(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ERDEMİR VE TERSANELERDE...

ANKARA

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, TBMM’dekabul edilen “Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nın Zonguldak’ı da kapsadığını bildirdi.

Çaturoğlu, yazılı açıklamasında, 3621 sayılı kıyı kanununda yapılan değişiklikle Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) ile tersaneler bölgesine yatırımların önünü açacağını belirtti.

Trabzon’un yanı sıra Zonguldak7ı kapsamasını sağladıkları tasarının şeni şekliyle birlikte kıyı kenar şeridinin deniz tarafında kalan kısma Endüstri Bölgeleri kurulmasının önü açıldığını, yine Kıyı Kenar Şeridinin deniz tarafında kalan kısmına sağlık tesisleri kurulmasına imkan sağlandığını anlatan Çaturoğlu, şunları kaydetti:

“Buna göre, ülkemizin en büyük yassı mamul üreticisi olan ve 4 milyon 300 bin metrekare alana sahip Erdemir’e, bu kanunla birlikte Özel Endüstri Bölgesi kurabilme imkanı sağlıyoruz. Böylece Erdemir’in yapmayı planladığı yeni yatırımların önünü açıyoruz.

TERANELERDE FARKLI İŞLER YAPILABİLECEK

Bu düzenleme ile Tersaneler Bölgesindeki müteşebbislere de Özel Endüstri Bölgesi kurabilme imkanı getiriyoruz. Bu durumda eski taahhütler geçerli olmaktan çıkacak ve yeni bir sayfa açılacaktır. En önemlisi buralarda Endüstri bölgesi ilan edildikten sonra tersanecilik dışında başka işler yapılabilmek imkanına kavuşacaklardır. Bu durum ise Ereğlimiz ve bölgemiz için yeni bir  dönemin başlangıcı olacaktır.

Biz öncülük yapıp bu düzenlemeye Zonguldak’ı ilave ettirmeseydik Erdemir’in Ereğli’ye yapmayı düşündüğü yatırımlar iptal olacaktı veya en iyi ihtimalle başka bölgeye kaydırılacaktı. Bölgemize ve ilimize hayırlı ve uğurlu olsun.”




Bu sayfayı yazdır

22.06.2017 15:39:08

Bu haber 4865 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (3)
24.06.2017 20:41:19
orhan diyor ki;

fatih çakır birdahaki dönem faruk beyin koltuğunu alacak gibi görünüyor..fatih çakırada yakışır..ercan candanda sürpriz yapabilir..ama faruk beyin bir dahaki dönemde olacağını sanmıyorum.
22.06.2017 16:02:57
DEMIR diyor ki;

aynı laflar aynı sözler tersaneler acılcak 2019 secimlere oy istenecek üniversite kapmusleri yapılacak ereğliye yapacak firma belli oldu ama sonuc sıfır devrek ereğli yolu yapıalacak ama lafta elde var sıfır 2019 secımlerinde yıne yalan sözler herkes bınmış ata gıdıyor ama sonuç sıfır elde var sıfır eregli göc vermeye devam edıyor kım nederse desin halen müjde veriyorlar zengin zengin fakir fakir oluyor ereglide esnafım orta camıye gelın rezilikleri görün sinek avlıyoruz resmen iş yok ödeme cok bumu ereglinin cezası bumu yani yakında esnaflar kepenk kapatacak ödeme yapamıyoruz halen yapılacak edilecek olacak diyorsunuz 2019 da akp oy yok acık ve net kapıma oy icin gelen kım olursa cok kötü bozarım onu sakın ama sakın oy icin kimse gelmesın iş fırsatlarını acın esnaf gülümsesınkı ozaman heyvalla inşallah bu yorumu gazeteci abılerım onaylar aklı olan tüm dostlarımızda okur haksızsam haksızın desınler EKMEK AŞ İSTİYORUZ
22.06.2017 15:44:58
icraat diyor ki;

boş laf bunlar, hani nerde ? artık batmayı geçti ereğli yakında sokağa çıkılmaz bi hal alacak, resiniz açmıştı o tershaneleri gelip düzeltsin şimdi




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.118.281

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
239 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri