(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

“TÜRK HALKI İÇİNE SİNDİREMEZ”

EREĞLİ

Bir özel televizyon kanalında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret içeren saldırıların, ‘ahlaksızca’ birer iftira olduğu bildirildi.
Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, yazılı açıklamasına, Büyük Önder’in dünyanın önünde saygıyla eğildiği Cumhuriyetin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olduğu nu hatırlattı.
Televizyon kanalındaki saldırının ideolojik karşıtlık olmanın da ötesine geçtiğini belirten Ocakcı, açıklamasında şunları kaydetti:
“Kendisine derin tarihçi diyen bu mahlûkatlar, Türkiye’nin özgürlüğüne ve istikbaline damga vurmuş Atatürk’ün manevi kızlarını, kendi ahlaksızca ve sapık emellerine alet ettiler. Zihin yoksunu, onursuz, ahlaksız bir beyine sahip olan bu insanlar,  insan olma kavramından çok uzaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi ve manevi kızı ile ilgili bu iftirayı dile getirenlerin derdi sadece Atatürk'le değil onun kurucusu olduğu Cumhuriyetimiz ve değerlerimizledir. Programda sarf edilen sözleri, düşüncenin açıklanması ya da eleştiri olarak kabul etmek mümkün değildir. Tvnet kanalında yayınlanan derin tarih programında 1951 yılında çıkarılan 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanuna, Türk Ceza Kanunu’nun ( TCK) 125’inci maddesine göre açıkça suç işlenmiştir. İstiklalimiz için verilen bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin öncüsü ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan Atatürk’e yönelen bu alçak iftiralardan herhangi biri bu ülkeyi yönetenlerden birine söylendiğinde harekete geçen yargı, bugün susacak mı?
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsında; devletimizin kurucusuna, ilk cumhurbaşkanımıza ve gönüllerimize koyduğumuz Atamıza karşı bu saygının gösterilmesi mecburidir. Bu ahlaksız, şeref ve haysiyet yoksunu kişiler, Atatürk’ü itibardan düşüreceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Onlar büyük bir gaflet ve ihanet içindeler. Bunu  yapanlar, Atamızı küçük düşürmeye ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar, hiç kimse Atamızı Türk Milletinin gönlünden ve beyninden silemez. Bunu iyi bilsin.”

EĞİTİM İŞ’TEN SERT TAVIR
Diğer yandan, Eğitim İş Sendikası Ereğli Temsilciliği de, yazılı açıklamasında Atatürk’e yönelik saldırılar kınanırken, şöyle denildi:
“AKP iktidarı boyunca, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyet’in değerlerine hakaret etme alçaklığının bir özgürlükmüş gibi kullanılması, son günlerde sıklaştı. Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet’e, o Cumhuriyet’in tüm nimetlerinden yararlanırken hakaret etme hainliğinin bu kadar yaygınlaşmasında, şüphesiz ki siyasi duyarsızlığının payı büyüktür. Son olarak TVNET denilen televizyon kanalında  iktidara yakınlığıyla bilinen bir ‘tarihçi’ ve Nur Cemaati ‘hocalarından’ olduğu belirtilen bir meczup, Atamızın aziz hatırasına leke sürmeye çalışmıştır. ‘Derin Tarih’ adlı programda konuşan, tarihçi olduğu iddia edilen Mustafa Armağan, programın adının hakkını vermiş, ve Atatürk’e hakaret etme konusunda yobazların ‘derin’ bir işbirliği içinde olduğunu ortaya koymuştur. Aynı programdaki iki diğer isim olan Yavuz Bahadıroğlu, Süleyman Yeşilyurt da bu terbiyesizliğe ortak olmuşlardır.
Tarihçilik adı altında Atatürk’ün manevi kızı ve ülkemizin yetiştirdiği en değerli bilim insanlarından Prof. Dr. Afet İnan hakkında asılsız ve çirkin yakıştırmalarda bulunan Armağan, eğer daha önceki densizliklerinde gereken yapılsaydı, bu rahatlığa ne o ne de benzerleri sahip olamayacaklardı. Örneğin aynı zat, Rize’de Atatürk heykeli kaldırılmasını aynı programda ‘Bu şan bize yeter’ diye yorumlayan konuğunu onaylamıştı.
Nur Cemaati'nin 'Okuyucular' kolunun 'hocalarından' Hasan Akar, internete düşen bir  videoda Mustafa Kemal Atatürk’e ve annesi Zübeyde Hanım’a hakaret etti. Eğitim İş olarak cevap değil, ceza hak eden bu alçaklıkların son günlerde sıklaşmasının arkasındaki karanlığı görüyoruz. Laiklik ile, bilim ile, aydınlanma ile, çağdaşlık ile dertleri olan bu insanlar, şüphesiz ki bu densizliklerine cesareti, laik eğitimi ortadan kaldırma gayretindeki iktidardan alıyorlar.
Eğitim İş olarak bu hakaretleri hiçbir zaman cevapsız bırakmadık. Hem yargıya taşıdık, hem takipçisi olduk. Bu son saldırıları da bugün itibariyle yargıya taşıdık ve takipçisi olacağız.
Eğitim İş olarak uyarıyoruz: Sakın Mustafa Kemal Atatürk’e hakaretler eden densizlere göstermelik cezalar vererek, yeni alçaklıklara zemin hazırlamak gibi bir hata yapılmasın! Unutulmasın ki: Bu Cumhuriyet, Atamızın aziz hatırası sahipsiz değildir. Bu yalanlar, gerçeğin parlaklığında yok olacaktır.
Kamuoyuna da çağrımızdır: Sessiz kalmayalım! Bu örgütlü saldırıya, toplu yalanlara karşı birlikte tepki göstermek, ‘Gerçeği söylemekten asla ve hiçbir koşulda korkmayınız’ diyen Atamıza ve onun arkadaşlarına borcumuzdur.
Mustafa Kemal Atatürk düşmanlarının bu saldırılarına karşılık örgütlü olduğumuz her ilde alanlarda olacağımızı ilan eder, sadece öğretmenlerimizi değil, Cumhuriyet aşkıyla yaşayan tüm yurttaşlarımızı bekleriz.”




Bu sayfayı yazdır

11.05.2017 15:14:53

Bu haber 1439 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
12.05.2017 20:06:11
ereğlili diyor ki;

bu dünyaya gelmiş geçmiş en büyük türk Mustafa Kemal ATATÜRK ona kötü söz söyleyen inşallah çarpılır, onu sevmeyen varsa hemen bu gün ama hemen bu ülkeyi terk etsin, bizler mustafa kemal ATATÜRK ÜN ASKERLERİYİZ ölümüne seviyoruz biz onu




Şu anda 58 kişi online
Toplam ziyaret : 76.269.510

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
664 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
927 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2053 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri