(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

REKABET KURULUNA BAŞVURDU!

ANKARA
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Türkiye’den fındık ihracatını en fazla gerçekleştiren İtalyan şirketin incelenmesi talebiyle Rekabet Kurulu Başkanlığına müracaatta bulunduğunu bildirdi.
Demirtaş, yazılı açıklamasında, Oltan Gıda’nın, Rekabet Kurumu’nun 2015’deki izni ile İtalyan çikoata firmasına devredildiğini hatırlattı.
Bu devir ile Türkiye’deki fındık alım piyasasının yabancı şirketin eline geçtiğini belirten Demirtaş, açıklamasında şunları kaydetti:

ÖNLEM ALINMASINI TALEP EDİYORUM
“Bugün verdiğim dilekçe ile Rekabet Kurumu’nun fındık piyasasının tekelleşmesi sonucunu doğuran işlemini iptal etmesini ve söz konusu şirket hakkında soruşturma yapmasını ve mağduriyet yaratan bu durum karşısında alınacak önlemler alınmasını talep ediyorum.

FINDIK ÜRETİCİSİ MAĞDUR
2010-2014 yılları arasında, Türkiye, dünya üretiminin yaklaşık yüzde 70’ini gerçekleştirmiştir. Türkiye’de üretilen fındığın yüzde 15-20’si iç piyasa da tüketilmekte, yaklaşık yüzde 80-85’i ise ihraç edilmekte ve bu ihraçtan da yılda ortalama 3 milyar dolar gelir elde edilmektedir. Türkiye 2014’de 2,3 milyar dolar, 2015 yılında ise 3,5 milyar dolar ihracat geliri elde etmiştir. Türkiye’nin fındıktaki bu avantajlı durumuna rağmen fındık üreticileri çok büyük bir mağduriyet içindedir.

MİLLİ'LİKTEN DEM VURAN AKP..!
Zonguldak’ta, özellikle Karadeniz Ereğli ve Alaplı ilçelerinde, Karadeniz’de her gittiğim il ve ilçede, fındık üreticisi vatandaşlarımızdan fındık fiyatlarının piyasada tekelleşen yabancı firma tarafından yapılan manipülasyonla düşürüldüğü şikayetleri her geçen yıl artmaktadır.
Fındık, tarımda Milli ürünlerimizin başında gelmektedir. Her fırsatta yerli ve millilikten dem vuran AKP iktidarının yerli ve milli ürünümüz olan fındığı ve onu yetiştiren üreticilerimizi tekelleşmiş şirketlerin insafına bırakmayacağız. Genel Başkanımı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği 6 maddelik çözüm önerilerimiz gerçekleşinceye kadar da mücadeleye devam edeceğiz.

MANİPÜLASYON YAPILIYOR
Bugün 20 liraya çıkması gereken fındık fiyatı 7-8 liraya düşüyorsa, hem Türkiye’deki en büyük ihracatçı, hem de dünyadaki en büyük alıcının olan yabancı şirketin olduğu bir piyasada manipülasyon yapıldığı çok açık bir şekilde ortadadır.
Fındık fiyatının bu şekilde manipüle edilerek Karadenizli üreticileri mağdur edilmesine izin verilmesi, deyim yerinde ise yerli üreticiye ve milli ürüne ihanettir.
Bugün fındık üreticisi, adalet talep etmektedir. Üreticinin taleplerine kulak vermek, mağduriyetlerini gidermek için tekelci piyasa anlayışından bir an önce geri dönülmeli, fındık piyasasının yapısal sorunları çözülmeli ve fındıkta fiyat istikrarı sağlanmalıdır.”




Bu sayfayı yazdır

29.09.2017 13:55:46

Bu haber 1885 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.123.015

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
243 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri