(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KAPANIŞTA KONUŞULDU

KARABÜK

“Batı Karadeniz Bölgesi Katı Atıklarının Yakma Tesisinde Bertarafı” konulu toplantıların kapanışının Karabük’ün Safranbolu İlçesinde yapıldığı bildirildi.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nda (BAKKA) yapılan yazılı açıklamada, BAKKA tarafından Zonguldak, Karabük ve Bartın’ndaki katı atık depolama ve alanların yönetilmesinde yaşanan sorunların giderilmesi amacıyla çalışma başlatılması kararlaştırıldığı belirtildi.

BAKKA ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi Başkanlığı (TÜBİTAK MAM) arasında "Batı Karadeniz Bölgesi Katı Atıklarının Yakma Tesisinde Bertarafı İçin Ön Fizibilite Raporunun Hazırlanması Projesi’nin imzalandığı anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

MALİYETLER GÖRÜŞÜLDÜ
"Bu kapsamda Zonguldak, Bartın ve Karabük’te yapılan toplantılarda, katı atıkla ilgili kilit aktörlerle taslak rapora ilişkin ön görüşme ve bilgilendirmeler yapıldı. 11 Nisan’daki kapanış toplantısında ise sonuçlara ilişkin sunumlar gerçekleştirildi. Sunumlarda bölgeye ilişkin katı atıkların nitelikleri ve tüm araştırma sonuçları kısaca aktarılarak, söz konusu tesisin kurulduğu takdirde hangi maliyetlerin ortaya çıkacağı, yatırım tutarı ve geri dönüş süresi, projenin pozitif ve negatif etkileri görüşüldü.

BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ
Proje raporunun sadece yakma tesisi şeklinde algılanmaması gerektiği, bu kapsamda yapılan analiz ve araştırmalar ile raporda geçen bilgilerin herhangi bir atık yönetim sistemi için de bölge için büyük önem taşıdığı belirtildi. Toplantıda, atıkların bir kısmının kompostlaştırılması veya bölgedeki bir çimento fabrikasında atıktan türetilmiş yakıt formunda yakılması hususları da alternatif metotlar olarak görüşüldü. Yeni bir yakma tesisi yapılması yerine bölgede mevcut bulunan çimento tesisinde atıkların yakılması alternatifi üzerinde daha detaylı çalışılması gerektiği bildirilen toplantıda, atık konusunda bölgesel işbirliği ve ortak çalışmaların önemi vurgulandı.

DAHA YÖNETİLEBİLİR ATIK
Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Sıfır Atık Projesine bir an önce başlanması ve tüm ülkede yaygınlaştırılmasının gerekliliğinin üzerinde duruldu. Atık getirme merkezleri, ikili ayrıştırma benzeri yöntemlerle kaynağında azaltma ve ayrıştırmanın başlatılmasıyla katı atıkların daha yönetilebilir bir duruma geleceği de tüm paydaşlarca ifade edildi.”

Açıklamada, toplantıya  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, TÜBİTAK MAM temsilcileri, Zonguldak, Karabük ve Bartın ili üniversiteleri, il ve ilçe belediyeleri, Çevre Şehircilik Müdürlükleri, İl Özel İdareleri, Çevre Birlikleri, İSTAÇ, İZAYDAŞ, Bartın Çimento gibi kurumların temsilcileri ile atık yönetim sektöründe faaliyet gösteren firmaların temsilcilerinin katıldığı kaydedildi.




Bu sayfayı yazdır

13.04.2018 17:02:14

Bu haber 1233 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.114.901

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
237 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1474 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri