(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DETES-1'E TEPKİ...

ANKARA

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, “Ne yazık ki biz hep damdan düştükten sonra olayların ciddiyetini anlıyoruz” dedi.
Turpcu, Zonguldak Çatalağzı Ömerağzı Plajı’nda yapılmak istenen DETES termik santraliyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda yapılan toplantı hakkında yaptığı konuşmada, kömürle çalışan termik santrallerle ilgili ÇED raporunun değerlendirilmesinin bölge halkıyla düzenli toplantılar yapılarak aktarılması gerektiğini belirtti.
Diğer süreçlerin devam etmesinin veya etmemesi halkın bu toplantılarda vereceği karara göre şekillenmesi gerektiğini savunan Turpcu, şunları kaydetti:
“Ne yazık ki biz hep damdan düştükten sonra olayların ciddiyetini anlıyoruz. Amacı çevreyi korumak ve ortaya çıkması olası sorunları engelleme görevi yapması gereken ÇED bir formalite haline getirilmiş, yatırımların önündeki aşılması gereken bir engel olarak görülmektedir. Zonguldak’taki durumu en iyi burada yaşayanlar bilir. Ankara’da masa başında karar alan kişilerin bunu anlaması için kitlesel tepkiler ortaya konulmalıdır. Bu da halkın, sivil toplum kuruluşlarının ortak mücadelesinden geçer. Bu konu sadece Çatalağzı’nın sorunu değildir, tüm Zonguldak’ın sorunudur. Termik santrale karşıymış gibi görünüp, ama oradan medet umduğu için gereken tepkiyi göstermeyenler bizim mücadelemizi zaten anlayamazlar.

BÜYÜK MİTİNG YAPMALIYIZ
Ülkemiz hızlandırılmış bir talan ve yağma ile karşı karşıyayız.  İktidarın bu bakış açısının durumun ciddiyetini, ne şekilde bir tehdit ve tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzu daha net şekilde koyduğunu düşüyorum. Kimin yaptığına, nereye yaptığına, nasıl yaptığına, hangi teknolojiyle yaptığına bakmaksızın, firma ayrımı yapmadan, hali hazırda ölüm vadisi haline gelmiş olan Zonguldak’ta mevcutların bu şekilde çalışamayacağını bir kez daha vurgularken, yenilerinin kesinlikle yapılmaması gerektiğini bir kez daha söylüyorum. Hiç olmadığı kadar büyük bir mitingle sesimizi gür şekilde duyurmalıyız. Hakkını Zonguldak’ta, Çatalağzı’nda halka birlikte, halkın kafasını karıştırmadan ararsan Ankara’dakiler buna cesaret edemezler.”

Bilindiği gibi, Demir Madencilik, Zonguldak`ta 160 MW kapasiteli yerli taşkömürü yakıtlı DETES-1 Entegre Termik Santrali kurmayı planlıyor.




Bu sayfayı yazdır

8.10.2017 14:41:19

Bu haber 1585 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 33 kişi online
Toplam ziyaret : 76.124.794

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
245 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri