(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GRUPTA KONUŞTU:

ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hükümetin Zonguldak’ta verdiği “Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na (TTK) ait ocakları, özelleştirmede kapsam dışında tutacağız” sözünün takipçisi olacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, bugün partisinin TBMM’deki Grup toplantısında yaptığı konuşmada, Torba Yasa’daki 58. Maddenin kaldırılmaması durumunda maden ocağından çıkmayacağını söylediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Torba Kanun görüşülürken bizim grup Baykan vekilleri de; ‘işçilerin sorunu çözülünceye kadar biz de bu kanuna muhalefetimizi sonuna kadar sürdüreceğiz’ dedi. Bugün sabah ocaklara haber gitti, uzlaşma sağlandı. Uzlaşma sağlandıysa, Parlamentoda bunun takipçisi olacağız. Maden işçileri başımızın üzerindedir. En zor şartlarda, yerdin metrelerce altında kömür üreten kişilerdir onlar. Kömürü teneffüs eden insanlardır. Bakın bir maden işçisi eşinin bir akademik çalışmada yapılan anlatımından aldığım bir bölümden söz edeyim; ‘Her gün eşim işe giderken dua ediyoruz ki, sağ salim eve dönebilsinler. Eve geldiklerinde ise bir çift laf edebilmek için gözünün içine bakıyoruz. Ama yemeği yedikten sonra ya uyuyorlar, yada stres atmak için kahveye gideceklerini söylüyorlar. Tabi biz de o kadar çalışmanın sonucunda bu isteklerine bir şey diyemiyoruz. Kendi aramızda komşulara, abralara ev oturmasına gidip, vakit geçiriyoruz. İnsanlar bu şartlarda çalışıyorlar, bu şartlarda alın teri döküyorlar, evlerine ekmek götürüyorlar. Dolayısıyla, işçi kardeşlerimizin haklarına sonuna kadar sahip çıkmak hepimizin görevidir. Biz bu görevi yapacağız. Zonguldak’taki ocaklarda; ister yerin altında, ister yerin üstünde çalışsın, bütün işçilerin haklarına sahip çıkmak CHP’nin temel görevidir.

CAM FİLMİ ÇIKMAZI!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasını bir bölümünde ise Hükümetin aldığı “otomobillerin camlarındaki filmlerin sökülmesine ilişkin kararı da eleştirerek, “Hükümetin serbest bırakmasıyla birlikte 5 milyon vatandaş aracına film taktırdı. Aradan bir yıl dahi geçmeden kararı değiştirdiler. Film yasak sökeceksiniz, sökmezseniz 450lira ceza. Söküm parası 150 lira… Neden serbest bıraktınız, neden yasakladınız? açıklayan var mı? hesap soran var mı? o da yok. Bunlar Türkiye’yi yönetemezler. ‘Filmi tak’ dediler taktın, ‘sök dediler’ söktün. Bunun hesabını sandıkta vereceksin” diye konuştu.




Bu sayfayı yazdır

7.11.2017 21:10:55

Bu haber 1152 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 23 kişi online
Toplam ziyaret : 76.124.622

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
245 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri