 VEKİL VETO YİYEBİLİR!

CHP’nin Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu için ise durum henüz netlik kazanmadı.

Kılıçdaroğlu’nun, bu dönem mevcut 130 vekilden an az 60’ının yeniden aday gösterilemeyeceği yönünde tavır takınabileceğin yer alan haberde; vekillerin, bu dönem kendilerine verilen görevleri yapıp yapmadıkları, ilgili komisyonlarındaki görevlerini yerine getirip getirmedikleri ve Meclis’te devamlılık gibi kriterlerini dikkate alacağı kaydedildi.

1 Kasım 2015 seçimlerine girilirken, partiye yardım yapılması kararı alınan 60’ar bin lirayı yatırmayanların da ‘kara listede’ olabilecekleri ileri sürülen olumsuzluklar arasında yer alıyor.

TURPCU’NUN DURUMU?

Bu arada, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın, yeni dönem adaylığı ‘kesinleşirken, aynı durum, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin 'Kurmayları arasında' yer alan Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu için ise net görünmüyor.

Her ne kadar İnce’nin, kendisini destekleyen 12 milletvekili için devreye gireceği konuşuluyorsa da, Kılıçdaroğlu’nun, bu isimler arasında da eleme yapabileceği ifade ediliyor. Elenecek isimler arasında Turpcu'nun yer alıp almayacağı ise bilinmiyor.




Bu sayfayı yazdır

14.05.2018 00:06:14

Bu haber 1974 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.116.792

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
237 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1474 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri