(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MUHTEŞEM KONSER

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, solo ve koro performansların dinletildiği Türk Sanat Müziği konseri gerçekleştirildi.
Edinilen bilgiye göre, Ereğli Musiki Derneği’nce M. Saim İnce anısına düzenlenen ‘Hayal Gibi’ adlı konser, Atatürk Kültür Merkezi’nde dinletildi. Sunuculuğunu Cengiz Alpago ve Güler Önder ikilisinin yaptığı iki bölümden oluşan konsere, Ersin Kaynar Şef’lik etti.
Sazların seslendirdiği Nihavent Peşrev ile başlayan konserin birinci bölümü koro ve solo şarkılarla devam etti. Katılımcılar, duygulu ve bazen de coşkulu anların yaşandığı bölümlerde, söylenen eserlere eşlik ettiler.
Öner Önder'in seslendirdiği 'Senede Bir gün' şarkısı ile Asuman Özyılmaz’ın icra ettiği ‘Tabancamın Sapını Gülle Donatacağım’ adlı solo parça beğeni ile takip edildi. İlk bölüm, seslendirilen ‘Mahmur Bakışlı Dilberim’ şarkısı ile sonlandı.
Kürdili Hicazkar Peşrevi ile başlayan ikinci bölümde ise özellikle ritim saz sanatçılarının ortaya koyduğu performans, dikkat çekti.
Dernek sanatçısı Mümtaz Keskin’in ünlü sanatçı Orhan Gencebay'a ait 'Mevsim Bahar Olunca' şarkısı ile büyük alkış aldı. Cengiz Alpago ve Miraciye Aktaş’ın ‘Bir Garip Yolcuyum’ düeti, Aydın Yiğit’in yorumundan ‘Ömrümüzün Baharı Birlikte Geçsin' şarkıları ayakta alkışlandı.
Yaklaşık üç saat süren konserin sonunda Ereğli Musiki Derneği Başkanı İbrahim İpek, organizasyonda emeği geçenlere çiçek ve plaket takdim etti. Koro Şefi Ersin Kaynar ise sürpriz yaparak başkan İpek’e plaket ve çiçek sundu.

Konsere Kent Konseyi Başkan Vekili Yusuf Karaoğlu, Echomar Hastanesi Başhekimi Dr. Nevzat Çimenoğlu, Özel İzmirlioğlu Huzurevi Müdürü Zeynep Ünal Yüksel, huzurevi sakinleri ve sanatseverler izlediler.




Bu sayfayı yazdır

9.05.2017 13:25:04

Bu haber 2237 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
09.05.2017 14:27:49
mustafa çoker diyor ki;

Çok güzel bir geceydi,başta Dernek başkanı ve koro şefi olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.Tekrarını sabırsızlıkla bekliyoruz




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.128.402

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
247 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
560 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1476 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri