(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

RESMİ AÇIKLAMA BAŞHEKİM’DEN

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki, Özel Anadoli Ereğli Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ercan Yalçın, hastanedeki hastaların tamamının başka hastanelere sevk edildiğini bildirdi.
Yalçın, beraberinde Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş ile birlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, hastaları ‘tedbir amacıyla tahliye ettiklerini’ söyledi.
Yaşanan olay sonrası hastalara, yakınlarına ve hastane personeline ‘geçmiş olsun’ temennisinde bulunan Yalçın, şöyle dedi:
“Gece saat 01.00 sularında, teknik servisimizin bulunduğu yerde klimalardan birinin panosunun patlaması neticesi ufak çaplı bir duman basması oldu. İtfaiye ekiplerinin de müdahalesi ile 15-20 dakika içerisinde durum kontrol altına alındı. Bu esnada servislerde ve hastanenin diğer kısımlarında herhangi bir problem yoktu. Sadece ameliyathane ye giden elektrik tesisatında bir sorun vardı, ameliyathanenin elektrikleri çalışmıyordu. Bu sabahta ameliyathane bölümüne tekrar elektrik verilince bazı şebeke kısımlarında ısınma olduğunu tespit ettik. Lambalarda yüksek gelirim alarmı geldi. Bunun üzerine tüm tesisatı kontrol etmek için tedbir amaçlı hastaneyi tahliye ettik.

8’İ BEBEK 41 HASTA SEVK EDİLDİ
18’i serviste, 15’i yoğun bakımda, 8’i de bebek yoğun bakımda olmak üzere hastalarımızın tamamını, 112 ile bağlantı haline geçip İl içerisindeki hastanelere hızlı bir şekilde sevk ettik. Hastalarımızın tamamın ilgili hastanelerde ilgili doktorlar tarafından teslim alındı. Hastanede şu anda yatan bir hastamız yok. Teknik ekipler İzmit’ten ve İstanbul’dan geldiler ve şuan kontrolleri yapıyorlar. Mevcut ilk verilen bilgiler ışında şuanda tesisatta bir sıkıntı yok. Ama tamamen kontrol edilip sisteme elektrik verildikten sonra tekrar olayı netleştireceğiz.

HASTALARIN TAHLİYESİ ÖNEMLİYDİ
Bu tür teknik sıkıntılar her yerde olur. Önemli olan hastanedir, hastalar var bunların tahliyesi bizim için çok önemliydi. Onların tahliyesi konusunda 112 ve itfaiyemizin de desteği ile hızlı ve başarılı bir şekilde sevk edilmesi önemliydi. Çünkü içlerinde 15 yoğun bakım hastası vardı. Bütün personelimiz ile birlikte koordineli bir şekilde sevki gerçekleştirdik.”

ATEŞ: RİSKİ GÖZE ALAMADIK
İtfaiye Müdürü Ateş de, gece müdahale ederek söndürdükleri yangın sonrası sabah geldiklerinde, jeneratörün iptal durumunda bulunduğunu ve binaya elektrik verilemediğini belirterek, "bu riski göze alamayarak, hastane yönetimi ile birlikte aldığımız karar doğrultusunda yataklı hastaların tahliyesine karar verdik" diye konuştu.




Bu sayfayı yazdır

8.08.2017 13:53:22

Bu haber 2259 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.122.700

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
243 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri