(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YSK’NIN KARARINI ELEŞTİRDİ: SKANDAL

ANKARA

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, belirtilen Anayasa ile Türkiye’nin yönetilemeyeceğini bildirdi.
Demirtaş, yazılı açıklamasında, halkoylamasında evet ve hayır oyu verenlere teşekkür ettiğini, her iki kesiminde ‘baş tacı’ olduğunu belirtti.
Geride kalan halkoylamasının, şaibeli olduğunu, yeni Anayasa ile ülkesinin yönetilemeyeceğini iddia eden Demirtaş, şunları kaydetti:

“PARTİLER ÜSTÜ BİR SONUÇTUR”
Zonguldak'ta kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 50,7 ile hayır, yüzde 49,3 evet çıktı. Türkiye genelinde ise kesin olmayan sonuçlara göre, yüzde 51,3 evet, yüzde 48,7 ile hayır çıktığı ifade edilmektedir. Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki, "hayırcıların" elbette en önemli aktörü, öncü gücü Cumhuriyet Halk Partisidir. Ancak hem Zonguldak'ımızda, hem de tüm Türkiye de hayır oyu veren vatandaşlarımız sadece CHP seçmenlerinden oluşmamaktadır. Aynı zamanda AK Parti, MHP, Saadet Partisi, BBP, Vatan Partisi, DSP, ÖDP, EMEP, DYP, ANAP, HDP gibi diğer tüm partilere oy veren seçmenlerden de oluşmaktadır. Yani "hayır" sonucu, partiler üstü bir sonuçtur. Yine bu sonuç, Türkiye'nin geleceği için çok önemli ve değerli bir sonuçtur. Zonguldak ta hayırların önde çıkması da son derece önemli ve değerlidir. Büyükşehirlerde hayırların önde çıkmasının da doğru anlaşılması gerekir.”

"MEŞRU BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİLDİR”
Toplumun yarısı, koşulsuz olarak demokrasiye ve demokratik parlamenter rejime sahip çıkmıştır. Anayasa değişiklikleri, hele hele yeni bir rejim değişikliği içeren değişiklikler, en geniş anlamda uzlaşmayla yapılması gereken toplumsal mutabakat metinleri ile olur. Olağanüstü hal koşullarında, devletin tüm imkanları kullanılarak, tek yanlı basınla,  belden aşağı yürütülen bir kampanyayla eşit olmayan, adil olmayan koşullarda; baskı, tehdit, şantaj, korku, rüşvetle ve hile ile seçmenin iradesinin fesada uğratıldığı, seçmenin özgür iradesi ile oy kullanamadığı ve toplumun çoğunluğunun kabul etmediği, rejimi değiştiren çok önemli bir anayasa değişikliği, "meşru" bir Anayasa değişikliği değildir. Bu şekilde geçen bir anayasa değişikliği demokrasisi gelişmiş hiç bir dünya ülkesinde meşru olmaz. Meşru olmayan değişikliklerin ise Türkiye'ye hiçbir yararı olmayacaktır. Bu Anayasa ile de özellikle altını çizmek istiyorum; Türkiye yönetilemez.

“SEÇİMLERE GÖLGE DÜŞMÜŞTÜR”
Özellikle YSK'nın sonuca etkili olacak şekilde, açıkça hukuka aykırı olarak ‘mühürsüz oy pusulası ve zarfların geçerli olduğuna’ ilişkin verdiği skandal kararı, yaptıkları açıklamalar ve diğer kuşkulu işlemler sonucu, halk oylaması, maalesef şaibeli hale gelmiştir. Seçimlere gölge düşmüştür. Yine halk oylamasının sonucunu etkilemeye elverişli açık ve ağır hukuka aykırılıkların YSK tarafından görmezden gelinmek istenmesi de son derece yanlıştır ve Yüksek Seçim Kurulunun iktidarın emrine girdiğini göstermektedir.”

“YAPILACAK İŞ BELLİDİR”
İktidar partisinin, kendisini YSK’nın üzerinde gösterdiğini öne süren Demirktaş, şu ifadeleri kullandı:
“İktidar partisi yetkililerinin daha YSK sonuçları açıklamadan, kendilerini YSK'nın üzerinde görerek, alelacele, hukuka aykırı ve kuşkulu olarak yaptıkları açıklamalar da, bu durumu teyit etmektedir. Yapılacak iş bellidir. YSK eğer iktidarın emrinde değilse, hukuka bağlı ise halkoylamasını derhal iptal etmelidir. Seçimlerin meşruiyetinin sağlanması ve hukuka uygun şekilde yapılması için, seçimler tekrarlanmalıdır.
Yine iktidar partisi yetkilileri; toplumu kutuplaştıran, hayır oyu veren vatandaşlarımızı ötekileştiren, dışlayan söylemlerden ve davranışlardan derhal vazgeçmelidirler. Devlet adamı sorumluluğuyla tüm Türkiye'yi kucaklayacak, birlik ve bütünlüğü sağlayacak söylemlerde ve davranışlarda bulunmalıdırlar. Bütün bunlar yapılmaz ise üzülerek ifade etmeliyim ki, Türkiye çok tehlikeli bir sürece girme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Bunun faturası da ülkemizdeki tüm vatandaşlarımıza ağır bir şekilde çıkacaktır. Türkiye bir partinin vatanı değildir, Türkiye Cumhuriyeti de bir partinin devleti değildir. Türkiye, 80 milyon Türk Milletinin vatanıdır ve Türkiye Cumhuriyeti devleti de, 80 milyon Türk vatandaşının devletidir.”




Bu sayfayı yazdır

18.04.2017 10:16:13

Bu haber 1826 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 29 kişi online
Toplam ziyaret : 76.121.302

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
243 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri