(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DİSK'TEN ZİYARET

ZONGULDAK

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (RİSK) Genel Başkanı Kani Beko’nun, Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ettiği bildirildi.

GMİS Basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre Beko, ülke genelinde taşeronlaşmanın yasaklanması gerektiğini belirtti.

Zonguldak’a geliş nedenlerinin Eren şirketinde ‘sendikalı oldukları için’ işten çıkarılanlarla ilgili olduğunu anlatan Beko, şunları kaydetti:

“İşten atılan arkadaşlarımızın Disiplin Kurulu kararları bile yok. Dilerim en kısa zamanda şirket yöneticileriyle de bir araya gelip bu arkadaşlarımızı işbaşı yaptırırız diye düşünüyorum.

Buraya gelmişken Genel Maden İşçileri Sendikamıza uğramadan geçmek haksızlık olur. Geçtiğimiz hafta yeraltındaki arkadaşlarımızla, madenci kardeşlerimizle yapılan bu direniş bizim için çok anlamlı bir direniş. Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun (TTK) 58. Madde dışında bırakılması çok doğru bir adım. Bunun sadece Zonguldak’ta değil Türkiye’de tüm madenlerde uygulanması lazım.”

HAKLILIK NEDENLERİMİZİ ORTAYA KOYDUK

Beko’yu karşılayan GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu da, yaşanan süreçte söylem ve eylemler iile haklılık nedenlerini iyi ortaya koyduklarını savunarak, şöyle dedi:

“MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve onlara bağlı milletvekilleri, HDP milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber aynı dilden, aynı doğruları anlatmaya çalıştık. Tabi, bazı doğruları anlatmak zaman alıyor. Hükümet yetkilileri de doğrunun bu şekilde olması gerektiğini gördüler, kabul ettiler ve onlar da bir adım atarak bu sorunu çözme yoluna gittiler. En son Meclis’te 51. Maddede yapılan bir değişiklikle TTK’nın çalıştığı sahalar bu kapsamın dışında bırakıldı. Sorunlarımızı ortak dille, doğru bir şekilde anlattığımızda başarıya ulaştığımızı yaşayarak gördük.

Burada katkı sağlayan tüm siyasi partilerimize, milletvekillerimize, sendikalarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve sorunun çözümü yolunda bizleri yalnız bırakmayan TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Sayın Ergün Atalay’a tekrar tekrar teşekkür ediyoruz.”

İŞÇİ, İŞSİZLİKLE SINANMAMALI

Mutlu, Eren Enerji’de yaşananlara da değindi konuşmasında, “İşçilerin işsizlikle terbiye edilmeye çalışılmasını, işçilerin sendikalı oldukları için işten atılmasını kabul edemeyiz. Bu sorunun kökten çözülmesini temenni ediyoruz ve Hükümet yetkililerinin de sosyal barış adına bu sorunun çözümüne yönelik çabalara dahil olacağını umut ediyoruz” dedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, GMİS Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, DİSK Enerji-Sen Genel Sekreteri Süleyman Keskin, DİSK Genel-İş Şube Başkanı Enis Disdaroğlu ile DİSK yöneticileri de hazır bulundu.




Bu sayfayı yazdır

16.11.2017 13:27:25

Bu haber 1208 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.127.811

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
247 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
560 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1476 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri