(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TURİZME KAZANDIRMAK İÇİN...

Kandilli/EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesine bağlı Kandilli Beldesinde atıl durumda bulunan raylı sistemin, turizme kazandırılması isteminde bulunuldu.

Beldede 100 kadar vatandaş, ‘varagel’ olarak isimlendirilen ve geçmiş yıllarda yaklaşık 150 metre yüksekten deniz kenarına inmenin sağlandığı raylı sistem çevresinde temizlik çalışması yaptı.

Çalışmalara katılan Kandilli belediye Başkanı Mustafa Aydın, belde halkının, varagelin korunması için çaba gösterdiğini belirterek, “Bu alan Kandilli’yi temsil eden bir alan. Arkadaşlarımız burada bir çalışma vardı. Kandilli sahipsiz değil. Herkes buraya sahip çıkıyor. İnşallah bu çalışmalar yetkililerin dikkatini çeker ve daha aktif olmalarını sağlar” dedi.

Aydın, söz konusu alanın 2015’de, Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından koruma altına alındığını ve turizme kazandırılması için proje başlatıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

 “Bürokrasideki bazı gecikmeler yaşandı. Dolayısıyla müdahalesi gecikince alan bakımsız kaldı. Biz belediye olarak gerekli girişimleri yaptık. Burayı tanıtmaya devam edeceğiz. Valimizi ziyaret ettireceğiz. Burası ile ilgili sürmekte olan projenin hızlandırılmasını sağlayacağız. Bu bölge maden ile var olan bir yer. Hayatta kalması da maden ve turizmden geçiyor. Yerel turizmden pay alması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Kandilli Kültür Derneği Başkanı Korhan Us da, varagel çevresinin Kandilli Belediyesi, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve derneklerinin destekleri kazandırılması için çalıştıklarını söyledi.

Bir arada yemek yiyen vatandaşlar daha sonra varagel çevresinde temizlik çalışması yaptı.

 




Bu sayfayı yazdır

7.08.2017 11:34:14

Bu haber 1431 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.116.775

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
237 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1474 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri