(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YAŞ GÜNÜNDE KONUŞTU!

EREĞLİ
Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, ilçede kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda çalışan taşeron işçilerinin kadroya alınması gerektiğini bildirdi.
Çakır, düzenlediği basın toplantısında, hükümet olarak Ereğli’de yapılan bazı çalışmaları anlattı.
Sağlık alanında, özel sektör yatırımlarını da memnunlukla takip ettiklerini belirten Çakır, “bir özel hastanemizin yoğun bakım ve aynı zamanda anjiyo servisinin hizmete girecek olması Ereğlimiz adına büyük bir kazançtır. Bazı illerde bile olmayan hizmetin ilçemizde olması bizi son derece memnun etmiştir” dedi.
Ereğli-Zonguldak, Ereğli-Devrek ve Ereğli Çevre yolu çalışmalarının devam ettiğini anlatan Çakır, 2018 yılı sonu itibariyle Ereğli-Devrek yolunun vatandaşın hizmetine sunulacağını tekrarladı.

13 YILDIR BEKLEYEN ..!
Çakır, ilçenin ‘olmazsa olmaz’ sorununun istihdam olduğuna dikkat çektiği konuşmasını, şöyle sürdürdü:
“İstihdamın bir ayağı Erdemir, bir ayağı da Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK), diğer yanı da özel sektör boyutudur. Erdemir’de, 13 yıldır çalışan, mülakata girmiş, kadroya geçmeyi bekleyen yaklaşık 70 kadar taşeron işçisi var. Bu işçi kardeşlerimizin bir an önce Erdemir yönetimi tarafından kadroya geçirilmelerini talep ediyoruz. Bu konunun da takipçisi olacağız. Zonguldak’ın 5 milletvekilini de bu konuda destek vermeye davet ediyorum. Aynı zamanda sivil toplum kuruluşu yöneticilerimizi de işçi kardeşlerimizin bu haklı davalarına sahip çıkmaya çağırıyorum. Çünkü 13 yıl bekletilmek, bir aile bireyi açısından çok hoş bir durum değildir. Nasıl ki dışarıdan işçi alıyorsa, mülakatı yapılmış bu arkadaşlarımızın da bir an önce kadroya geçmesi lazım. Şirket bünyesinde çalışan taşeron işçilerinin tamamının hayali ileride kadroda olmayı görmektir. Taşeronda çalışanlar Ereğli insanı, Ereğli’de yaşayanların birer değerimizdir. Adam alınacaksa, istihdam olacaksa, şehir dışından yerine, kurumu, şehri tanışan içerideki çalışma ortamını tanıyan arkadaşların kadroya tayin edilmesinden yanayız.”

TTK GERÇEĞİ!
Geçtiğimiz günlerde, bir grup maden işçisinin partiyi ziyaretinde yaptığı konuşmadan Genel maden İşçileri sendikası (GMİS) yöneticilerinin rahatsız olduğuna değinen Çakır, şöyle dedi:
“Zonguldak artık çözüm üreten bir anlayışa gelmek zorundadır. TTK’ya en son 2009’da işçi alındı. Yani, 8 yıl geçmesine rağmen sürdürülen politika sonuç vermiyorsa, insanlar politikasını gözden geçirmek zorundadır, çözüm odaklı olmak durumundadır. Bugün Soma’da2000, Ankara’da Nallıhan’da 1000 Zonguldaklı çalışmalıdır. Bunda ben dahil bütün yöneticilerin vebali vardır. Eğer TTK’nın zararı yada yapılan sübvanse sürekli önümüze geliyor ve kuruma işçi aldıramıyorsak çalışan işçilerin emekli olana kadar her türlü hakları korunmak suretiyle özel sektör anlamında yatırım yapılmasına da olanak sağlanması kanaatindeyim.”

BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞMASI
Çakır, hükümet nezdinde her hangi bir ilçenin ‘il olması’ yönünde bir çalışmasının bulunmadığını belirtirken, Büyük/Bütün şehir çalışmalarının da 2017 Mart’ına kadar meclis gündemine getirilerek yasalaşmasının öngörüldüğünü kaydetti. Zonguldak’ın da büyükşehir olacağı yönünde bilgileri olduğunu anlatan Çakır, “yalnız, bu büyükşehirde köy statülerinin korunması ve ilçe belediyelerinin aldığı ekonomik katkıların daha yükseğe taşınması var” diye konuştu.

SORULARI YANITLADI
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Çakır, son günlerde telefon ile yapılan anketlerden kendisini de bağlayan kısmının genel merkez tarafından yaptırılmadığını, belediye ile ilgili olanın ise genel merkez tarafından yaptırıldığını öğrendiklerini söyledi.
Bir basın mensubunun, “belediye ile ilgili olanın CHP’li biri tarafından yaptırılıdğını kesin biliyoruz” şeklindeki sözleri üzerine Çakır, “Genel merkezimiz, belediyelerle ilgili bu tür anketler yaptırdığını bize söylemişti. O zaman Genel Merkezimize ‘Ereğli ile ilgili anket yaptırdınız mı?’ diye sorarız” şeklinde yanıt verdi.
Çakır, sorular üzerine; ilçede turizmin gelişmesine yönelik önceden beri söylemleri olduğunu, bunun da büyük katsını olacağını, Üniversite kampüsü çalışmalarının sürdüğünü, Akçakoca bölgesine deniz dolgusu vasıtasıyla havaalanı yapılması, önceden girişimlerde bulunduğu beyaz eşya üretim tesislerinin Ereğli’de kurulabilmesi için ‘endüstriyel amaçlı deniz dolgusu’ yasasından faydalanılması gerektiğinden bahsetti.

SÜRPRİZ KUTLAMA!
Kahvaltılı düzenlenen basın toplantısında, aynı zamanda 40. Yaş gününü kutlayan AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın önüne iş yeri tarafından pasta getirildi. Bu sırada Gazeteci Sinan Kabatepe de ikinci pastayı getirerek Çakır’ı kutladı.
Çakır, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, İl Genel Meclis Üyesi Ayhan Taşdelen, AK Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte mumlarını söndürdüğü pastadan basın mensuplarına ikramda bulundu.

 




Bu sayfayı yazdır

21.12.2017 13:40:04

Bu haber 2721 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
26.02.2018 09:28:17
Poyraz diyor ki;

Siz önce belediye calisanlarina kadro verin.kamuya kadro verin.ondan sonra ermedmire el atin
22.12.2017 00:36:43
Emekli diyor ki;

Erdemir bütün taşeronları daimi etmeli ekonomi anca vites büyültür




Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 76.121.818

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
243 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri