(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇANAKKALE...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, “Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılı” dolayısıyla tören düzenlendi.

Devrim Bulvarı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Ereğli Kaymakamı Nazım Törende; Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Türkiye Şehit Aileleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Demirdüyen Anıta Çenek sundu, Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Demirdüyen, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Çanakkale savaşlarının, yüreklerde hala hissedildiğini söyledi.

Çanakkale Savaşı’nın, özgürlüğe vurulmaya çalışılan esaret zincirine karşı Anadolu’nun Milli direnişinin şahlanışı olduğunu belirten Demirdüyen, şunları kaydetti:

“Çanakkale harbi, bu toprakları bedelinin, körpecik bedenlerin kanlarıyla ödenerek ‘Vatan Ediliş’tir. Çanakkale Harbi, Bayrak açtığın nakış nakış, motif motif Şehit kanlarıyla Arş’a yükselişidir. Çanakkale Harbi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ‘Önsözü’dür. Çanakkale Harbi, Dünya tarihinin gerçek destanıdır. Çanakkale Harbi, zamanın donuşu, toprakların ‘kan’ olup akışıdır. Çanakkale harbi nice acıların yaşandığı, nice ruhların ‘Şehitlik Mertebesine’ eriştiği kınalı kuzuların toprakla kucaklaştığı yerdir. Çanakkale Harbi, utançla yaşamaktansa, onurla ölmeyi tercih edenlerin savaşıdır. Dualarda atılan her adımda, inancın ispatı, bağımsızlık sevdasının yaşanmışlık gerçeğidir. Çanakkale zaferi, kıvılcım halinde genci, yaşlısı, kadını, erkeği el ele kenetlenen bir milletin bütün yurdu saran kocaman bir meşaleye dönmesidir. Çanakkale’de toprağa verilen bedenler, cihanın gelmiş, geçmiş en fedakar, en yetişmiş millet olduklarını canlarıyla, kanlarıyla ödeyerek ispat etmişlerdir. Çanakkale Zaferi, Vatanın bölünmez bütünlüğü söz konusu olduğunda Türk Milleti’nin neleri başarabileceğinin kanıtıdır. 103. Yılını kutladığımız Çanakkale Zaferi’nin Tüm başarıları, acıları dünkü gibi içimizde yaşıyor.”

Törenin sona erdiği sırada, Türk Bayrağı ve okul flamalarını taşıyan öğrenciler arasında bulunan Atatürk Orta Okulu öğrencisi İbrahim İhsan Karakaya fenalaşarak yere yığıldı.

Alanda hazır bekleyen 112 Ambulansındaki sağlık ekiplerinin müdahalede bulunduğu öğrencinin durumuyla, aynı zamanda Operatör Doktor Belediye başkanı Hüseyin Uysal da ilgilendi. Öğrenci daha sonra ayağa kaldırılarak ambulansa götürüldü.

Daha sonra İnönü Parkı girişindeki üzerinde ilçedeki şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu anıta karanfiller bırakıldı.

Çanakkale Zaferi Programına AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, siyasi parti başkanları, Gaziler, bazı sivil toplum kuruluş başkan ve temsilcileri, bivil ve askeri erkan ile şahit alilileri katıldı.

KUTLAMALAR

Bu arada, başta Zonguldak Valisi Ahmet Çınar olmak üzere, Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Şerafettin Turpcu, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, İYİ Parti İlçe Başkanı Asım Tazegül, Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sertan Yalçın, eski Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Yönetim Kurulu Üyesi Semih Özkök, yayınladıkları mesajlarla Çanakkal Zaferi'nin 103 yılını kutladılar.




Bu sayfayı yazdır

18.03.2018 12:15:06

Bu haber 1201 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.119.314

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
240 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri