(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

“OLAĞANÜSTÜ”DEN ÇIKTI!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediye bünyesinde çalışan taşeron işçilerin istihdam edileceği bir limitet şirket kurulacağını bildirdi.
Uysal, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Nikah Salonu’nda ‘Olağanüstü’ topladığı Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Hükmünde Kararname gereği, taşeron işçilerin kadroya geçişleri ile ilgili yazışmaların en geç 9 Şubat’a kadar Zonguldak Valiliği’ne ulaştırılması gerektiğini belirterek, "gün kaybı olmadan evrakları yetiştirme gayretinden dolayı acil olarak toplandık" dedi.

OCAKCI’DAN “SENDİKAL TEHDİT” UYARISI!
Bu sırada söz alan aynı zamanda CHP İlçe başkanı ve CHP Meclisi Grup Sözcüsü Sertan Ocakcı, işçilerin ‘sendikalı olma sürecinde’ baskı gördüklerini ileri sürerek, şunları söyledi:
"Hak-İş Sendikası'na geçmeyen işçilerin kadroya alınmayacağı tehdidi ile karşılaştığı görülüyor. İlk önce bunun vicdana sığdığı mı, ellerindeki hakları alınarak, insanların ekmekle tehdit edildiğini mi anlamamız gerekiyor. Bu Hak-İş sendikasına üye olmayan arkadaşlarımızın alınmama şansları var mı?"

ÖYLE BİR ŞEY YOK!
Başkan Uysal da, Ocakcı’nın eleştiri/sorusuna şöyle yanıt verdi:
"Muhalefet olarak bunları söyleyeceksiniz. Taşeron işçilerimizin de güvensizlikten güvenli bir ortama geliyor, soğuk havadan sıcak havaya geçmeleri gibi daha uygun ortamlarda çalışacaklar. Hak-İş'e geçmeleri ile ilgili tehdit edildiği iddiası hiç böyle birşey yoktur. Bunun astı astarı yoktur. Hiçbir işçi kardeşimize bu konuda baskı yapmayız. Haklarının daha da gelişeceğini, sosyal statülerinin artacağını bu konuda daha emniyete kavuşacaklarını düşünüyorum. Tüm hakları ile birlikte geçiyorlar"
Konuşmaların ardından yapılan oylamada, belediye bünyesinde şirket kurulmasına oy birliği ile karar verildi.
Diğer yandan, Ocakcı, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, sözlerini yineleyerek, yaşananın insanlık ile bağdaşmadığını ifade etti.




Bu sayfayı yazdır

31.01.2018 12:01:54

Bu haber 1306 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
31.01.2018 14:48:53
Adem keskin diyor ki;

Başkanım hepimiz biliyoruz ve farkındayız baskının.Sizde farkındasınız,diyebilirmisiniz “kimse baskı görmedi ve isteyen başka sendikada kalabilir” bunu açıkça söylermisiniz basın önünde.zamanı gelince bizde elimizden geleni yapıcaz.Merak etmesin kimse,Cumhurbaşkanı hak tanıyor,ama başkaları özlüğümüze müdahele ediyor.yok öğle yağma!
31.01.2018 14:42:18
Murat başıbüyük diyor ki;

Sayın hüseyin uysal,daha iyi şartlarda çalışacaklarını söylemişsiniz fakat sendikal mücadelede yapılan haksızlıklara net olarak birşey söylememişssiniz. Yarın için bizde bişey diyemiyoruz bugünün başkanına,Allah büyük bu zülme cevabımızı ama sandıkta ama ahrette vereceğiz.




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.118.167

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
239 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri