(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

3500 KİŞİ KATILDI

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Ramazan boyunca verilen iftarlar Kadir Gecesi ile tamamlandı.
Ereğli Belediyesi’nce İnönü Parkı ile Yaşlılar ve Gençler Evi’nde başlayan iftarların sonuncusu bu akşam Uzunkum Caddesindeki Sahil Bandı’nda yapıldı.

VATANDAŞLARLA TEK TEK…
Belediye Basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, eşi Sevim Uysal ile birlikte yaklaşık 3 bin 500 kişinin katıldığı iftarda masaları gezerek vatandaşlarla selamlaştı, Ramazan Bayramlarını kutladı.
Belediyedeki din görevlileri tarafından Kuran’ı Kerim okunan, dualar edilen iftarda akşam ezanının ardından oruçlar açıldı.
Uysal, buradaki konuşmasında, Ramazan ayı boyunca yaklaşık 50 bin kişinin iftarlara katıldığını belirtti.
Birlik ve beraberliğin bozulmaması için dua eden Uysal, şunları kaydetti:
“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluşun olduğu mübarek Ramazan Ayı’nın bitişinin hüznünü yaşarken Kadir gecemize kavuşmanın heyecanını ve sevincini yaşamaktayız. Bugün bizlerle olduğunuz için hepinize candan teşekkür ediyorum. Şairin de dediği gibi, ‘Saf saf iner gökten melekler bu gece, kanatları değer bizlere gizlice. Ruh veren Rabbe yakın o bilmece, onu Allah yollar bu gece. Bu gece bir ömre bedel ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi ile beraber Ramazan ayının sonuna geldik. Nice Ramazan bayramlarına kavuşmayı Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın.”

KATILIM YÜKSEK, MENÜ ZENGİNDİ
Belediyenin iftarına Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Faruk Caturoğlu, Özcan Ulupınar, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, partinin Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, bebazı lediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve daire müdürleri katıldı.
Menude ise mercimek çorbası, kavurma, pilav, karpuz, tatlı ve içecek bulunan iftarda yenilen yemeklerin ardından  konuklara çay ikramında bulunuldu, sohbetler edildi.




Bu sayfayı yazdır

21.06.2017 23:37:00

Bu haber 2975 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 76.125.708

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
246 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri