(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MEHMETÇİĞE DESTEK İÇİN...

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki muhtarlar,  Afrin Zeytin Dalı Harekatı’ndaki Mehmetçiklere destek amacıyla Hatay’ın Suriye Sınırına gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

Ereğli Belediyesinin desteği ile gerçekleştirilen organizasyon kapsamında, Atatürk Anıtı önünde uğurlama töreni düzenlendi.

Dev Türk Bayrağı ile üzerinde, “Bazıları Şer Doğurur, Türk Milleti Er Doğurur” yazılı dev afiş açılan organizasyonda, Kur’an okundu, dualar edildi. Bazı muhtarlar ise üzerinde Ereğli belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a ait, “Karadeniz Ereğli’den Mehmetçiklerimize Selam Olsun. Dualarımız Sizinle” yazılı pankartlar taşıdıkları görüldü.

ÇATUROĞLU: HAREKATIN İÇSELLEŞTİRİLDİĞİNİN HABERCİSİDİR
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, burada yaptığı konuşmada, organizasyonun gerçekleşmesine destek veren Ereğli Belediyesi ile işadamlarını kutladığını belirterek, şunları söyledi:

“Ülkemizin her ilçesinden,beldesinden Afrin bölgesine insanlar gidiyor. Bu bir şeyin habercisi. O da şudur. 80 milyon Türk insanının bugün, sınırlarımızın hemen ötesinde terörle mücadele eden maksadıyla yapılan bu harekatın içselleştirildiğinin habercisidir.

İkincisi; binlerce kilometre öteden orada bulunan ve savaşın içerisinde aktif rol alan ABD ve Rusya’ya karşı, ‘sizin oradan ne işiniz var’ diyenlere, buradaki muhtarlarımız hep bir ağızdan ‘bizim orada çok işimiz var’ demelerinin emsalidir, örneğidir, habercisidir. Muhtarlarımızı tebrik ediyor, kutluyorum.”

UYSAL: MEHMETÇİĞİMİZE DUA EDİN
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, muhtarların, Afrin operasyonu ve Mehmetçiklere destek amacıyla yolculuğa çıktıklarını hatırlatarak, şöyle dedi:

“Böylesine anlamlı bir yolculuk, böyle güzel bir yolculuk insan hayatında nadiren olur. Bu yüzden onların hepsinin alınlarından öpüyorum. Gittiğimiz yerlerde Karadeniz Ereğli halkının selamlarını iletin.  Orada Mehmetçiğimize destek için dualar edin. Afrin operasyonunda Rabbim, Mehmetçiğimizi korusun. Mehmetçiğimize güç kuvvet versin, onları muzaffer eylesin. Hudutlarda nöbet tutan, oradaki vatan savunmasında mücadele eden tüm güvenlik güçlerimize başarılar diliyorum.”

KILIÇ: BAYRAĞI İNDİRMEYECEĞİZ, EZANI DİNDİRMEYECEĞİZ
Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ise “bu memleket bizim, bu ülkeyi böldürmeyeceğiz” sözleriyle başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu Bayrağı indirmeyeceğiz, bu ezanı dindirmeyeceğiz. Ecdadımız bu vatanı bize nasıl teslim ettiyse, anı şekilde bizler de torunlarımıza teslim edeceğiz. Allah birlik ve beraberliğimiz bozmasın. Biz bunun bedellerini Bedir’de, Uhut’da, Dumlupınar’da, Sakarya’da, Çanakkale’de İstiklal Marşı yazdıran bir milletiz. Gerekirse yine yazarız. Bu toprağı sık; doğulusu, batılısı kuzeylisi, güneylisi, Lazı, Kürdü, Kıvırcığı, Alevisi, Sunnisi, hepimizin orada kanı vardır. Dedelerimiz bu vatanı bize böyle emanet ettiler. Allahın izni ile Ereğli halkının Belediye başkanlarımızın işadamlarımızın verdikleri çeşitli yöresel yiyecekleri askerlerimize, sizin selamlarınızla ulaştıracağız. Hakkınızı helal edin.”

Okunan duanın ardından 2 otobüse binen yaklaşık 90 muhtar, Hatay’a gitmek üzere ilçeden ayrıldı.




Bu sayfayı yazdır

2.03.2018 18:11:49

Bu haber 1143 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 27 kişi online
Toplam ziyaret : 76.121.277

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
243 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri