(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

“23 NİSAN” MESAJLARI

ZONGULDAK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yapılan kutlama mesajları sürdü.
CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, yazılı açıklamasında, 23 Nisan 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile bağımsızlığın kayıtsız ve şartsız millete verildiğini belirtti.
Kurtuluş Savaşı dönemini hatırlatarak yazılan de Türk destanına vurgu yapan Altun, şunları kaydetti:

ALTUN: COŞKU VE HEYECANLA KUTLACAĞIZ
“Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde gerçekleşen var olma savaşı, Millet Meclisi ile taçlanmış millet tek adam rejimine ‘hayır’ demiş, kendi iradesini kullanma gücünü kimseye teslim etmemiştir ve dehasını, cesaretini, kişiliğini, kahramanlığını tüm dünyanın kabul ettiği Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan etmiştir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kurtuluş Savaşı tüm şiddeti ile devam ederken dahi kapatılmamış, savaş Eskişehir kapılarına dayandığında top sesleri Ankara’dan duyulurken dahi çalışmaya devam etmiş, milletin söz hakkı iradesi her şeyin üstünde tutulmuştur.
Zaman birlik olma zamanıdır, zaman birbirimize sahip çıkma zamanıdır. Hiç bir irade milli bayramlarımızı yok etmeye, kutlamaya engel olamayacaktır. Bizler her zaman olduğu gibi milli bayramlarımızı en coşkulu ve aynı heyecanla kutlamaya devam edeceğiz.
Unutmayalım ki bizler Atatürk’ten bu ülkeyi nasıl emanet aldıysak, çocuklarımızın ve torunlarımızın aynı heyecan ve coşkuyla değerlerimizi aşılayarak Cumhuriyetimizi ilelebet ileriye taşımak bizim boynumuzun borcudur.
Eğer bu yolda en küçük bir tereddüde düşersek çocuklarımızın, torunlarımızın yüzüne bakamayız. Bu meclis bize Gazi Mustafa Kemal’den emanettir.
Korkulardan, baskılardan, dayatmalardan, ayrışmalardan arındırılmış bir gelecek kurmak, çocukların gülen yüzünü soldurmamak, onları derin karanlıktan korumak boynumuzun borcudur ve bu borç mutlaka ve mutlaka ödenecektir.
Dün olduğu gibi bugün de 23 Nisan bayram havasında kutlanacak ne Gazi Mustafa Kemal ne de toprağı vatan eyleyen hiçbir şehit unutulmayacaktır. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Bağımsız Türk milleti ve yaşasın gözbebeğimiz, geleceğimiz ATATÜRK gençliği.
Çocuklar gülün oynayın, coşun bugün sizin bayramınız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun.Tüm Mustafa Kemallere armağan olsun.”

UZUN: YAŞA  MUSTAFA KEMAL PAŞA
CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ise 23 Nisan’da ulusal birliğin sağlandığını hatırlatarak şöyle dedi:
“Egemenliğin halka verildiği, 600 yıllık Osmanlı Devleti yerine, halkın söz ve karar sahibi olmasının önünün açıldığı gündür. Bizler için bundan sonra 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs ve 30 Ağustos ulusal bayramlarımızın anlamı çok daha büyüktür artık. 23 Nisan demokrasinin temellerinin atıldığı 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' denildiği gündür.
İçinde bulunduğumuz dönem ise sahip olduğumuz haklarımızı bir kişiye altın tepside sunduğumuz  bize bırakılan mirasa hakkıyla sahip çıkamadığımız dönemdir. Evet çok mahcubuz  ama hiçbir şey bitmedi çünkü çocuk yaşlarımızdan bu yana ant içerek büyüdük ve bu mirasa ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız. Son yıllarda yapılan içi boşaltılmış ruhsuz protokol kutlamaları ya da çeşitli bahanelerle bu kutlamalara katılmayanlara inat Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  armağanı olan  emperyalizme karşı ulusal bağımsızlık mücadelesi vermiş bir ulusun evlatları olarak ne unuturuz nede  hafızalardan bu destanların silinmesine izin veririz. Yine İzmir’in dağlarında çiçekler açacak. Yine altın güneş ışıklar saçacak, yine bozulacak düşman ordusu. Ve sonsuza kadar. Yaşa  Mustafa Kemal Paşa, çok ama çok yaşa.”




Bu sayfayı yazdır

22.04.2017 09:51:57

Bu haber 1377 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 22 kişi online
Toplam ziyaret : 76.124.071

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
245 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri