(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KREŞ VE ANAOKULLARI TEMSİLCİLERİ'NDEN...

EREĞLİ

Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde, resmi hizmet veren kreş ve anaokullarının oluşturduğu temsilciler, ortak deklarasyon yayınladı.

1. TEMSİLCİLERİ RAPORU

Okul Öncesi Eğitiminin bilimsel ve yasal temlere dayalı olarak sürdürülmesi konusunda resmi sorumluluklarını yerine getiren kurumların , yasal olmayan bazı uygulamalar nedeniyle haksız bir rekabetle karşı karşıya kaldıkları Ereğli de bir gerçektir.

 EREĞLİ de  Okul Öncesi Kurumlarının TEMSİLCİLERİ  rekabettenden  çok dayanışma içinde olunması  gerektiği bilinci ile halkımızı ve anne babaları Kreş ve Anaokulu eğitimleri konusunda bilgilendirmek aşağıdaki açıklamaları yapmışlardır.

            OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMEMİZ

1-    Okul Öncesi Eğitimi 0- 6 yaşı kapsamaktadır ve çocuk gelişiminde bireyin karakterinin % 60 ının bu dönemde oluşmaktadır.

2-    Çocuklarımız bu yaş döneminde uzman Öğretmen ve Çocuk Gelişimcilere emanet edilmelidir.

3-    Anaokulları ve  Kreşler Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından açılmakta ve denetlenmektedir. Çalıştıkları her personel Bakanlık tarafından izin verilen alanının uzmanı olmak zorundadır.

4-    Harhangi bir binada Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından izin almadan faaliyet gösteren değişik isim adı altındaki evler ise bu iki bakanlığın denetimi dışında faaliyet gösteren yasa dışı kurumlardır.

5-    Denetlenmeyen kurumlara gönderilen çocukların ruhsal ,psikolojik ve fiziksel gelişimleri  risk altında olup ileriki yıllarda telafisi mümkün olmayan yaralar açabilmektedir.

6-    Denetlenmeyen kurum demek ; çocuklarımızın yangın , deprem  gibi tehlikeler karşı önlem alınmamış binalarda bulunması, hijyenik olmayan ortamlarda oynaması ve uyuması , sağlık yönünden riskli yemekler yemesi , çocuk psikolojisi ,  çocuk gelişimi , çocuk eğitimi konusunda uzman olmayan kişilere teslim edilmesi demektir.

7-    Çocuklarımız anne ve babaların en kıymetli varlıklarıdır. Her anne ve baba çocukları için en iyi bakım , gelişim ve eğitimi hedeflemektedir.Ancak yeterli bilgiye  sahip olmadan çocuklarımızı gönderdiğimiz ; Yasalara uygun açılmış Anaokulları ve Kreşler dışındaki bazı kurumlar çocuklarımıza fayda yerine zarar verebilmektedir.

8-    Yasal izinlerini almış Anaokulu ve Kreşler, Belediye , İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Müdürlüğü,Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişleri ; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı uzmanlarınca , Emniyet Müdürlüğünce  binanın yeterliğinden  güvenliğine kadar her konuda incelenerek açılmakta ve yıl içinde defalarca denetlenmektedir.

9-    Denetim dışındaki çocuk evleri ise bu yasal izinleri almadığı gibi yıl içinde de denetlemelerden uzaktır. Çocuklarımız kime emanet edilmiştir bilinmemektedir.

10-İl ve İlçe de bulunan yetkilileri ; Kreş ve anaokulu dışındaki yerlerin iş ve işlemlerini denetlemelerini bekliyoruz.

11-Kreşler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının belirlediği standartlarda , oda büyüklüğü ,çocukların kullanacakları hava miktarı , bahçe alanı , oyun alanı etkinlik alanı , Mutfak ve yemekhane alanları , yönetim odası gibi bir dizi standardı yerine getirerek açılırken , Ana Okulları da aynı standartları Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği kurallar çerçevesinde yerine getirir. Oysa Apartman dairelerinde hizmet veren ve ilgili mevzuatlara göre açılmamış diğer merkezler ise bu standartların hiç birini bünyesinde barındırmamaktadır.

12-Bir Resmi Kurumun açılması için yasal izinler süreci ciddi bir yatırım ve masraf gerektirir. Kurumun izin aldığı gün 1 Müdür, Bir Ahçı , Bir Hizmetli , Bir Öğretmen yada Grup Sorumlusu ve bir Yardımcı öğretmen yada abla istihdam etmesi gereklidir. Yasal izin almayan bir kurum ise 2 personel ile 60 tane çocuğu bir daireye doldurup ticari bir faaliyet sürdürmektedir. Yasal izin alan kurumlar devlete vergi vermekte , istihdam sağlamakta ,Katma Değer yaratmaktadır.Karşı tarafta ise gönüllü abla faaliyeti diye bir dernek yada cemaat yapılanması karşımıza çıkmaktadır.Devlet  vergi kaybına uğramakta , sigortalı işçi sayısı gerçekleşmemektedir.

13-Bu haksız rekabetin giderilmesi için Devletin kurduğu sistemde OKUL ÖNCESİ Kreş ve Anaokullarının çalışma şartları , yasal olarak aynı şartlarda değilde değişik isim adı altında faaliyet gösteren ama aynı yaş gurubu çocuklara kreş faaliyeti veren kurumların denetlenmesi gerekmektedir.

14-Devletimizin ilgili kurumlarının Kreş ve Anaokulları faaliyetlerini MEB, ve Aile ve SPB nın çatısı altında toplamasını beklemekteyiz.

15-Bizler Kdz.EREĞLİ de faaliyet gösteren Anaokulları ve Kreşler olarak tüm yasal sorumluluklarımızı yerine getirirken Türk Milli Eğitim  Kanunu kapsamında amaçlarımızı gerçekleştirmeye çalışıyoruz.

 1739 SAYILI MİLLİ TEMEL EĞİTİM KANUNU

 Türk Milli Eğitim Sisteminin Genel Amacı :

Türk milletinin bütün fertlerini, 1. Atatürk inkılâp ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek,

Böylece, bir yandan Türk vatandaşlarının ve Türk toplumunun refah ve mutluluğunu artırmak; öte yandan milli birlik ve bütünlük içinde iktisadi, sosyal, kültürel kalkınmayı desteklemek ve hızlandırmak ve nihayet Türk milletini çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı seçkin bir ortağı yapmaktır.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİNİN AMAÇ VE GÖREVLERİ ;

Türk Milli Eğitim Sisteminin Genel Amaçlarına uygun olarak ; 

1-    Çocukların Beden zihin ve duygu gelişimini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak .

2-    Onları ilkokula hazırlamak .

3-    Şartları elverişsiz çevrelerden ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetiştirme ortamı yaratmak.

4-    Çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamaktır.

  1. Özel Okul Öncesi Kurumları olarak bizler  bu amaçları yerine getirmek için çalışan yasal  kurumlarız.

1-    Filiz Kreşi

2-    Güneş Anaokulu

3-    Kent Kreşi

4-    Masal Dünyası Kreşi

5-    Minika Ana Okulu

6-    Sempati Kreşi

7-    Sempati 2 Kepez Kreşi




Bu sayfayı yazdır

7.08.2017 13:54:05

Bu haber 2275 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
29.08.2017 17:34:29
Vatandaş diyor ki;

Yasadan haktan hukuktan bahsediyosunuz calışanlarınıza asgari ücretin altında maaş veriyosunuz bu nasıl yasalara uygunluk




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.115.717

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
237 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1474 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri