(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ŞU ANDA SIKINTI YOK

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, özel bir hastanede çıkan yangın sonrası, yataklı hastalar ‘tedbir amaçlı’ çevre hastanelere nakledildi.

Alınan bilgilere göre, dün gece (7 Ağustos) saatlerinde Özel Anadolu Hastanesinin, ameliyathaneler ile morgunun bulunduğu eksi katından dumanlar yükseldiğinin görülmesi üzerine 110 itfaiyeye bildirildi.

Olay yerine gelen Ereğli Belediyesi İtfaiye ekipleri gerekli çalışma başlatırken, Dergaz ekipleri de tedbir amaçlı hastanenin doğal gaz hattını kapattı. Bu sırada olası bir tahliyeye karşı hastane çevresinde çok sayıda ambulans bekletildi.

Polisin güvenlik şerit çekerek güvenliği sağladığı hastanedeki yangın özel kıyafetler giyen itfaiye ekipleri tarafından müdahalede bulunuldu. Çalışmalar sırasında oksijen maskesi takan bir hastane personeli de ekiplere rehberlik yaptığı gözlendi. Bu sırada bir itfaiye eri ise başını bir cisme çarparak yaralandı. Sağlık ekiplerinin müdahalede bulunduğu er, yapılan sargının ardından görevine devam etti.

Ereğli Belediyesi itfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 40 dakika süren yangının söndürüldüğünü ve soğutma çalışması yapıldığını belirterek, şöyle dedi:

“İlk belirlemelere göre yangın, elektrik kontağından meydana gelmiş olabilir. Kesin sonuç inceleme sonrası belirlenecek. Hastanede şu an için her hangi bir risk yok, yaralımız yok. En büyük sevindirici olayımızda budur.  Soğutma işlemi bittikten sonra yeniden bir keşif yapacağız. Şu an için yukarı ki katlarda hafif bir duman var. İçerdeki hastalardan başka hastanelere tahliyelerini gerektirici bir durum söz konusu değildir.”

TEDBİR TAHLİYESİ

Diğer yandan, yaşanan olay sonrası toplanan hastane yönetimi, enerji nakil hatlarındaki sıkıntı nedeniyle elektrik verilemeyen binadaki hastaların ‘tedbir amaçlı tahliyesine’ karar verdi.

Bu doğrultuda çalışma başlatan yönetim, bugün sabah saatlerinde çevre hastanelerdeki ambulanslardan da yararlanarak; öncelikle bebek yoğun bakım ve yetişkin yoğun bakımdaki hastalar olmak üzere tahliye işlemi başlattı.

4’u çocuk, 1’i hamile, biri yetişkin olmak üzere 6 hastanın Özel Echomar Hastanesi’ne gönderildiği tahliye işleminde, bazı yataklı hastalar diğer çevre hastanelere nakledildi. Hastaların bazıları ise taburcu edildi.

Çalışmalara katılan ve daha önceden kalp rahatsızlığı olduğu öğrenilen soyismi alınamayan Adil isimli hastane personeli ise yorgun düşmesi üzerine rahatsızlanınca, Özel Echomar Hastanesi Acil Bölümüne kaldırıldı.




Bu sayfayı yazdır

8.08.2017 12:19:12

Bu haber 2251 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
09.08.2017 01:44:20
Nur diyor ki;

Çok geçmiş olsun tüm hasta ve hasta yakınlarına ve hastane personeline. Çok şükür ki çok ucuz atlatılmış..




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.126.777

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
246 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
559 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri