(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

O PROJE ONAY ALDI

EREĞLİ

Zonguldak’ta, “Arı Ekotipinin Tespiti ve Islah Projesi” oluşturulması çalışmalarının Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca kabul edildiği bildirildi.

Hakimiyet muhabirinin, eski Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliği (ZAYBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Güney’den aldığı bilgilere göre, ülke genelinde 80 ilde oluşturulan arı yetiştirici birlikleri arasında ZAYBİR bir ‘ilk’i daha hayata geçirdi.

Bu kapsamda yaptıkları çalışmalarla,  “doğal izole” alanı olduğuna inandıkları Alaplı İlçesine bağlı Gümeli Beldesinden, Ereğli’nin Ormanlı Beldesine bağlı Uludağ Köyüne kadar oluşan bölgedeki arıcıların arılıklarından arı toplandı.

Toplanan arıların  “morfolojisi” ve “DNA” çalışmalarını Ankara Üniversitesi Zooloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. irfan Kandemir’e yaptırarak ilgili Bakanlığa teslim edildi.

Raporları ve yapılan çalışmalar uygun görülmesinden sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda görevli Zooteknik Caner Denge, Veteriner Hekim Volkan Gülpınar, Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde görevli Dr. Ali Korkmaz ve eski ZAYBİR Yönetim Kurulu Başkanı Güney'in katıldığı komisyonun izole bölgede yaptıkları çalışmalar rapor halinde 20 Şubat’ta Bakanlığa sunuldu.

Raporla ilgili yapılan değerlendirme sonucunda Bakanlık emri ile ilk defa bir Birliğin “İzole Bölgesi” kabul edilmiş oldu.

BAŞKANLIK SONRASI DA BIRAKMADI!

Bu arada, sağlık sorunları nedeniyle geçtiğimiz ay yapılan ZAYBİR Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olmayan Güney, başlattığı projede çalışmaların devamı konusunda ise göreve seçilen yönetim kuruluna desteğini sürdürdü.

İzole Bölge raporları resmi yazı ile 8 Mart’ta Zonguldak Valiliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Merkez Birliği'ne tebliğ edilerek resmileştirildi. Bu kapsamda sürdürülen çalışmalara devam edilecek.

 

ZAYBİR YÖNETİMİ, ZİYARET ETTİKLERİ VALİ ÇINAR7A PROJEYİ SUNMUŞLARDI;

 http://www.ereglihakimiyet.com/Haberler.asp?id=36318




Bu sayfayı yazdır

11.03.2018 12:51:30

Bu haber 2503 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
12.03.2018 09:35:50
Ayhan İLİK diyor ki;

Bu türden yapılan projeler bölgesel gelişim ve doğal hayatı temele alması anlamında çok büyük önem taşıyor. İnsanların doğaya dönme ihtiyacı duyduğu bu çağda, hem doğal hayatın korunması, hem organik arı ürünleriyle bölgesel ekonominin desteklenmesi hem de doğal turizmin canlanması açısından büyük bir potansiyel içeriyor. Yıllardır bölge arıcılığının gelişimine, bilinçli arıcılığın gelişimine ve bilinçli arıcıların yetişmesine ve farklı projeleriyle ekonomik büyümeye katkılarından dolayı Selahattin ağabeyi ve ekip arkadaşlarını kutluyor, teşekkürlerimi sunuyorum. Emeklilik döneminde de vereceği danışmanlık desteğinin herkes için kıymetli olacağını kendisine duyurmak isterim




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.118.859

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
239 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri