(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YURTTAŞ, AKIN AKIN SEÇİM KURULANA GİDİYOR

EREĞLİTürkiye’de, öngörülen yeni Anayasa’daki 18 maddenin oylandığı 16 Nisan referandumu sırasında, sayısı milyonlarca olduğu ifade edilen mühürsüz oy pusulalarının bulunması durumuna, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde de yüzlerce itiraz dilekçesi verildiği bildirildi.

CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, Hakimiyet’e açıklamasında, genel merkez genelgesi doğrultusunda hareket ederek, halkoylamasının iptali edilmesi için İlçe Seçim Kurulu’na başvurduğunu söyledi. Şimdi ise duruma bireysel başvurular ile itiraz ettiklerini anlatan Ocakcı, “ilçe örgütü olarak, partimin genelgesi doğrultusunda hareket edip, itirazda bulunmuştum. Şimdide kişisel olarak bulunuyoruz. Parti lehine bireysel itirazlar sürüyor. Bütün arkadaşlarımızı, İlçe Seçim Kurulu’na yönlendirdik. Herkes, bireysel olarak itirazlarda bulunuyor” diye konuştu.

OCAKTA YEMEĞİNİ BIRAKIP,
İLÇE SEÇİM KURULU’NA GİDEN DE VAR!
Öte yandan, sabah saatlerinden itibaren, halkoylamasının şaibeli olduğunu düşünerek İlçe Seçim Kurulu’na gidenlerin sayısı, her geçen an artıyor.
Aralarında eski Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Yönetim Kurulu Üyesi Semih Özkök'ün de bulunduğu yaklaşık 40 kişi, bireysel itiraz dilekçelerini İlçe Seçim Kurulu’na iletti. Hakimiyet’e konuşan Özkök, kanunların uygulanmasını istediklerini belirterek şu sözlerle konuştu:
“Bu bireysel bir hak olduğundan herkes bireysel olarak itiraz edebiliyor. Bizi ADD, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cumhuriyet Kadınları gibi sivil örgütler yönlendirdi. İlçe Seçim Kurulu oldukça hareketli, bir yaklaşık 40 kişiydik. Referandumun geçerli sayılmaması için bireysel itirazlarda bulunduk.
Tercih mühürlerine, evet mührünün basılmış olduğu oy pusulaları ve mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılmaması konusunda itirazımı belirttik. Evinde ocağında yemeği bırakıp gelen bir bayan vardı, benden ricada bulunarak, ‘ben sizden önce geçebilir miyim, evimde yemeğim kaldı’ dedi. Böyle yurttaşlarda var.

ÖZKÖK: PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ
16 Nisan referandumunda kullanılan mühürsüz oy pusulalarının ve ‘tercih’ mührü yerine ‘evet’ mührünün basılmış olduğu oy pusulalarının geçerli sayılacağına ilişkin kararlarının kaldırılmasını bir vatandaş olarak talep ettik. Aynı zamanda oy pusulalarının konulduğu ve üzerinde yasal damga bulunmayan zarflar kullanılmasına itiraz ediyoruz. Bunun için hazırladığımız dilekçelerimizi YSK’ya iletilmek üzere İlçe seçim Kurulu’na veriyoruz.  Bu işin peşini bırakmayacağız, sonuna kadar takip edeceğiz.

AİHM’E BAŞVURACAKLAR
Durumun, yarın kesinleşmesini bekliyoruz. Buradan olumsuz bir yanıt alırsak, durumu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacağız. Biz, kanunun uygulanmasını istiyoruz.”
Özkök ile birlikte, CHP’li, ADD’li Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) üyelerini ile bir grup vatandaşın da bulunduğu kalabalık, itiraz dilekçelerinin İlçe seçim Kurulu’na teslim ettiler.
Bilindiği gibi, ülkenin çeşitli yerlerinden, aynı gerekçelerle YSK’ya itirazlarda bulunuluyor.

 

 




Bu sayfayı yazdır

18.04.2017 16:24:30

Bu haber 2748 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 76.125.849

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
246 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri