(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BEYAZ MELEKLER SOMA’DA

MANİSA

Zonguldak’ta ‘Beyaz Melekleri Kanatlandıralım’ adı kurulan Maden İşçileri Aram Kurtarma Timi’nin, Soma maden kazasının yaşandığı Manisa iline gittikleri bildirildi.
Maden İşçileri Yardımlaşma Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Muhammet Akyüz, Manisa’da Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi yöneticileri tarafından karşılandıklarını belirtti.
Burada, ilk ziyaretlerini Soma Maden Şehitliği’ne gerçekleştirdiklerini ifade eden Akyüz, şunları kaydetti:
“Proje, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından destekleniyor. Türkiye’nin en fazla maden şehidi veren ili Zonguldak ilinden projemiz kapsamında, emeği için şehit düşmüş madenci kardeşlerimizi ziyarete geldik. İnşallah ülkemiz bir daha böyle büyük acılar yaşamaz ve çocuklar yetim kalmaz. Biz, kömür çıkarma dışında her türlü afet olaylarında tecrübeleriyle üstesinden gelebilecek kapasiteyiz.
Maden Şehitlerinin mezarlarına karanfiller bırakarak dua ettik. Mezarlık ziyaretinden sonra kazanın yaşandığı ocak bölgesini gezdik. Sonrasında İmbat Madencilik sahasına gittik, İmbat Madencilik Ocaklar Amiri Nuri Yıldız’dan çalışmaları hakkında bilgiler aldık.
Saha gezinin ardından Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölge Şubesi’ni ziyaret ettik. Başkan Recep Satır tarafından olay hakkında bilgiler aldık.”

TAKDİR ALMIŞLARDI
Bilindiği gibi, Maden İşçileri Yardımlaşma Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Tarafından İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesine sunulan “Beyaz Melekleri Kanatlandıralım” projesi kabul edilmiş ve 3 Şubat’ta, TTK Armutçuk Müessesesi’nde geniş katılımlı bir açılış ile tanıtılmıştı.
Maden İşçileri Arama Kurtarma Timi adı altında kurulan ekibin eğitim seminerleri Zonguldak AFAD İl Müdürlüğü tarafından 25 Şubat’ta yapılmıştı. 7 Mart’ta ise Zonguldak’ın en kapsamlı tatbikatına katılan Beyaz Melekler, ortaya koydukları performansla takdir almışlardı.




Bu sayfayı yazdır

27.03.2017 10:46:41

Bu haber 1143 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.119.256

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
240 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri