(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇALIŞMAYA 'TAKOZ' KOYDULAR!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, ıslah çalışmaları başlatılan Sakindere için İllerbankası’ndan kredi çekilmesi maddesi, çoğunluğunu CHP’li Belediye Meclis üyelerinin oylarıyla engellendi.
Bugün Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Başkanlığında gerçekleştirilen Belediye Meclis Toplantısı Haziran Ayı ikinci oturumunda, komisyonlara havale edilen maddeler görüşüldü.

SAKİNDEREDE “ŞOK” GELİŞME!
Maddeler arasında yer alan ve Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın ‘son derece önemli bulduğu’ Bağlık Mahallesi sınırlarındaki Sakindere’de ıslah ve düzenleme çalışmaları yapılabilmesi ve bunun için İller Bankası’ndan kredi çekilmesi gündeme geldi.
Komisyonun olumlu raporla Meclis’e gönderdiği maddeni oylamasında ise beklenmeyen gelişme yaşandı.

12 CHP’LİDEN RET OYU!
Aralarında Başkan Uysal’ın da bulunduğu 14 AK Partili’nin‘evet’ oyu verdiği Sakindere ıslahı projesine CHP’li 12 üye ise ‘hayır’ oyu kullandı. Bu arada toplantıya AK Partili Yusuf Kalay, Reşat Latif ve Mehmet Erdoğan’ın katılmayışı ise dikkat çekti.

SALT ÇOĞUNLUK OLMAYINCA!
Her ne kadar 15 evet oyu ile Sakindere’nin ıslah çalışması maddesi meclisten geçmiş olsa da, mali konularda ‘salt çoğunluk’ (17 geçerli oy) arandığından, ilgili çalışma için belediyenin İller Bankası’na kredi çekme yoluyla borçlanması ise geçerlilik kazanmadı.
Bu arada, dünkü ilk oturumda komisyonlara havale edilen diğer maddeler kabul edildi.

UYSAL’DAN ‘SİTEMKAR’ SÖZLER!
Oylamanın ardından, Sakindere ile ilgili yaşananlar üzerine kısa konuşan Uysal, çalışmaların “İller Bankası’ndan sağlanacak Kredi” ile yapılabilmesine ‘red oyu’ verilmesini anlayamadığını belirtti.
Projenin, Bağlık Mahallesi, Sakindere ve çevresi için son derece önemli olduğundan bahseden Uysal, şunları kaydetti:
“Sakindere projesi, çok inandığım ve özellikle olmasını istediğim bir proje. Merak etmeyin burası kesinlikle, en kısa zamanda yapılacak. Benim anlamadığım bazı şeyler oluyor. Ramazanın kutsallığından faydalanarak peygamberimizin su sözünü hatırlatıyorum. ‘Kul, din kardeşine yardım ettiği müddetçe Allah’ta ona yardım eder’. Bağlık Mahallesi’nde yaşayan, Sakindere’de ve pazar yerinin üstünde oturanlar için burada yürüyebilmek için buranın ıslahı bir an önce bitmeli. Belediye personelim ile birlikte çalışmalara başlayıp bu işi bitireceğiz.

BUNU UNUTACAK İNSAN DEĞİLİM
Kredinin onaylanmasına karşı çıkan veya aklından geçirmeyenlere rağmen yapılacak Çünkü bu bizim derdimiz. Bununla dertlenmemiz lazım. Orada ben de çalışacağım. Ama ben burada yaşadıklarımı da unutacak insan değilim. Üzülmüyorum, hüzünleniyorum. Çünkü bu projen benim için gerçekten önemliydi.”




Bu sayfayı yazdır

8.06.2017 11:59:06

Bu haber 2567 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 88 kişi online
Toplam ziyaret : 76.119.842

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
240 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri