(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YAKIŞIR ŞEKİLDE ..!

ZONGULDAK
Zonguldak’ta, 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nün, ‘emeğin başkenti’ sayılan Zonguldak’a yakışır şekilde kutlanacağını bildirdi.

GMİS’ten yapılan yazılı açıklamaya göre Demirci, GMİS Genel Merkezi’nde, İl’deki Sivil Toplum Kuruluşları, siyasi partiler, meslek odaları, işçi ve memur sendikaları ile öğrenci temsilcilerinin katıldığı değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, ses sanatçısı Haluk levent’in de konser vereceği mitinge halkı davet etti.

ADAY OLANLARI UYARACAĞIZ!
1 Mayıs’ta, saat 13.00’de İstasyon Caddesi’nde toplanılacağını duyuran Demirci, şunları kaydetti:
“Buradan, pankartlarımızın arkasında sloganlarımızla Madenci Anıtı’na yürüyeceğiz. İşçi, memur, esnaf, işsiz, emekli, öğrenci tüm emekçiler olarak; eşimizle, çocuklarımızla, dostlarımızla, komşularımızla hep beraber haklı taleplerimizi haykıracağız. Ülkemizi yönetenleri ve yönetmeye aday olanları uyaracağız. Sorunlarımızı, çözüm önerilerimizi ve taleplerimizi dile getireceğiz. Sesimiz sadece Zonguldak’ta değil, Türkiye’de ve dünyada yankılanacak. Çünkü tüm işçiler ve emekçiler, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında meydanlarda olacak. İşçilerin, emekçilerin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta meydanlarda gücümüzü göstereceğiz.”

MESAJLAR YAYINLADILAR
Diğer yandan, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, 1 Mayıs dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, Zonguldak’ın ‘Emeğin Başkenti’ olarak ‘sembol şehir’ konumunda bulunduğunu ifade ederek, “İşçilerimize, emekçilerimize yönelik güvencesiz, kuralsız çalışmanın yaygınlaştığı, çalışma koşullarının ağırlaştığı, iş kazaları olarak adlandırılan işçi cinayetlerinin rekor seviyeye ulaştığı ülkemizde emekçilerimizin birlik ve beraberliğinin sağlanmasında 1 Mayıs’ın önemi artmıştır” dedi.

DEMİRTAŞ: EMEK EN YÜCE DEĞERDİR!
Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da, 1 Mayıs’ın, işçilerin hak arama mücadelesinin sembolü olduğunu savunduğu açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Alın teriyle çalışan, emeğiyle değer üreten, onuruyla helal para kazanan binlerce işçinin bayramıdır 1 Mayıs. Tarlada, fabrikada, kamuda, hastanede, okulda, medyada yoksulluk sınırının altında ücretlerle çalıştırılan binlerce emekçinin bayramıdır 1 Mayıs! Bu yıl da, işçiler, emek sömürüsünün durdurulmasını, ücretlerin enflasyonun altında kalmamasını, tüm taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini, iş cinayetlerinin önüne geçilmesi taleplerini bir kez daha dile getirecek,sendikal kazanımların ve kıdem tazminatının önemini hatırlatacak iktidara yüksek sesle. 1 Mayıs'ta sokaklarda, meydanlarda; Emeğin en yüce değer olduğunu bir kez daha haykıracağız! Yaşasın 1 Mayıs İşçi Bayramı!"




Bu sayfayı yazdır

30.04.2018 21:58:02

Bu haber 1158 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 76.124.654

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
245 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri