(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

O YERİ BIRAKMAYACAĞIZ!!!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bünyesinde üniversite kampüsü yapılması düşünülen eski Devlet Hastanesi binalarının alanının bırakmayacaklarını bildirdi.
Keleş, gazeteciler Fikri Kapan ile Doğan Gönüllü’nün, Oda’yı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Ereğli TSO’da güzel bir birliktelik oluşyturduklarını söyledi.
Keleş, sonuçları itibarıyla, seçime giren 3 grubun da kazandığını belirterek, şöyle dedi:

İSTESEK BÖYLE KURGULAYAMAZDIK
“Dolayısıyla burada herkes başarılı ve seçimde de kendini ispat etmiş kişilerdir. Seçim sonuçlarında ise Başkanlığımda bir yönetim ile Sayın İlhan Yazıcıoğlu başkanlığında bir teveccüh oluştu. Gerçekten beklemediğimiz kadar dinamik bir yapı ortaya çıktı. Belki istesek bunu böyle kurgulayamazdık. Bu sonuçlardan sonra ortaya çıkan tablo da çok ümit verici.

GEÇERLİ MAZERETLERİ VARDI
Seçim sonrası ilk ziyaretimizi Sayın TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na gerçekleştirdik. Bu da çok önemsediğimiz bir iş. Zira Sayın Yazıcıoğlu geçtiğimiz dönem de Meclis üyesiydi ancak ilçeye birkaç kez gelen Sayın Hisarcıklıoğlu ile karşılaşamadı. Bu ziyaretimizde ise ben bizzat tüm meclis üyelerimizi arayarak davet ettim. Sayın Akın Tatoğlu’nun fabrikasında talihsiz bir yangın çıktı, Sayın Sertan Yalçın yurt dışındaydı, Zafer çakır, İstanbul’6dakiu fuarda stant açtılar, Süreyya Bey de hastalığı dolayısıyla ziyaretimize katılamadılar. Dolayısıyla arkadaşlarımızın ciddi ve geçerli mazeretleri vardı.

TSO’DA MUHALEFET OLMAZ
Daha sonra ise her birimizin aracı olmasına rağmen tek bir araç kiralayarak Sayın Hisarcıklıoğlu ziyaretimizi gerçekleştirdik. Bu kararı bile hep birlikte aldık. Bu işin muhalefeti olmayacağını söyledik. Çünkü Ticaret Odası’nda muhalefet olmaz. Kaldı ki her birimiz şehri büyütmek, hak ve menfaatlerini sağlamak için aday olduk. Elbette yönetim tarzları farklı olabilir. Dolayısıyla biz, TSO’da muhalefet olamayacağını kesin ve kalın kalemle çizdik.

45 DAKİKA GÖRÜŞTÜK
Sayın Hisarcıklıoğlu da ziyaretimizden son derece memnun kaldı. Çünkü buradaki yapıyı çok iyi biliyor. Bu birlikteliği görmenin neticesinde de aşırı kalabalık ortam nedeniyle konuklarına 15 dakika ayırırken, bizimle 45 dakika görüştü. Kendisi ile güncel konuları konuştuk, bize nasihatlarda bulundu.

TETİKER ANISINA İYİ OLACAK
Sayın Hisarcıklıoğlu da TOBB seçimleri sonrası okul binası konusunu yönetime getireceğini ve sözünü de yerine getireceğini söyledi. Bu konuda daha çok bizden gelecek talebe göre hareket edeceklerdir. Biz de Ereğli teşkilatı olarak Sayın Hisarcıklıoğlu’nun sonuna kadar arkasındayız. Böyle bir talebin yerine getirilmesi Merhum Yaşar Tetiker’in de anısına iyi olacaktır.

BİR KAREDE GÖRÜNMEZKEN ..!
Bunun dışında vakit buldukça oda bünyemizdeki gruplara yönelik ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Örneğin Sayın Niyazi Özcan ile seçim öncesi aynı karede bile bulunamazken, bugün ise onun da görüşlerini alabiliyoruz. Kendisi de ilk ‘hayırlı olsun’ diyenler arasındadır.”

4 BELEDİYE VAR AMA BİR TSO VAR!
Ereğli TSO’yu herkese açtıklarını dile getiren Keleş, “Odamız adeta halka açıldı. Her kesimden ziyaretimize gelenler oluyor. Bu arada bölgemizde Ereğli, Gülüç, Ormanlı ve Kandilli Belediyelerimiz var. Ancak bu 4 belediyemize ve köylerindeki ticari yaşama biz hizmet veriyoruz. Dolayısıyla onların temsilcisi, sesiyiz. Köylere kadar üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak ve kollamakla mükellefiz. Dolayısıyla kılcal ağımız daha fazla ve daha güçlüyüz” dedi.

YAZICIOĞLU: ÖTEKİLEŞTİRMEYELİM DEDİK
Ereğli TSO Meclis Başkanı Yazıcıoğlu da, birliktelik konusu üzerine, “Özellikle karşılaştırılmadık. İlk gün meclis toplantısında bizler e onlar olduk, ötekileştirildik. Onun için ben Sayın Keleş’e, ‘Biz böyle yapmayalım, herkesi kucaklayalım. Bir sinerji doğsun, üyelerimizin hepsine kapımız açık olsun’ dedim” diye konuştu.

O YERİ BIRAKMAYIZ!
Kapan ile Gönüllü’nün, diğer ziyaretler ve üniversite kampüsüne ilişkin sorusuna da yanıt veren Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, şunları kaydetti:
Üniversite kampüsü ile ilgili girişimlere başladık. Belediye ziyaretimiz de son derece verimli geçti. Daha da konuşacağız. Bu şehirde kimse kolektif çalışma kültürüne alışık değil. Esnaf Kefalet kooperatifi de ziyaretimize geldi, onlar da rektörlükten randevu talep etmişler. Biz de kendilerine beklemelerini söyledik. Bu işin başının Ticaret ve Sanayi Odası olduğunu konuştuk. Konuşalım, konunun muhatapları, paydaşları bir araya gelerek öyle gidelim dedik. Bizim istediğimiz fakülteler kampüsüdür. Biz, eski Devlet Hastanesi binalarının bırakılmasına taraf değiliz. Bu konuda ilgili makamlarla da gerekli görüşmeleri yaptık.”

GAZETECİLERDEN DESTEK
Gazeteciler Gönüllü ile Kapan da, başarı dileğinde bulundukları Keleş ve Yazıcıoğlu’na, ilçe ve bölge menfaatlerinde atılacak her adıma destek olacaklarını, görülen olumsuzlukları da eleştirilerle hatırlatacaklarını kaydettiler.
Ereğli TSO Başkan Yardımcısı Özgür Erdoğan ile Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Tahsin Tanyıldız da yer aldığı ziyarette, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.




Bu sayfayı yazdır

10.05.2018 00:05:30

Bu haber 1835 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 15 kişi online
Toplam ziyaret : 76.114.696

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
236 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri