(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BEYİN FIRTINASINDAN ÇIKTI!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesindeki bir grup öğrencinin, “Topluma Hizmet Dersi” kapsamında etkinlik gerçekleştirdikleri bildirildi.

Okulun 3-A sınıf öğretmenliği Esin İmamoğlu, Hakimiyet muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki fakültelerde ilgili dersin konu başlığının “Zonguldak’ın Değerleri” olduğunu söyledi.

İmamoğlu, sınıf arkadaşları¸ Ezgi Yıldız, Ayşegül Çekiç, Elif Fat, Elif Aydın, Elif Serin, Eda Ulu, Çağla Aka, Elanur Erdem, Çisem Güneş, Fatma İrem Kıray, Duygu Gönül, Emine Altaş, Ekrem Kırdar, Hasan Kaş, Burak Karagöz, Emrah Aral, Ferhat Uzun, Mücahit Aktaş ile birlikte yaptıkları beyin fırtınası sonucu hayata geçirecekleri etkinliğe karar verdiklerini belirterek, şöyle dedi:

Arkadaşlarımızla çalışmamız sonucunda, “Karadeniz Ereğli’nin Değerleri Yeni Nesil İle Kucaklaşıyor” sloganlı projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Ardından da projemizi Koordinatörümüz Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Aysel Demiroğlu’na sunduk. Onay verilmesinin ardından da çalışmalara başladık.

OKUL CEPHESİ BOYANDI

İki ayaklı projemizin ilki, ilçeye bağlı Bakırlık Köyü’ndeki Çınar boru İlk Okulu’nun dış cephesini boyamaktı. Grubumuzda yer alan erkek arkadaşlarımıza düşen bu görev iki günde tamamlandı. Okulun dış cephesi; ilçenin simgeleri olan Osmanlı Çileği, Gazi Alemdar Gemisi, Fetih çınarları ve bölgemizin vazgeçilmezi olan madenciyi simgeleyen “Madenci Bareti’ gibi figürlerle 2 günde boyandı.

Daha sonra 19 arkadaş okuldaki öğrencilerle bir araya gelerek, onlara Ereğli’yi anlattık. Çeşitli oyunlar oynadık. Bu arada öğrencilere Ereğli Belediyesi’nce temin edilen ve ilçeyi tanıtıcı kitaplar ve kalemler ile ilçenin görsellerinin bulunduğu magnetler hediye edildi, Osmanlı Çileği reçeli ikramında bulunuldu.

EREĞLİ’NİN DEĞERLERİNİ TANITTIK

Projemizin ikinci ayağında ise aynı okuldan 3 öğretmen nezaretinde 29 öğrenciyi ise Ereğli’ye getirmek oldu. Ereğli Belediyesi’nce tahsis edilen araçla ilçeye getirdiğimiz öğrencileri ilk olarak sahil bandındaki Alemdar müze Gemisi’ne getirdik. Burada, rehber eşliğinde gemi hakkında bilgiler verdiğimiz öğrencilere, kısa film gösterimi de izlettirildi. Çocuklarla sahil güzergahında yürüdüğümüz sırada sahilde bulunan Herkül Heykeli ve Fetih Çınarları hakkında bilgiler aktardık. Bozhane Kafe’de bazı yiyecek ve içecek ikramında bulunduğumuz öğrencileri Halil Paşa Konağına götürdük. Öğrencilerimize öğle yemeği ikramımızın ardından ise ilçedeki Özdemir AVM’yi gezdirdik. Oyunlar oynamalarını temin ettik. Daha sonra da aynı araçla öğrencilerimizi köylerine götürdük.

“Karadeniz Ereğli’nin Değerleri Yeni Nesil İle Kucaklaşıyor” sloganlı ile gerçekleştirdiğimiz projemize desteklerinden dolayı başta Sayın Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a, Ereğli Belediyesi Meclis Üyesi Serkan Yalçın, Avukat Adil Ateş ve 326 Hatay Döner firmasına teşekkür ediyoruz.”




Bu sayfayı yazdır

12.05.2018 21:32:00

Bu haber 3714 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 20 kişi online
Toplam ziyaret : 76.118.024

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
239 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri