(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

FETÖCÜLER HESAP VERECEK

EREĞLİ

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, “Eğer şartlar normal giderse 2019' da hem genel de hem de yerel de bu millet bu iktidarı sandığa gömecek. Suç ortakları siyasi ayakta bu millete aynı FETÖ'cüler gibi hesap verecek. Adalet yürüyüşü bu sonun bir başlangıcıdır” dedi.
Çiçek, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu’nun daveti üzerine geldiği Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Çınaraltı mevkisinde partililerle bir araya geldi.
Burada, Albay olduğu dönemler yaşadığı tutukluluk halleri dahil, geçen üreci anlatan Çiçek, Ak parti Hükümeti’nin, geçmiş yıllarda Fetullahçı Terör Örgütü ilan edilen cemaatin isteklerini yerine getirdiğini hatırlattı.
O dönemler kendisi dahil bir çok kişinin tutuklanmasına neden olan Hakim ve Savcıların bugün yargı önünde hesap verdiğini belirten Çiçek, şunları söyledi:

SÜRECİ DETAYLARIYLA ANLATTI
"Türkiye' de gündem 2007' den itibaren Adalet oldu. Önce Kumpas davaları başladı. Ergenekon, Balyoz, Askeri casusluk, Oda TV gibi, ardından binlerce Türk Silahlı Kuvvetler mensubu Cumhuriyetçi Atatürkçü subay asker gazeteci aydın, hapislerde çürütülerek, manevi işkence yapılarak FETÖ' nün önü açıldı. Bu süreçte siyasi iktidar FETÖ ile birlikte emperyalizmin hizmetçiliğini yaptı.

MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİNİ FETÖ’YE TESLİM ETTİLER
Kendi Milli Ordusuna ‘kumpas’ kurulmasına, kendi Genel Kurmay başkanının terörist suçlamasıyla 26 ay hapiste yatmasına göz yumdu. Dönemin Adalet Bakanı şimdi kayıp. Sadullah Ergin, Meclis’te yasaları çıkararak Mustafa Kemal'in askerlerini bu FETÖ'nün hakim savcı kılıklı militanlarına teslim etti. Tabi bu kumpası kuran Türkiye'yi 15 Temmuz 2016' ya getiren, süreci takip eden siyasi iktidar şu anda da Türkiye'yi yönetmeye devam ediyor. Ama aynı kumpasta tetikçilik yapan FETÖ militanları, Hakimi, Savcısı, polisi gizli tanığı açık tanığı şu an Türk yargısına Türk adaletine hesap veriyor.

HESABINI SORUYORUZ
Bizde bu davada müştekiyiz. Hesabını da soruyoruz. Yalnız bu hesap sormada eksik bir ayak var. Oda siyasi ayaktır. Tabi dönemin Genel Kurmay başkanı hedef seçilen en üst düzey asker, özellikle Kozmik oda olayında arama kararı verildiğinde önce Bülent Arınç'a gidiyor. Arkasından Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na gidiyor. Diyor ki 'Burada devletin sırları var. Askeri casusluk faaliyeti bu.

O TÜRK ASKERİ DEDİĞİ…
Buna müsaade edemezsiniz' Onların verdiği cevap şu; Siz Türk hakimine güvenmiyor musunuz? O ‘Türk Hakimi’ dediği şimdi sanık. FETÖ militanı. Müebbetle yargılanıyor. Bunu bu iktidar biliyor ve o günde biliyordu. Sayın Milletvekilimiz dava arkadaşımız Enis Beberoğlu tutuklandı. Yarın kozmik oda davası açıldığında Askeri casusluktan bu iktidarın yöneticileri yargılandığında aynı tutum ve dürüstlüğü sergilemelerini bekliyoruz.

BUNUN HESABI SORULACAK
O zaman böyle telefon takipleri ile falan değil tanıkları var. En büyük tanıkta dönemin Genel Kurmay Başkanı. Mutlaka bunun hesabı sorulacak. Bundan emin olun. Örnek mi istiyorsunuz. 5 Ağustos 2013. Ergenekon kararları okunuyor. Bize müebbet yağıyor. Başta Ülke'nin Genel Kurmay başkanı olmak üzere. O davalarda biliyorsunuz, PKK'nın elebaşı Şemdin Sakık tanıklık yaptı. Bu Devlet ve orduya iki gün hakaret etti. Ankara'dan da Türkiye'yi yöneten iktidar bunu dinledi. Ses çıkartmadı.

BİZLERE GÜLMÜŞLERDİ
O zaman o Hakim ve savcılara bu salonlara sahip çıkmalarını terörist ve darbeci olduklarını ve bu salonlarda kendilerinin yargılanacaklarını demiştik. O arkasında FETÖ olan emperyalizm olan siyasi iktidar olan Hakim ve savcılar bizlere gülmüştü. Bize, 'Silivri'den sağlam çıkın. Halinize şükredin’ demişlerdi. 2016 Temmuz sonrasında hepsi içeriye girdi. Şu anda hesap veriyorlar.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ BAŞLANGIÇ
Eğer şartlar normal giderse 2019' da hem genel de hem de yerel de bu millet bu iktidarı sandığa gömecek. Suç ortakları siyasi ayakta bu millete aynı FETÖ'cüler gibi hesap verecek. Adalet yürüyüşü bu sonun bir başlangıcıdır. Bu yürüyüş Enis Berberoğlu için düzenlenen kişisel bir yürüyüş değildir. Bıçağın kemiğe dayandığı muhaliflerin lokomotifi olan bir süreç nedeniyle bu adalet yürüyüşü dün başlamıştır. Bu adalet yürüyüşü 2019' a devleti yönetemeyen devletin kurumlarına olan itibarı yerle bir eden Ordu’yu, Yargı’yı, polisi dağıtan iktidarın hesap vereceği güne kadar devam edecek bir yürüyüştür.

YÜRÜYÜŞE DESTEK VERİN
O açıdan başta 15 Temmuz mağdurları, OHAL mağdurları, Kumpas mağdurları ‘niye yürümüyoruz, neden eylem yapmıyoruz’ diye ‘bizim yanımızda yer almıyorsunuz’ diye herkesi bu yürüyüşe destek vermeye davet ediyoruz. İşte yürüyoruz. Bütün Türkiye yürüsün. Adalet hukuk isteyen herkes yürüsün. Türkiye 2001' de başlayan bu karanlık dönemi, 2007'de icraata başlayan bu karanlık dönemi hep birlikte kapatalım. Siyasi ayaktan da hesap soralım. Türkiye bir daha bu karanlık dönemi yaşamasın."

TURPCU; TÜRKİYE ÖNEMLİ SÜREÇTEN GEÇİYOR
Zonguldak Milletvekili Turpcu da, Dursun’un geliş amacı ve programla ilgili bilgi veridği konuşmasında, "Bugün Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nı, ardından da emekçi sendikamızı ziyaret ettik. Daha sonra da Ankara' da düzenlenecek olan yürüyüşe katılacağız. Türkiye çok önemli süreçlerden geçiyor. Gerçekten hiç olmayacak işler oluyor. Ama perdenin sonunun nasıl kapanacağını bizler biliyoruz. Türkiye'yi bu ortama sokanların hepsinin cezalarını çektikten sonra ülkenin normalleşeceğine inanıyoruz. Buna inancımız tamdır. Bu konuda ‘Hayır’ cephesinin aldığı üstün başarı bizim için bir güvencedir" dedi.
CHP İl Başkanı Ahmet Altun, Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı’nın da bulunduğu toplantıda Çiçek ile Turpcu, partililerle sohbet etti, soruları yanıtladı.

 




Bu sayfayı yazdır

16.06.2017 23:31:08

Bu haber 1858 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 76.127.351

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
247 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
560 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1476 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri