(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TEK LİSTEYDİ AMA ..!

EREĞLİ
Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, CHP İlçe Kongresinde, İlçe Başkanı Sertan Ocakcı yeniden aynı göreve seçildi.
Gülüç Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Divan Başkanlığına İlker Öncel seçildi. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marışı’nın okunduğu kongrede Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul faaliyet, Nahide Ercan da mali raporu okudu.

TURPCU: TEK ADAYLI OLUNCA…
CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, burada yaptığı konuşmada, tek adaylı seçim nedeniyle heyecanı az bir genel kurul yaşandığına dikkat çekerken, oluşan sessizliğe Divanın da etkisi olduğu yönünde söylemde bulundu.
Turpcu, ülkenin Kurtuluş Savaşı’ndan bu tarafa olağanüstü şartlardan geçtiğini belirterek, şöyle dedi:
“AKP’nin iktidarının nasıl oluştuğunu çözebilmek için biraz geriye gitmemiz gerekir. Bunlar, emperyalist güçlerin giydirdiği ‘BOP (Büyük Ortadoğu Projesi’ gömlekleri ile önümüze sürdüler. Ortadoğu’da emperyalizmin ‘böl-parçala-yönet’ projesi kanlı bir şekilde önümüze kondu. Tarihin en korkunç cinayetleri, katliamları yanı başımızda işlendi. Tabi bunlar nasıl oldu? Türkiye Cumhuriyeti ordusu (Türk Silahlı Kuvvetleri), Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Güçleri, uluslar arası bir casuzluk şirketi ortaklığında, AKP ile tarumar edilmeye çalışıldı. Bu FETÖ örgütü ne zaman ki bunların canını almaya kalktı, FETÖ örgütü ‘tu-kaka’ oldu. Halbuki, Cumhuriyetçiler, CHP’liler, solcular bunları yıllardır söylüyordu, bu FETÖ örgütünün ne olduğunu biliyordu.”

DEMİRTAŞ: İNSAN UTANIR, SIKILIR ..!
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da, geçmiş yıllardaki hükümetlerde de bireysel yolsuzluklara karışan milletvekilleri, bakanlar, bürokratlar olduğunu hatırlattığı konuşmasını, şöyle sürdürdü:
“Bu ortaya çıktığında o kişi mahcup olmuştu, yargılanmıştı. Belki Yüce Divan’a sevk edilmişti. Ama mutlaka toplumda bir karşılığı ve cezası olmuştu. Ama şimdi bakıyoruz; Sarraf olayı; adam sadece bir Bakanı değil, neredeyse Bakanlar Kurulu’nu rüşvete bağlamış. Bakıyorsunuz, ailecek, sülalecek paraları çıkarıyorlar. Artık yolsuzluk, hırsızlık, usulsüzlük, rüşvet; iktidarın ana omurgası olmuş. Böyle bir dönemden geçiyoruz. Ama bu dönemin yolsuzluklarını yapanların, rüşvet yiyenlerin, ihaleye fesat karıştıranların temel özelliği yüzsüz ve arsız olmalarıdır. Yahu insan, bir yolsuzluğu çıktığı zaman utanır, sıkılır, insan içine çıkmaz. Bunlar öyle değiller, arsızlar, yüzsüzler. Öyle bir noktaya geldiler ki, ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ durumuna geldiler.”
Ataşehir Belediye Başkanı’nın açığa alınması konusunun ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a gerçekleştirdiği ‘Adalet Yürüyüşü’ne lojistik destek sağlanması olduğunu savunan Demirtaş, “bununla kalmayacaklar. Tekirdağ, Şişli, Beşiktaş, Maltepe, Çankaya gibi belediyelerin de olduğu iddia ediliyor” dedi.
Demirtaş, Kılıçdaroğlu’nun önce Malta, ardından da Man Adası ile ilgili ortaya koyduğu belgelerin de gerçek olduğunu sözlerine ekledi.

DELEGELERDEN ELEŞTİRİLER
Delegelerin oylarıyla ibraz edilen raporların ardından dilek ve temenniler bölümünde konuşan partililer, Ocakcı yönetiminin çalışmalarında gördükleri eksikleri aktardılar, eleştirilerini dile getirdiler.

CHP ORTADA YOKTU!
Delege Asım Bozkurt, Ocakcı yönetiminin 2 yıllık süre ile verdikleri hizmet ve çalışmalara teşekkür ederken, yeterli muhalefet yapılmayışını ise eleştirdi.
Bozkurt, Ereğli’de birçok olumsuzluk yaşandığına dikkat çektiği konuşmasında, “Yönetimdeki arkadaşlarımızın yaptıkları çalışmalara elbette teşekkür edeceğiz. Ancak, başarısız oldukları hususları da buradan söylemek zorundayım. Ereğli’de bu kadar problem ve sorun, alabildiğine malzeme, AKP’nin başarısız bir belediye yönetimi varken CHP Ereğli gündeminde yok. CHP gündemi oluşturmak zorundadır, gündeme gelmek yetmez” diye konuştu.

BU SESSİZLİK İYİ DEĞİL!
Eski CHP İlçe Başkanlarından Yaşar Balcı da, kongre salonunda heyecanın olmadığını, sessizliğin ise kötü bir şey olduğuna değinerek, şöyle konuştu.
“Çok kötü organize edilmiş bir kongre yaşıyoruz. Sessizlik var. Bu sessizlik iyi bir şey değil. CHP Kurultay ve kongreleri, geleceği üretecek projelerin üretileceği salonlardır. Ereğli’yi yöneteceksek, gençlik projeleri, kadın projelerinin anlatılması lazım. Üzerimizdeki bu ölü toprağa nedir? 2019’a bir yıl kaldı” dedi.
Burada ikinci bir başkan adayı yok. Şerafettin Turpçu’nun yaptığı yönetimi oylayacaksınız. Birlik beraberlik diyenler, partideki dinamik güçlerle işbirliği yapmadı. Belediye Meclis üyelerini de yeterli çalışma yapmadılar.”

OCAKCI’DAN YANITLAR
İlçe Başkanı Ocakcı ise CHP’li meclis üyelerini savunarak, Ereğli belediyesi Encümen Üyelerinin CHP’li Meclis Üyelerinden oluşmasının büyük başarı olduğunu ifade etti.
Eleştirenler 3,5 yıllık sürede yapılan Belediye Meclis toplantılarına gelmediklerinin altını çizen Ocakcı, Kent Meydanı’na Cami yapılmasına ilişkin kararı mahkemeye taşıdıklarını ve Bilirkişi raporunun red vermesiyle caminin düşünülen alana yapılamayacağını söyledi.
Ocakcı, şunları söyledi:
“Bir imam geldi, ‘buraya cami istiyorum’ dedi. AKP oylarıyla geçen bir cami yapılıyor. Hayatımızı özgür irademizle yaşarız biz. Hangimiz tepki verdik. Vermediniz öyle mi? Bu bir mahkeme kararı. Caminin oraya yapılmasını mahkemeye verdik ve bilirkişi reddetti. Cami oraya yapılmıyor. Bir şeyler kolay değilmiş değil mi? Kaç aydır bu mahkemeyle uğraşıyoruz. Bilirkişilerle konuştuk, tek tek gerekçelerimizi anlattık. Onlar da ‘Yapılan işlem, şehircilik anlayışına, hukuka, mimari anlayışa aykırıdır, reddedilmesi’ diye yazmış. Ereğli’de bir meydan, meydan olarak kalacaksa CHP sayesindedir.”
Ocakcı, eksikliklerinin olabileceğini, hatalarının olabileceğini ama bunlarda kasıt bulunmadığını sözlerine ekledi.

İŞTE OCAKCI’NIN YENİ LİSTESİ
CHP İlçe Kongresinde konuşmaların ardından seçimlere gidildi. 415 delegesi bulunan partide sandığa giden delege sayısı ise 240’da kaldı. Ocakcı Başkanlığındaki yeni yönetimin 200 oy ile yeniden göreve seçildiği kongrede 32 oy boş çıktı, 8 oy ise geçersiz sayıldı.
Ocakcı Başkanlığındaki yönetim, şu isimlerden oluştu:
Ekrem Akman, Sevdekar Aras, Yıldıray Arslan, Mürşide Ateş, Halil Bozkurt, Şenol Çevik, Nahide Ercan, Şenay İşeri, Burak Karaarslan, Noyan Keskin, Huri Keskin, Uğur Likoğlu, Derya Özcan, Ahmet Yalçın, Rahmi Yaman, Hikmet Yılmaz.

YER YER BOŞLUKLAR..!
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gülüç belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, CHP İl ve bazı ilçe yönetim kurulu üyeleri, CHP’li bazı belediye meclis üyeleri, CHP 23. Dönem PM Üyesi Zonguldak Milletvekili Adayı Buket Müftüoğlu, eski Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bazı oda ve dernek başkanları, delegeler ve partililerin katıldığı salonda yer yer boylukların olduğu görüldü.




Bu sayfayı yazdır

9.12.2017 21:44:41

Bu haber 1638 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
11.12.2017 23:09:23
Gökhan diyor ki;

Sertan başkana hayırlı olsun. Bu arada Posbıyığa da hayırlı olsun. Gümbür gümbür geliyor. Ne ahmeti ne mehmeti tanır. buldozer gibi ezer geçer posbıyık. her kes haddini bilsin
09.12.2017 23:30:17
ereğlili diyor ki;

ereğli belediye başkanı gökhan demirtaş olacak..boşuna gezme posbıyık.akp de 5000 oy alır oturur




Şu anda 2 kişi online
Toplam ziyaret : 76.128.311

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
247 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
560 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1476 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri