(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BAŞARININ YOLUNU GÖSTERDİ

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Bülent Ecevit Üniversitesi Karadeniz Ereğli Meslek Yüksek Okulu tarafından “Meslek Yüksek Okulları Denizcilik Programları 7. Öğrenci Çalıştayı” ile “Meslek Yüksek Okulları Denizcilik Programları 17. Çalıştay Grubu Toplantısı” düzenlendi.
İlçeye bağlı Gülüç Beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Otel Salonu’nda gerçekleştirilen Çalıştay, öğrenciler tarafından yapılan eserlerin yer aldığı resimsergisi açılışı ile başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Zonguldak ve ilçeleri ile Bülent Ecevit Üniversitesi’nin tanıtım sinevizyon gösterimi sunuldu.
BEÜ Ereğli Meslek Yüksük Okulu müdürü Doç. Dr. Rıfat Hacıoğlu, programa ev sahipliği yapmaktan heyecan ve mutluluk duyduklarını söyledi.
Hacıoğlu, bu heyecanın mitolojide ve dünya tarihinde denizcilerin uğrak yeri olan Karadeniz Ereğli’de düzenlemek olmaktan kaynaklandığını belirtti.

ATATÜRK’ÜN SÖZLERİNİ HATIRLATTI
Çalıştayın ana sponsuru konumundaki Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem de, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, eğitim ile ilgili sözleri ile başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Mustafa Kemal Atatürk, ‘en önemli, en esaslı nokta eğitimdir. Çünkü eğitim ya bir milleti bağımsız, şanlı,yüce bir toplum halinde yaşatır, yada bir milleti selete ve sefalete terk eder’ der. Aynı konuda sayın Valimiz Ahmet Çınar Bey de, ‘Her Şeyi Yazamadım’ isimli kitabında belirttiği gibi, ‘bir toplumun kalkınması ve sosyalleşmesi sürecinin hızlanması için eğitimin önemi tartışılmaz. Bunun da asıl sürükleyici grubu üniversite gençliğidir’ der. Gençler bizim geleceğimizdir. DTO olarak en büyük yatırımı eğitime yapıyoruz ki, biz aslında insana yatırım yapıyoruz. Denizcilik Eğitimlerinin ana hedefi, önümüzdeki yüzyılın başta gemi adamları ve armatörleri olmak üzere işletmecilerini ve denizcilerini yetiştirmek olmalıdır. Bu kaynakların başında da nitelikli insan gücü gelmektedir. İnsan kaynağı, denizcilik sektörünün en önemli unsurudur ve dünya genelinde iyi eğitim almış gemi adamlarına talep her geçen gün artmaktadır. Okul, öğrenciye toplumsal ve kültürel birikim kazandırmada önemli bir basamaktır.

DENİZCİLİK SEKTÖRÜNE KATKILAR
Gelişmiş, kalkınmış ve çağdaş bir toplum olabilmenin ilk ve temel şartı eğitime gereken değeri vermektir denizcilik eğitiminde kaliteyi yakalamak için başta Deniz Ticaret Odası olmak üzere Denizcilik Camiasının maddi ve manevi katkı ve de gayretleri ile denizcilik ihtisas üniversitesi olan Piri Reis Üniversitesi kuruldu. Dünyada denizcilik eğitimi alanında 5. Sırada olan eğitim kurumunda 3.750 öğrenci öğrenim görmektedir.
Bölgemizde ise Denizcilik alanında eğitim veren 1 Fakülte, 3 Meslek Yüksek Okulu ve 2 adet Meslek Lisesi olmak üzere toplam 6 adet okul bulunmaktadır. Bu okullarda yaklaşık 1.750 öğrenci eğitim görmektedir. Bu eğitim kurumlarından bu güne kadar yaklaşık 2.150 öğrenci mezun olarak denizcilik camiamıza katılmışlardır. Deniz Ticaret Odası olarak denizcilik eğitiminin gelişmesi için her türlü desteği verdik. Bölgemizde eğitim görmüş olan ve görmekte olan 400 den fazla öğrenciye Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde staj yapma imkanı sağladık.

LİMANLARIN ÖNEMİ
Odamıza bağlı Batı Karadeniz Bölgesine 2017 yılında 1829 gemi gelerek işlem yaptırmıştır. Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olan Filyos projesi kapsamında yapımı devam eden Filyos limanının 2019 yılında tamamlanarak faaliyete geçmesi, 2016 yılı sonunda faaliyete geçen karasu limanının da 2019 yılında tam kapasiteye ulaşmasıyla ve organize sanayi bölgeleri ile bölgemizin ekonomiye katkısı katlanarak artacaktır. Dünya denizcilik sektöründe çalışan insanlarımızı görünce göğsümüz kabarıyor, denizcilik sektörü emek yoğun, istihdamı yüksek bir sektördür.

ÖĞRENCİLERE: HATADAN KORKMAYIN AMA ..!
Unutmamanız gereken en önemli şey; Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarından ayrılmamanız, onun göstermiş olduğu hedefler doğrultusunda azim ve kararlılıkla çalışmanızdır. Hata yapmaktan korkmayın. Ama sonunda yaptığınız hatalardan ders çıkarın. Bunun adı da tecrübedir. Tecrübeyi hiçbir yerde satın alamazsınız. Unutmayın, hiç kimse başarı merdivenlerini eli cebinde çıkamaz. Maddi veya manevi bedel ödemeniz gerekiyor.
Dünyadaki en büyük günahın bilgi saklamak olduğuna inanmaktayım. Başta, engin bilgi ve tecrübelerini paylaşan, nitelikli denizciler yetiştiren öğretmenlerimize, denizcilik sektörünü her yönüyle destekleyen kamu kurum ve kuruluşlarımıza, Özel sektör temsilcilerine ve de bir kaynak niteliği taşıyan bu Çalıştayı hazırlamada emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

UYSAL KUTLADI
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise, Çalıştay için ilçe dışından gelen eğitim görevlilerine ‘hoşgeldiniz’ diyerek başladığı konuşmasında, bu tür Çalıştayları önemsediğine değindi.
Belediye olarak eğitim ve okullara her türlü desteği verdiklerini anlatan Uysal, “ben ona ‘İrfan Aaabey’ diyorum, bu tür katkılarından dolayı kendisini tebrik ediyorum. Hatice Erdem Lisesi’nden de gelen her talebe olumlu yanıt vermeye gayret ediyoruz” diye konuştu.

MADENOĞLU: EN İYİ EREĞLİ'DE YAŞIYORUZ
Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise ülke genelinde 3 Ereğli isimli ilçe bulunduğunu hatırlatarak, “bunlardan en güzelinde yaşıyoruz. Bu çalıştayların denizciliğimize çok faydalı ve anlamlı katkılar sunacağı inancım tamdır. Sayın Erdem’in bu ilçeye yaptığı katkıları biliyoruz ama bir de kendisinden dinledik. O itibarla onunla da iftihar ettiğimizi belirtiyor, huzurlarınızda teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından, etkinliğe sponsor olan Ereğli Belediyesi, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası ve Ebil Bilgisayar’a teşekkür plaketleri, Kaymakam Madenoğlu tarafından verildi.

3 gün sürecek Çalıştay,28 Nisan Cumartesi yapılacak “Sonuç Bildirgesi sunumu, hediye ve plaket töreni ile tamamlanacak.

ÇALIŞTAY'DAN FOTOĞRAF KARELERİ AZ SONRA...




Bu sayfayı yazdır

26.04.2018 18:09:01

Bu haber 1463 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.126.348

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
246 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
559 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri