(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

CHP’Lİ VEKİL, ÜÇ FİDANI ANDI

ANKARA

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, 6 Mayıs 1972'de idam edilen 68 kuşağının devrimci lideri Deniz Gezmiş ve arkadaşları Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı, minnetle andığını bildirdi.
Turpcu, yazılı açıklamasında, emperyalizmine karşı mücadelenin, günümüzde de önemli olduğu belirtti.
Gezmiş, Aslan ve İnan’ın Ankara Cebeci Cezaevi avlusunda idam edilmelerinin üstünden 45 yıl geçtiğini anımsatan Turpcu, şunları kaydetti:
"Üç fidanın idam edildiği 6 Mayıs 1972, Türkiye’de emperyalizme başkaldıran, 6. Filo’yu Dolmabahçe’den denize döken, karanlığın üzerine aydınlık olup yürüyen bir gençlik hareketinin devrimci ruhunu temsil etmektedir. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının anti-emperyalist mücadelelerinin, ulusal bağımsızlığı temel alan devrimci eylemlerinin esin kaynağının; doğrudan Atatürk’ün kendisi, Atatürk ve arkadaşlarının ulusal bağımsızlık mücadelesi, ve nihayet Atatürk’ün Cumhuriyet’i gençliğe emaneteden vasiyeti olduğunu biliyoruz. 
Anti-emperyalist, yurtsever, devrimci tutumlarından son nefeslerine kadar asla ödün vermeyen ve dimdik karşıladıkları ölümleriyle bile sonraki kuşaklara örnek olan Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 12 Mart faşizminin karanlık, puslu ortamında, haksız yere idam edilmeleri, toplumsal belleğimizde silinmesi olanaksız derinizler bırakmıştır.
Her an ölüme götürülmeyi bekleyen Deniz Gezmiş’in, hücresinde toprak ve tarım reformu yasası tasarısını okumak istediğini biliyoruz. Darağacının gölgesinde bile köylünün toprak derdini düşünen yurtseverlerler kişilerden bahsettiğimiz unutulmasın. Gerçek vatanseverlerin, düzene ve sömürülmeye karşı duran bu yürekli insanların asılması arkasından gelenlere ibret ve korku vermeyi amaçlamıştır. İnsan yaşamı üzerinde 'üç, üç, üç` tezahüratı yapanlara rağmen, 'üç fidan' ölümsüzleşmiştir ve devrimci ruhları yaşamaya devam etmektedir.
Deniz Gezmiş'in mahkeme savunmasındaki; 'yaptiklarimizin hakli olduğuna inaniyorum. Halen de bu inancı taşiyorum. Türkiye'nin bağımsızlığından başka bir şey istemedim ve bu sebeple amerikan emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı mücadele verdik. Bundan dolayı ölümden korkmuyoruz. Onu ancak işbirlikçiler düşünsün ve ancak onlar kendi canının telaşına düşsün. Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağimsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum`sözleri üçfidanla birlikte, ülkenin emperyalizmle mücadelesinin nasıl ipe çekildiğinin resmidir. 
Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam sehpasına gönderilmelerinden 45 yıl sonra bugün, emperyalizm Türkiye’yi yeniden kuşatmıştır. Ülkemizi çevreleyen coğrafyada yaşanan gelişmeler ve hemen sınırlarımızın ötesinde hayata konulan emperyalist planlar her şeyi açıkça ortaya koymaktadır. Ülkemizin içinde bulunduğu mevcut koşullara bakınca Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadelelerinin ne denli anlamlı ve değerli olduğunu birkez daha anlıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, emperyalizmine karşı mücadele ederken idam edilmiş devrimci koca yürekli insanlar Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. "




Bu sayfayı yazdır

5.05.2017 11:20:29

Bu haber 1288 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 22 kişi online
Toplam ziyaret : 76.114.503

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
233 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri