(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

"EĞER BAŞARAMAZSAM..."

EREĞLİ
Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Ticaret ve Sanayi Odası Organ seçimlerinde grup liderlerinden Mustafa Özkan, “göreve seçilmem halinde eğer bölgemizin kalkınması için ortaya koyduğum hedeflerimi gerçekleştiremediğim taktirde, tasımı, tarağımı toplayarak bu şehri terk ederim” dedi.
Özkan, Ereğli belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Ereğli’ye hizmet amaçlı bir sivil toplum kuruluşunun yönetimine aday olduklarını söyledi.
Ereğli Belediyesi’nin de, topluma hizmet amaçlı bir kurum olduğunu belirten Özkan, şöyle dedi:

EŞ, DOST, AHBAP, İLİŞKİLERİYLE…
“Aslında iki tarafta aynı amaç içerisinde. Bu yarıştan inşallah esnaf, sanayici, işadamlarımız bizi teveccüh ederler de, başarılı çıkarsak, zaten bir noktana şehri ileri götürmeye çalışan sizin gibi kurumlarla iç içe çalışmak gerekiyor. Bu anlamda da iyi ilişkiler kuracağımıza inanıyorum. Çünkü siz nasıl ki, kalıcı eserler bırakmak için hizmet yarışındaysanız, bizim de gönlümüz, Ereğli’nin bugüne kadar hak etmediği noktalardaki olumsuzluğu, gerçekten hak ettiği noktaya getirebilmenin mücadelesi anlayışındayız. Yıllarca klasik sistemde; eş, dost, ahbap ilişkisiyle bu seçimde bir takım arkadaşlar yarışmış. Bu iş, liyakat esasına göre değil de, tanıdık, onun arkadaşı şeklinde talip olunarak bu makamlara gelinmiş. Neticede, Ereğli’nin hak ettiği mücadele verilmemiş. Her seçim döneminde, her arkadaş, Ereğli’ye katkı sağlayacağı söylemlerinde bulunuyor. Artık söylemlerin bence çok fazla bir hükmü yok, önemli olan o söylemleri hayata geçirebilecek iradeyi ortaya koymaktır. Biz, bu iradeyi ortaya koyarak, Ereğli’nin hak ettiği yere gelmesini sağlayacağız.
Bu şehir ilk, orta, lise ve yüksek okulu bana burada okuttu. Üniversitede çok büyük katkı sağladı. Benim bu şehre olan borcumu ödemem gerekir. Göreve seçilmem halinde eğer bölgemizin kalkınması için ortaya koyduğum hedeflerimi gerçekleştiremediğim taktirde, tasımı, tarağımı toplayarak bu şehri terk ederim”

UYSAL: BİRLİKTELİKLER DEVAM ETMELİ
Ereğli belediye Başkanı Hüseyin Uysal da ‘hayırlı olsun dileklerini sunarken, “şu ana kadar ortaya çıkarak seçime giren arkadaşlar, Ereğli’ye katkı sağlamak istiyorlar. Asıl payda da o. Bundan dolayı mutluluğumu ifade ederken, bu birlikteliklerin seçimlerden sonra da devam edip, tekrar katkılara devam edilmesini arzu ediyorum. Seçim sonrasında kaybeden aday ve guruplar da, seçilenlere önerilerini sunabilmeli, gerekirse arkasında durabilmelidir. Çünkü bu şehrin her türlü fikre ihtiyacı var” diye konuştu.

ÖZKAN: YARIŞ ETİK OLMALI
Uysal’ın konuşmasının ardından tekrar söz alan Özkan, Ereğli TSO yönetimini kast ederek, şöyle konuştu:
“Bu yarışın etik olması için olabilecek tüm mücadeleyi yapacağız. Bir takım boşlukları, uygulamaları bireysel menfaatle tutup da bu yarışa kullanmak isteyenleri kamuoyuyla paylaşmak üzere dur diyeceğiz. Örneğin, Perşembe günü Ereğli TSO’nun, başarı ödülleri adı altında bir organizasyonu var. Bu organizasyon 2017’ye ait. Seçimlerin yapılmasına bir ay kala bu organizasyonun yapılmasını etik bulmuyoruz. Bu konuda Ereğli TSO başkanı Sertan Yalçın’a, o toplantıda söz hakkı istediğimi ilettim. ‘Verirseniz, çıkar kürsüden, konuşurum, vermezseniz de kalabalığın içerisinden yanlış bulduğumu kamuoyu ile paylaşacağım’ dedim.
Bunu doğru bulmuyoruz. Çünkü, toplantıya katılacak olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun, mevcut yönetimi destekliyor görüntüsü verilmek isteniyor. Böyle bir şey yok, olmasını da doğru bulmuyoruz.”
Toplantının basın açık kısmının ardından yaklaşık yarım saat daha genel konular üzerinde sohbet edildi.




Bu sayfayı yazdır

27.02.2018 18:08:56

Bu haber 2293 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.124.839

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
245 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri