(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MTA TİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

ANKARA

Ankara’da, 17. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine başlandığı bildirdi.
Genel Maden İşleri Sendikası’ndan (GMİS) yapılan yazılı açıklamada, Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’ne bağlı işyerlerinde çalışan işçileri ilgilendiren, 01 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasını kapsayacak ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) arasında sürdürülecek olan 17. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine, Ankara’da MTA Genel Müdürlüğü’nde yapılan açılış oturumuyla başlandığı belirtildi.
Açıklamaya göre GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, MTA-TİS Görüşmelerinin ilk oturumunda yaptığı konuşmada, görüşmelerin işçilere hayırlı olması temennisinde bulundu. MTA’nın içinde bulunduğu durumu yakından takip ettiklerini ifade eden Demirci, şunları kaydetti:
“Çok daha büyük işler yapabilecek potansiyele sahip olduğunu biliyoruz. Türkiye’nin MTA’ya en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemdeyiz. Türkiye’nin gerçekten kendi doğal kaynaklarını değerlendirme mecburiyeti var.
Kurum çalışanları olarak ve yöneticileri olarak sahip olduğumuz tecrübeleri mutlaka siyasi kadrolara da aktarmak durumundayız. MTA’dan vazgeçilemez, MTA küçültülemez. Bu inançla tekrar sözleşmemizin ülkemize, milletimize ve çalışanlarımıza katkı vermesini diliyorum.”
MTA Genel Müdürü Cengiz Erdem ile Kamu-İş Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Kahraman da yaptıkları konuşmalarda toplu iş sözleşmesinin karşılıklı anlayışla sürmesini, çalışanların da lehine iyi sonuçlanmasını dilediklerini belirttiler.

MTA TİS 79 MADDEDEN OLUŞUYOR
MTA’da çalışan işçileri ilgilendiren ve 2017 ile 2018 yıllarını kapsayacak 17. Dönem Toplu İş Sözleşmesi 79 maddeden oluşuyor. MTA TİS’in açılış oturumunda 4 madde kabul edildi.

-KATILIM-
MTA 17. Dönem TİS açılış oturumuna MTA Genel Müdür Yardımcısı Vedat Yanık, MTA Personel Daire Başkanı Reşat Alan, Kamu-İş Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Kahraman, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, MTA İşçi Personel Şube Müdürü Hasan Yalçınkaya, MTA TİS Komisyonu Üyeleri, Kamu-İş Uzmanları, GMİS’e bağlı MTA Şube Başkanı Durmuş Kılıç, Şube Sekreteri Mehmet Uğurlu Deveci, Şube Mali Sekreteri Kamil Gökçeoğlu, Şube Teşkilat Sekreteri Yiğit Soylu ile GMİS TİS Komisyonu Üyeleri katıldı.




Bu sayfayı yazdır

30.03.2017 14:50:37

Bu haber 1337 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.123.083

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
243 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri